opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden (van ma t/m vrij)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen bij een afhaalpunt bij u in de buurt!

5 Redenen om psychedelica te proberen: Hoe ze je geest, lichaam en ziel kunnen helpen

5 Redenen om psychedelica te proberen: Hoe ze je geest, lichaam en ziel kunnen helpen

Psychedelica worden al eeuwenlang gebruikt voor religieuze en spirituele doeleinden. Maar in de afgelopen jaren zijn wetenschappers (opnieuw) begonnen met het bestuderen van de potentiële voordelen van psychedelica voor geestelijke gezondheidsproblemen zoals depressie, angst en verslaving. Naast deze potentiële medische toepassingen kunnen verschillende psychedelica echter ook helpen met een reeks andere problemen. Hier zijn 5 redenen waarom je psychedelica minstens één keer in je leven zou moeten proberen!

1. Psychedelica kunnen je relaties met vrienden versterken

Er gaat niets boven een hechte band met vrienden over een gedeelde psychedelische ervaring. Of het nu gaat om hysterisch lachen om de patronen op de muren of het voeren van een diep en zinvol gesprek over leven, liefde en alles daartussenin, psychedelica zoals paddo's kunnen mensen samenbrengen op een manier die niets anders kan. Natuurlijk zijn er ook de onvermijdelijke slechte trips, waarbij alles misgaat en je je uiteindelijk meer vervreemd voelt dan ooit tevoren. Maar zelfs deze ervaringen kunnen op de lange duur heilzaam zijn, doordat ze je waardevolle inzichten in je eigen geest geven en je helpen je vrienden beter te begrijpen. Uiteindelijk is tijd doorbrengen met vrienden op psychedelica een onvergetelijke ervaring die je dichter bij elkaar kan brengen op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden.

2. Psychedelica kunnen je helpen in contact te komen met je spirituele kan

Net zoals ons fysieke lichaam voedsel en water nodig heeft om te overleven, heeft ons spirituele zelf ook voeding nodig. Helaas kan de moderne wereld zieltogend zijn, waardoor we ons niet meer verbonden voelen met onszelf en de wereld om ons heen. Een manier om weer in contact te komen met onze spiritualiteit is door het gebruik van psychedelica. Door onze bewustzijnstoestand te veranderen, kunnen psychedelica ons helpen de wereld in een nieuw licht te zien en verborgen delen van onze psyche aan te boren. In veel gevallen kan dit leiden tot een diep gevoel van verbondenheid met het universum en een hernieuwd gevoel van doelgerichtheid. Dus als je je verloren voelt, overweeg dan eens een psychedelische reis te maken. Het zou je zomaar kunnen helpen de weg naar huis terug te vinden.

3. Psychedelica kunnen creativiteit en probleemoplossend vermogen verbeteren

Enkele van 's werelds meest creatieve geesten namen psychedelica vanwege hun brein-stimulerende effecten, waaronder LSD, psilocybine paddestoelen, en ayahuasca. Steve Jobs experimenteerde bijvoorbeeld met LSD, en hij schreef de ervaring toe aan het feit dat ze hem hielpen buiten de gebaande paden te denken en revolutionaire ideeën te bedenken. Ook neuroloog Oliver Sacks was een voorstander van psychedelica, en verklaarde dat ze mensen konden helpen de wereld op nieuwe en andere manieren te zien. Ook Albert Hofmann, de chemicus die LSD voor het eerst synthetiseerde, geloofde dat psychedelica grote mogelijkheden hadden om de creativiteit en het probleemoplossend vermogen te verbeteren. In een recente studie vertoonden deelnemers die psilocybine innamen een verhoogde creativiteit en abstractievermogen vergeleken met degenen die de drug niet innamen. Psychedelica kunnen mensen ook helpen om beperkend denken te overwinnen en hun greep op de werkelijkheid te versoepelen, wat tot grotere creativiteit leidt. Met de opkomst van opkomende technologieën zoals kunstmatige intelligentie, is het belangrijker dan ooit om ons menselijk potentieel voor creativiteit in te zetten. Psychedelica zouden een manier kunnen zijn om dit te doen.

4. Psychedelica kunnen het zelfbewustzijn en empathie voor anderen vergroten

Van psychedelica wordt gedacht dat ze de empathie voor anderen vergroten, zo blijkt uit een nieuwe studie. De studie, die gepubliceerd werd in het tijdschrift Psychopharmacology, ontdekte dat mensen die psychedelica gebruikten meer kans hadden te melden dat ze empathie voor anderen voelden. De hoofdauteur van de studie zei dat de bevindingen implicaties kunnen hebben voor de behandeling van psychische aandoeningen zoals depressie en angst. "Als we kunnen begrijpen hoe psychedelica empathie verhogen, zou dat kunnen leiden tot de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor geestelijke gezondheidsaandoeningen die gekenmerkt worden door sociale terugtrekking of isolement". De bevindingen van de studie zijn gebaseerd op een enquête onder meer dan 1.000 mensen die psychedelica hebben gebruikt. De deelnemers werd gevraagd hun mate van welwillendheid en empathie te beoordelen op een schaal van 1 tot 7. De auteurs van de studie zeggen dat de bevindingen suggereren dat psychedelica gebruikt zouden kunnen worden om aandoeningen te behandelen die gekenmerkt worden door lage niveaus van empathie, zoals autisme spectrum stoornis.

5. Psychedelica kunnen de liefde voor je partner opnieuw doen ontwaken

Ze zeggen dat liefde een drug is. Maar wat als je werkelijk samen met je partner een drug zou kunnen nemen en het jullie relatie zou laten versterken? Dat is wat sommige mensen beweren dat kan gebeuren met een psychedelische trip. Psychedelica kunnen gevoelens van nabijheid, eenheid en verbondenheid opwekken. En hoewel de ervaring vaak als persoonlijk wordt beschreven, zeggen veel mensen dat ze ook intermenselijk is, en leidt tot meer open communicatie en hechting met anderen. Dus als je een manier zoekt om je relatie te verdiepen, zou je kunnen overwegen die oude hippie-middelen af te stoffen en ze nog eens te proberen. Onthoud alleen: set en setting zijn belangrijk, dus zorg ervoor dat je een comfortabele plek kiest waar je je veilig en geborgen voelt voor je aan je trip begint.

Bonus: psychedelica trips zijn (meestal) ontzettend leuk!

En last but not least: Psychedelische trips zijn meestal ongelooflijk leuk! De visuals, de lachkicks, de bijzondere gevoelens. Elk psychedelicum heeft zijn eigen kenmerken en kan je een geweldige tijd bezorgen. Zo is LSD zo gewild omdat het gebruikers intense visuele hallucinaties geeft, terwijl paddo's en magic truffels erom bekend staan dat ze gebruikers onbedaarlijk laten lachen, maar tegelijkertijd geweldige persoonlijke inzichten kunnen bieden.

Let op de risico's en lees je goed in

Als je overweegt een psychedelicum te nemen, is er één belangrijk ding dat je eerst moet doen: je goed inlezen over de effecten en risico's. Psychedelica zijn krachtige stoffen die in zeldzame gevallen ernstige psychische problemen kunnen veroorzaken. Bij verantwoord gebruik kunnen ze echter een transformerende en onvergetelijke ervaring bieden. Het is dus belangrijk dat je op de hoogte bent van de mogelijke risico's voor je begint. Zo kun je er zeker van zijn dat je met een kleine dosis begint en voorzorgsmaatregelen neemt om eventuele negatieve effecten te voorkomen. Maar als je je onderzoek doet en psychedelica veilig gebruikt, ben je in voor een avontuur van je leven.

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.