opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Hoe kun je wiet het beste bewaren?

Hoe kun je wiet het beste bewaren?

Hoe kun je wiet het beste bewaren?

Heb je net wiet gekocht en weet je niet hoe je je wiet het beste kan bewaren voor langere tijd? Dit artikel geeft jou antwoord op deze vraag, over de beste manier om de kracht en versheid van jouw wiet te behouden. Als je wel eens wiet hebt gekocht zul je al gauw merken dat je dit meekrijgt in een plastic zakje of in een papieren zak. Dit is een goedkope en makkelijke manier voor het vervoeren van je wiet, maar is dit ook een goede optie voor de lange termijn? Het antwoord hierop is nee.

Plastic zakjes in combinatie met licht

Er zijn een aantal aandachtspunten als het gaat om het bewaren van je wiet. Nummer één is het licht. Wordt je wiet te veel blootgelegd aan licht, dan beschadigen de trichomen, die zorgen voor de kleverigheid van de wiet. Door te veel licht kan de wiet gaan uitdrogen, maar zodra er te veel vocht bijkomt, kunnen er bacteriën en schimmels ontstaan.

Wat je wel moet doen

Volgens cannabis experts is de beste manier om je wiet te bewaren een glazen pot. Het beste is dat deze ook nog eens luchtdicht is. Deze glazen pot beschermt je wiet namelijk tegen vocht en uitdroging. Een ander voordeel is dat de wietgeur niet vrijkomt door een luchtdichte pot te gebruiken. Als je een glazen pot gaat kopen moet je rekening houden met de plaats waar je hem gaat bewaren. De wiet moet namelijk op een koele donkere plaats bewaard worden. Dit kan zijn in een la of in de kelderkast. Daarnaast is het het beste om zo min mogelijk lucht in de pot te hebben zitten. Zorg er dus voor dat je zoveel mogelijk wiet in de pot kwijt kunt zonder dat je de toppen beschadigd. Een laatste tip die we je willen meegeven is om je wiet niet vaker te pakken dan dat je nodig hebt. De kwaliteit van je wiet blijft namelijk veel beter zodra je de pot dicht laat zitten.

Ben je benieuwd naar het vers houden van je eigen gekweekte wiet? Bekijk dan eens ons artikel ‘Hoe houd je je wiet lekker lang vers?’. Heb je toch nog wat vragen over het bewaren van je wiet? Dan kan je ons altijd je vragen mailen via support@dutch-smart.nl of bellen naar 085-7827555. Succes ermee!
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.