opc_loader
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Mike Tyson stort zijn kapitaal in psychedelisch onderzoek

Mike Tyson stort zijn kapitaal in psychedelisch onderzoek

Het is geen geheim dat Mike Tyson, volgens velen de beste bokser allertijden, al enige tijd geinteresseerd is in de magie van psychedelica. Na meerdere eigen ervaringen en het inzien van de therapeutische eigenschappen van verschillende middelen in deze productgroep, sluit hij zich nu aan bij een steeds groter wordende groep celebrities die pleiten voor therapeutisch gebruik van paddo's, LSD en andere psychedelische middelen.

“Ik gebruik het niet voor recreatie, ik ben geen recreatieve gebruiker", zegt hij. “Dit doe ik vanuit een spiritueel perspectief. Ik wou dat ik dit wist toen ik aan het boksen was, want ik zou nooit zonder boksen"

Eerste kennismaking met psychedelica

Tyson's carrière werd ooit gekenmerkt door professioneel succes en heel wat persoonlijke controverse, maar de voormalig wereldkampioen heeft rust én heil gevonden in psychedelica. Naar eigen zeggen is Iron Mike nu klaar om de wereldwijde geestelijke gezondheidscrisis aan te pakken met een persoonlijke investering in Wesana Health, een biotechbedrijf in medische psychedelica.

Tysons eerste ervaringen met psychedelica waren niet bepaald goed. Al op zijn elfde nam hij voor het eerst LSD, wat een erg slechte ervaring was. Juist omdat hij het op zo'n jonge leeftijd nam, zag hij naar eigen zeggen niet in dat het middel potentieel genezend zou kunnen worden wanneer het in de juiste context wordt toegepast.

5-MeO-DMT

"Toen ik ouder werd, maakte ik kennis met de pad en nam ik verschillende medicijnen op basis van planten en dieren", zegt hij, verwijzend naar 5-MeO-DMT, een zeer krachtige psychedelische stof die van nature wordt geproduceerd door de Colorado River Toad. Deze stof, evenals vele anderen, wordt momenteel klinisch onderzocht voor verschillende indicaties voor de geestelijke gezondheid, waaronder therapieresistente depressie.

Zo'n 5 jaar geleden begon Tyson psychedelica op therapeutische wijze te gebruiken en hij beweert dat enkele van deze ervaringen zo ingrijpend waren, dat hij 'nooit meer dezelfde zal zijn'. Na een leven vol excessen, zegt de bokser die ondernemer is geworden, dat psychedelica hem een ​​lesje hebben geleerd over de waarde van gematigdheid. 'Zie je hoe mijn leven vijf jaar geleden is veranderd? Ik was vijf jaar geleden een junk. Ik dacht niet eens dat ik het zou overleven. Toen maakte ik kennis met dier- en plantengeneeskunde”, zegt Tyson.

Belangrijk op te merken is dat Tyson deze middelen niet gebruikt voor puur plezier. "Het is moeilijk om het echt vanuit mijn perspectief te verwoorden, maar psychedelica hebben me geholpen mijn relatie met God aan te nemen", voegde Tyson eraan toe, die zichzelf beschreef als een moslim die "de kenmerken van veel religies draagt (...) Ik gebruik het niet voor recreatie, ik ben geen recreatieve gebruiker", zegt hij. “Dit doe ik vanuit een spiritueel perspectief. We gaan naar ceremonies, weet je, we biechten op en moeten nederig zijn.”

Investering in psychedelisch onderzoek

Juist deze eigen successen met psychedelica en plantmedicijnen hebben er nu toe geleid dat Mike Tyson zijn eigen kapitaal besloot te investeren in de groeiende industrie van psychedelische middelen, waarvan sommige bedrijven al beursgenoteerd zijn.

Tyson wordt nu investeerder en adviseur in Wesana Health, een bedrijf dat onderzoek doet naar psychedelica zoals psilocybine bij de behandeling van traumatisch hersenletsel en chronische traumatische encefalopathie, twee ernstige aandoeningen die vaak worden ervaren door vechtsporters. Tot op heden zijn er weinig tot geen bekende remedies voor deze zaken - en Tyson hoopt daar met zijn investering verandering in te gaan brengen.

Afgelopen mei kondigde het bedrijf, dat onder leiding staat van voormalig NHL-speler Daniel Carcillo, een gezamenlijk project aan met The World Boxing Council om het therapeutische potentieel van psilocybine te bestuderen om de effecten en symptomen van traumatisch hersenletsel bij boksers te verminderen. “Er zijn heel veel bedrijven om mee te werken, maar alleen de juiste zou voor mij geschikt zijn. En ik denk dat Wesana de juiste is, ik denk dat het gewoon goed bij me paste", zegt Tyson voorafgaand aan zijn deelname aan Wonderland:Miami, een evenement in de psychedelica-industrie dat in november wordt gehouden.

Tyson's advies

Waar Tyson ooit bekend stond om zijn controverses, lijkt dat imago vandaag de dag compleet omgegooid. De 55-jarige atleet zegt dan ook veel spijt te hebben van de sommige keuzes die hij in zijn leven gemaakt heeft. Nu dringt hij mensen erop aan om zelf de controle te nemen over hun leven, of dat nu met of zonder psychedelica is.

“Dit is mijn medicijn. Ik vertel mensen niet wat ze moeten doen. Ik vertel je wat mijn ervaring ermee was,' merkte hij op. “Soms hoeft iemand je niet te zien om door jou geïnspireerd te worden. Alleen al je acties kunnen iemand inspireren zonder dat ze je zelfs maar zien of kennen, wanneer ze je daden kennen.”

Dat gezegd hebbende, zou Tyson graag over de krachten van psychedelica geweten hebben toen hij nog bokste. "Ik wou dat ik dit wist toen ik aan het boksen was, want ik zou nooit zonder boksen. Ik denk alleen dat het per persoon verschilt. Een bokser zou het recht moeten hebben om het te willen gebruiken of niet. (...) Vecht tegen je angsten en wees niet bang om het te proberen. Je kunt pas vrij zijn als je jezelf van angst bevrijdt.”

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.