opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Is dit hét geheim voor ouderen om gelukkiger te zijn?

ouderen gelukkig seks

Naarmate we ouder worden, veranderen veel elementen in ons leven. Zo pakken we minder snel een feestje, verandert ons lichaam én hebben we minder vaak seks. En dat laatste is nou juist enorm belangrijk, stellen onderzoekers. Het hebben van seks is een essentieel onderdeel van intieme relaties, maar hoe ouder we worden, hoe minder vaak we het doen. Althans, dat wordt vaak gedacht. Uit nieuw onderzoek blijkt nu dat dat helemaal niet altijd het geval is, en dat seks op oudere leeftijd ons zowel gelukkiger en gezonder maakt. Dus hoe zit dat nou precies?

Lees ook: Mindfulness onzin? Je hebt er wel betere seks door...

Sudoku of kamasutra?

Als je dacht dat opa en oma de hele dag alleen maar sudoku-puzzels maken en in het winkelcentrum hangen, dan heb je het mis. Recent onderzoek in het Verenigd Koninkrijk wees uit dat 85% van de mannen van 60-69 jaar aangeeft seksueel actief te zijn - net als 60% van de personen in de leeftijd van 70-79. Kijken we naar personen van 80 jaar en ouder, dan zegt 32% nog seksueel actief te zijn. Stil zitten, daar hebben veel ouderen dus nog niet van gehoord! 

De studie wees overigens ook uit dat vrouwen minder seksueel actief bleken te zijn naarmate ze ouder werden dan mannen, maar toch zijn er nog steeds veel vrouwen die seks willen blijven zodra de rimpels steeds vaker verschijnen. Studies uit de Verenigde Staten melden vergelijkbare niveaus van seksuele activiteit in bovenstaande leeftijdsgroepen. Zowel mannen als vrouwen maken dus graag nog een nummertje. Of ze daarbij gebruik maken van natuurlijke afrodisiaca om hun libido te vergroten, is niet bekend, maar het zou ze vast goed doen! 

Gezondheidsproblemen

En dat is goed nieuws. Een onderzoek gepubliceerd in de Archives of Sexual Behavior wees namelijk uit dat hoe minder seks ouderen hebben, hoe groter de kans is dat ze geestelijke en lichamelijke gezondheidsproblemen ervaren. Het doel van de studie was het onderzoeken van associaties tussen dalingen in seksuele functie en gezondheid. 

Voor de studie werden de gegevens bekeken van 2577 mannen en 3195 vrouwen van 50 jaar en ouder. Deze personen werden gevraagd of ze het afgelopen jaar een daling hadden ervaren in hun niveau van seksueel verlangen, hoe vaak ze seks hadden en hoe het zat met het vermogen om een ​​erectie te krijgen (mannen) of seksueel opgewonden te raken (vrouwen). 

Lees ook: Dit is volgens wetenschappers hét geheim voor meer seks!

Gelukkiger én gezonder

Wat bleek? Mannen die minder seks hadden, ontwikkelden vaker ziekten als kanker of andere chronische ziekten die dagelijkse activiteiten beperkten. Mannen en vrouwen die een afname van de frequentie van seksuele activiteiten meldden, beoordeelden ook hun eigen gezondheidsniveau een stuk lager dan personen die wel regelmatig seks hadden. Een andere uitkomst was dat oudere volwassenen meer van het leven genieten als ze seksueel actief zijn. En daarnaast zouden seksueel actievelingen ook nog eens beter presteren op fysieke en cognitieve testen. 

En waarom je nou zo gelukkig wordt van seks? Nou, dat komt mede door de afgifte van endorfines tijdens en na de seks. Dit feel-good hormoon geeft je een gelukkig en opgetogen gevoel. Wist je trouwens dat je met elke minuut ook zo’n vier calorieën per minuut verbrand? Zo’n nachtelijke sessie is dus ook nog eens goed als je wilt afvallen of fitter wilt worden!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.