opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1690 reviews

Voelt je seksleven soms wat glansloos aan? Zo ja, dan ben je niet alleen. Een laag libido is iets waar veel mensen last van hebben, maar dat hoeft niet zo te zijn. Er zijn enkele verrassende manieren om je libido te verhogen en weer op gang te komen. Ook hier bij Dutch-Smart hebben we van alles in huis om je libido én je slaapkamerprestaties op te krikken! Laten we eens kijken naar vijf van de meest effectieve tips om de vlam in de slaapkamer weer aan te wakkeren...

1. Kom in beweging (ook buiten het bed)

Van lichaamsbeweging is bewezen dat het een aantal voordelen heeft voor onze algehele gezondheid, zoals ons helpen ons energieker te voelen en onze stofwisseling te verbeteren - en het kan ook helpen je seksdrift een extra impuls te geven. Studies tonen aan dat regelmatige lichaamsbeweging kan leiden tot een verhoogd testosterongehalte en betere seksuele prestaties. Mocht het met je energie wat minder gesteld zijn, dan kun je hier op Dutch-Smart terecht voor geweldige energie kruiden. Deze kruiden geven je energie een geweldige boost - niet alleen voor in de slaapkamer, maar ook voor tijdens die 5K of bokssessie.

2. Reken af met stress

Stress is niet alleen slecht voor je algehele welzijn; het kan ook leiden tot een verminderd libido. Probeer wat tijd van je dag te nemen om te mediteren of yoga te beoefenen, of maak zelfs gewoon elke dag even 20 minuten vrij om iets te doen waar je van geniet, zoals lezen of naar muziek luisteren. Dit zal je helpen ontspannen en stress verminderen, wat weer kan helpen je geslachtsdrift te verbeteren. Ook hiervoor zit je trouwens in onze smartshop helemaal goed, want met onze ontspannende kruiden maak je binnen no-time korte metten met die drukke gedachtes!

3. Eet goed en supplementeer

Een gezond dieet kan een natuurlijk afrodisiacum zijn, dat zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid bevordert - en natuurlijk je libido! De beste manier om je mojo op gang te krijgen is een voorraadje voedingsmiddelen rijk aan zink en vitamine B12. Als je niet weet waar je moet zoeken, kijk dan in een oesterschelp voor een geweldige bron van zink. Of, voor een gemakkelijkere snack, probeer een handvol pompoenpitten of een salade met spinazie. Ook eieren zijn de superfood du jour als het erom gaat jezelf een vitamine B12 boost te geven - of doe eens gek en neem speciale libido verhogende supplementen! Een beetje neuzen naar voedingsstoffen is alles wat je hoeft te doen om de motor op gang te krijgen.

4. Spice Things Up

Het is tijd om je relatie weer wat pit te geven! Als het tussen jou en je partner een beetje muf aanvoelt, waarom probeer je dan niet iets nieuws? Rollenspel kan een leuke manier zijn om verschillende persoonlijkheden te verkennen terwijl je intiem met elkaar bent. Bovendien, als je op zoek bent naar een extra sensatie, zijn er genoeg seksspeeltjes (ook in onze online sexshop) die je avond in een mum van tijd van saai naar spannend zullen brengen. Het veranderen van je routine is de perfecte manier om een vonk tussen jullie tweeën te ontsteken. Wees dus niet bang om creatief te worden en elkaar te verrassen - het zou wel eens de beste beslissing kunnen zijn die je maakt!

5. Zorg voor voldoende slaap

Slaapgebrek is een van de meest voorkomende oorzaken van een verminderd libido - zorg er dus voor dat je elke nacht voldoende slaapt (liefst 8 uur). Dit zorgt er niet alleen voor dat je goed uitgerust bent voor alle activiteiten die je overdag (of 's nachts!) te wachten staan, maar het helpt ook het stressniveau laag en het energieniveau hoog te houden - wat essentieel is voor het handhaven van een gezonde seksdrift.  Hier bij Dutch-Smart hebben we tal van producten die jou kunnen helpen lekker en relaxed in slaap te vallen. Denk hierbij aan onze ontspannende kruiden, maar ook onze speciale droomkruiden geven je een heerlijke nacht rust (maar wél met intense dromen).

Waarom een goed seksleven zo belangrijk is voor onze mentale gezondheid

De meeste mensen weten dat seks belangrijk is voor de lichamelijke gezondheid. Maar wist je dat een gezond seksleven ook je geestelijke gezondheid kan verbeteren? Dat klopt - goede seks heeft veel psychologische voordelen, van het verminderen van stress en angst tot het verbeteren van de stemming en het algehele welzijn. Laten we eens kijken hoe het hebben van een gezond seksleven je kan helpen je mentaal evenwichtiger te voelen. 

Stemmingsverhogende voordelen van goede seks 

Een van de belangrijkste mentale voordelen van een gezond seksleven is een verbeterde stemming. Door regelmatige seksuele activiteit komt endorfine vrij, de natuurlijke feel-good hormonen van het lichaam, die werken als natuurlijke antidepressiva en bijdragen aan gevoelens van tevredenheid en welzijn. Uit onderzoek blijkt dat mensen die vaker seksueel actief zijn een hoger geluksniveau rapporteren dan mensen die niet zo seksueel actief zijn. 

Seks en stressbestrijding 

Het zal niet als veel verrassing komen dat goede seks het stressniveau kan helpen verminderen. Als we opgewonden zijn, maakt ons lichaam oxytocine vrij, een ander hormoon dat bekend staat om zijn kalmerende effecten op lichaam en geest. Oxytocine bevordert ontspanning en verlaagt het cortisolgehalte (het hormoon dat verantwoordelijk is voor het opwekken van stress). Het helpt ook de spanning in het hele lichaam te verminderen, waardoor we beter in staat zijn onze emoties te beheersen in moeilijke tijden of in stressvolle situaties.  

Intimiteit en zelfvertrouwen 

Het aangaan van een gezond seksleven met iemand die je vertrouwt kan ook zorgen voor een groter gevoel van eigenwaarde en intimiteit. Goede seks schept een emotionele band tussen twee mensen die kan leiden tot meer vertrouwen, veiligheid en zekerheid binnen de relatie. Dit soort verbinding is essentieel voor het opbouwen van sterke relaties en het creëren van positieve ervaringen, zowel binnen als buiten de slaapkamer!  

Het hebben van een goed seksleven is essentieel voor het behoud van de geestelijke gezondheid en het welzijn, want het biedt tal van psychologische voordelen, zoals verbeterde stemmingen, verlaagde stressniveaus, verhoogde intimiteit en een verhoogd gevoel van eigenwaarde. Of het nu met jezelf is of met een partner die je vertrouwt, zoek manieren om ervoor te zorgen dat je seksleven actief blijft, zodat je ten volle kunt genieten van alle heerlijke psychologische voordelen die het met zich meebrengt.

Zo, knallen maar!

Een laag libido is niet iets wat iemand wil ervaren, maar gelukkig zijn er een aantal eenvoudige manieren om het weer op te krikken zonder dat je je toevlucht hoeft te nemen tot dure behandelingen of medicijnen (hoewel die wel beschikbaar zijn als dat nodig is). Van regelmatig sporten en goed eten tot en met het uitproberen van nieuwe dingen met je partner in bed - deze 5 verrassende trucs zouden je liefdesleven snel weer wat extra pit moeten geven! Probeer ze dus eens - wie weet wat voor plezier je zult beleven!

Neem snel een kijkje in onze sexshop voor al onze seksproducten!

Tags

  • Alle blogs (488)