opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Ayahuasca

Ayahuasca

Alles wat je weten moet over Yopo

Bij Dutch-Smart kun je terecht voor zeer uiteenlopende middelen, waaronder Yopo zaadjes. Yopo is een plant die ook andere namen heeft: Anadenanthera peregrina en Piptadenia peregrina. Wij zeggen gewoon Yopo, dat bekt tenslotte een stuk lekkerder. Van de yopo zaden kun je een snuifmiddel maken, dat cohoba heet. In landen als Brazilië, Colombia en de Dominicaanse Republiek werd dit vaak in rituelen gebruikt. De cohoba werd met een speciaal voorwerp in het neusgat van een ander geblazen. Met de Yopo zaden die wij verkopen, kun je thuis je eigen plant kweken!

Yopo zaden in smartshop

Het effect

Yopo staat bekend om het krachtige, hallucinogene effect. Dit krachtige effect heeft vaak ook tot gevolg dat je enkele bijwerkingen voelt als je Yopo gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan wat duizeligheid, braken en hoofdpijn, zeker als je gebruikmaakt van grotere doseringen. Veel gebruikers zeggen dat ze een psychedelische ervaring krijgen of in een soort droomtoestand terechtkomen. In de meeste gevallen duurt de trip zelf ongeveer een kwartier, maar kun je daarna nog een half uur tot drie kwartier wat lichte effecten blijven voelen.

De zaden voorbereiden en gebruiken

Zoals gezegd kun je de Yopo zaadjes gebruiken om zelf een Yopo plant te kweken, maar wat doe je als je ermee wil trippen? Om alles eruit te halen wat erin zit, moet je de zaden goed bereiden. Hoe je dat doet, dat vertellen we je natuurlijk:

  1. Verhit de zaadjes op laag vuur tot ze openbarsten
  2. Haal het binnenste eruit en gooi de schil weg
  3. Verhit dan het binnenste deel op laag vuur, stop als de zaden hard en korrelig worden
  4. Vermaal de zaden
  5. Meng dan twee delen zaad met één deel calciumhydroxide en één deel bakpoeder
  6. Voeg een paar druppels water toe zodat je een deeg kunt maken van het geheel
  7. Meng het goed, en verwarm dan het geheel tot alles opgedroogd is. Daarna vermaal je alles nogmaals tot je een fijn poeder hebt

Gebruik een pan met een deksel, want als de zaden openbarsten kan alles wat gaan ‘springen’ (net als wanneer je zelf popcorn maakt).

Wat je overhoudt na deze zeven stappen, is een mengsel dat je kunt snuiven. Het kan handig zijn om het in je neus te laten blazen door een vriend, zodat je een grotere hoeveelheid binnenkrijgt dan die je zelf zou kunnen opsnuiven. Ga je net beginnen, kies dan eerst voor de hoeveelheid poeder van één zaad. Bij veel gebruikers heeft een dosering van drie tot vijf zaden echt een psychedelisch effect: meer dan vijf zaden nemen is eigenlijk niet nodig, en levert vaak meer ongemak op dan plezier.

Bekijk de Yopo zaden in het assortiment van Dutch-Smart. Heb je er vragen over? Neem dan gerust even contact met ons op, via support@dutch-smart.nl of 085-7827555.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.