opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

7 van de beste Joe Rogan episodes over psychedelica

rogan-experiences-psychedelics

De kans is groot dat als je ooit filmpjes over psychedelica hebt gezocht op Youtube, je meerdere video's van Joe Rogan bent tegengekomen. De Amerikaanse komiek, podcast-presentator en mixed martial artist-commentator heeft momenteel meer dan 10 miljoen abonnees en behandelt flik wat opwindende onderwerpen met zijn fascinerende gasten. Een onderwerp waar Rogan echter geen genoeg van kan krijgen, is psychedelica. Het maakt niet uit wat het onderwerp is, hij weet altijd een willekeurige 'Heb je ooit van DMT gehoord' in de discussie te mengen. In dit artikel presenteren we je 7 afleveringen van Joe Rogan Experience die je moet bekijken als je - net als wij - ook van dit onderwerp houdt.

Joe Rogan Experience #782 - Rick Doblin

In deze interessante uitzending interviewt Rogan MAPS-oprichter Rick Doblin over de laatste dertig jaar van psychedelische wetenschap, door MDMA ondersteunde psychotherapie, door ayahuasca ondersteunde therapie en de toekomst voor psychedelische geneeskunde. Joe Rogan benadrukt MAPS en zegt: "Jullie zijn zo belangrijk als het gaat om de dialoog over psychedelica." En ik bedoel, dat zijn zeook. MAPS staat letterlijk voor 'Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies' en doet al sinds 1986 onderzoek naar zaken als psilocybine, DMT en marihuana. Hoewel het niet Joe's beste interview is (hij kan hierin behoorlijk onderbreken), heeft Doblin veel interessante dingen te zeggen.

Joe Rogan Experience #1035 - Paul Stamets

Wetende hoeveel jullie van paddo's en magic truffles houden, zijn we er zeker van dat jullie Paul Stamets zullen waarderen. Waarom? Stamets is een behoorlijk succesvolle mycoloog, een expert op het gebied van paddenstoelen. Daarnaast is hij een groot voorstander van bioremeditatie en medicinale schimmels. Kortom: zijn gesprek met Rogan heeft alles te maken met paddo's. Met uitspraken als "Ik denk dat psilocybine moet worden gezien als een nootropische vitamine" kun je er zeker van zijn dat hij er net zoveel van houdt als jij. Een andere interessante opmerking was dat Paul na zijn eerste psychedelische paddo-ervaring zelfs stopte met stotteren!

Joe Rogan Experience #1121 - Michael Pollan

Met een titel genaamd 'Exploring psychedelics with Michael Pollan', waren we er vrij zeker van dat dit een interessante zou worden. En dat was het. Michael Pollan is de auteur van verschillende boeken, waaronder 'How to Change Your Mind: What the New Science of Psychedelics Teach Us About Consciousness, Dying, Addiction, Depression, and Transcendence'. Rogan en Pollan bespreken niet alleen hun persoonlijke ervaringen met psychedelica zoals paddo's, LSD, DMT en mescaline, maar bekijken ook de mogelijke toepassingen ervan in de medicinale wereld. Een interessant citaat: "Een van de echt opvallende dingen is hoeveel mensen echt diepgaande psychedelische ervaringen hebben gehad waar ze niemand over hebben verteld". Kijk zelf maar!

Joe Rogan Experience #1464 - Duncan Trussell

Charles Duncan Trussell (geboren 20 april 1974) is een Amerikaanse acteur, stemacteur en stand-up comic, bekend van zijn podcast The Duncan Trussell Family Hour. Hij is meerdere keren op de Joe Rogan-podcasts verschenen, maar er is echt niet één waarin ze GEEN psychedelica bespreken. En dat snappen we helemaal. In deze specifieke podcasts gaan Rogan en Trussell vooral diep in op kunst en psychedelica. Eén ding is zeker: Duncan weet zeker veel over paddo's en DMT. Het is een geweldige discussie waarin de twee veel kennis delen, en is dat niet precies waarom we graag naar deze shows luisteren?

Joe Rogan Experience #1133 - Dennis McKenna

Als broer van de bekende psychedelica-voorstander Terence McKenna is Dennis McKenna net zo enthousiast over het spul. Hij is de auteur van het boek "Ethnopharmacologic Search for Psychoactive Drugs: 50 Years of Research (1967-2017)" en heeft veel interessante inzichten in het gebruik van psychedelica zoals LSD en paddo's. Een interessant sleutelpunt zijn hun gesprekken over DMT. “DMT komt buitengewoon veel voor in de natuur... Ik zeg dat de natuur doordrenkt is van DMT. Van dierlijk niveau tot plantniveau tot schimmelniveau, je vindt het overal”, zegt Dennis McKenna. Joe heeft ook een interessante opmerking: “Het is echt jammer dat we een ziekte nodig hebben om te behandelen voordat je iemand deze potentieel geestverruimende ervaring toestaat... het is bijna alsof je mensen niet toestaat vitamines te nemen tenzij ze echt ziek zijn".

Joe Rogan Experience #1227 - Mike Tyson

In deze geweldige aflevering heeft Rogan een gesprek met voormalig bokskampioen Mike Tyson. Ze bespreken zijn verleden, sport en natuurlijk hun psychedelische ervaringen. In deze verbluffende discussie is het verbazingwekkend om te zien hoe nederig Tyson is geworden. "Ik heb dit medicijn gerookt - drug - hoe je het ook wilt noemen, en ik ben nooit meer hetzelfde geweest" zei Tyson. “Ik kijk anders naar het leven. Ik kijk op een andere manier naar mensen", zei Tyson bij het bespreken van" Zo voelde het ook voor mij", zei hij." Je stopt met bestaan ​", voegt Rogan toe. "Het is ondenkbaar," voegde Tyson eraan toe. "Ik heb gewoon geen woorden om het uit te leggen." Bekijk de video zelf voor veel interessantere uitspraken!

Joe Rogan Experience #1109 - Matthew Walker

Heb je ooit slaapproblemen gehad? Matthew Walker heeft letterlijk het boek over slaap geschreven. De hoogleraar neurowetenschappen en psychologie aan de University of California, Berkeley, en oprichter en directeur van het Center for Human Sleep Science, is een van de meest deskundige mensen ter wereld als het gaat om slaappatronen. In deze aflevering bespreken Rogan en Walker buitengewoon interessante dingen over dromen, hersenchemie en - je raadt het al - psychedelica.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.