opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Dit is mulungu - het amazonekruid dat je compleet tot rust laat komen

mulungu rust

Het leven zit vol met stressvolle momenten en situaties. Niemand van ons is dan ook immuun voor fases van stress, angst of stemmingswisselingen. Gelukkig voor ons heeft moeder natuur ons een aantal geweldige middelen gegeven om hiermee om te kunnen gaan. Eén daarvan is Mulungu, een natuurlijke remedie afkomstig van de mulungu-boom die groeit in de regenwouden van Zuid-Amerika. Het kruid, dat ook wel Erythrina mulungu wordt genoemd, is in de Westerse wereld nog niet extreem bekend, maar het middel bevat een aantal interessante voordelen en effecten. Sterker nog: In Brazilië is het één van de populairdere kruidenremedies voor angst en nervositeit. In dit artikel laten we je kennismaken met dit bijzondere kruid.

Wat is Mulungu?

Mulungu groeit van nature in de tropen van Zuid- en Midden-Amerika. De schors en wortel van de boom worden door inheemse stammen al vele jaren gebruikt om ontspanning te bevorderen en een staat van rust te bereiken. Als je er nog nooit van hebt gehoord, dan ben je niet de enige. Naast dat het in een klein aantal voedingssupplementen wordt verwerkt, heeft mulungu-schors in de Westerse wereld niet veel aandacht gekregen van het grote publiek. Toch beginnen steeds meer personen de voordelen en effecten van mulungu in te zien. Niet alleen heeft het stemmingsbevorderende effecten, maar het ondersteunt ook gezonde slaappatronen. En een betere nachtrust kunnen we allemaal wel gebruiken, nietwaar?

Tot op heden zijn er nog niet erg veel wetenschappelijke studies die de gezondheidseffecten van mulungu uitlichten. Uit kleine studies en onderzoeken blijkt echter dat mulungu bepaalde gezondheidsvoordelen zou kunnen bieden, maar er is eigenlijk meer onderzoek voor nodig. Dit zijn enkele belangrijke bevindingen uit de beschikbare onderzoeken:

Mulungu helpt bij angst

Last van angst? Dan kan mulungu helpen. Verschillende onderzoeken tonen namelijk aan dat mulungu veelbelovend is in de behandeling van angst. Een studie gepubliceerd in het Journal of Pharmacy & Pharmacology bijvoorbeeld, vond dat extracten van mulungu-schors angst bij muizen verminderde door het centrale zenuwstelsel te beïnvloeden. Bovendien bleek uit een onderzoek uit Biological & Pharmaceutical Bulletin uit 2003 dat ratten die werden behandeld met mulungu-extract, een afname in angst vertoonden. Gezien het feit dat ook mensen dit kruid al jaren gebruiken voor de behandeling van angst, is het goed mogelijk dat dezelfde effecten ook daadwerkelijk bij mensen werken.

Mulungu vermindert pijn

Een studie uit 2003 van Biological & Pharmaceutical Bulletin wijst uit dat mulungu kan helpen pijn te verminderen. In tests op muizen kwamen de auteurs van de studie erachter dat mulungu-extract kan werken als een antinociceptivum, een stof die de gevoeligheid van het lichaam voor pijnlijke stimuli vermindert. Er is zelfs initieel bewijs dat suggereert dat het kruid ook nuttig kan zijn bij de behandeling van diverse aandoeningen, zoals epilepsie, bronchitis, hepatitis, gingivitis of leverziekte.

Mulungu verbetert de stemming

Eén van de belangrijkste effecten van mulungu is dat het kan resulteren in een sterk fysiek gevoel van welzijn. Het maakt je blij en gelukkig. Het effect wordt omschreven als een zeer aangename warmte en tinteling in het lichaam. Het is deze aangename sensatie die zelfs uiteindelijk werkt als een eetlustremmer. Daarnaast werkt het enorm kalmerend, iets wat op zich al de stemming verbetert. 

Hoe mulungu gebruiken?

Mocht je bang zijn dat je zelf de schors van de mulungu-boom moet gaan slachten: geen zorgen. In onze winkel hebben we natuurlijk mulungu in eenvoudig te doseren poeder beschikbaar. We raden aan twee volle theelepels in 250ml kokend water op te lossen. Het mengsel laat je vervolgens zo’n 20 minuten staan; zeef het door een filter voordat je het opdrinkt.

Waarschuwing

Het is niet verstandig om Mulungu te gebruiken als je last hebt van een lage bloeddruk, zwanger bent of borstvoeding geeft. Daarnaast kan mulungu effect hebben op andere medicatie. Mocht je twijfelen over het gebruik van dit kruid, raadpleeg dan altijd een dokter. In sommige gevallen kan mulungu tevens slaperigheid veroorzaken.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.