opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1690 reviews

Had jij National Glamour Day 2020 al op de kalender staan? Tijdens dit jaarlijkse shopfestijn, dat oorspronkelijk werd opgericht door het gelijknamige damesblad, staan flink wat geuren en haar- en huidverzorgingsproducten van tal van verschillende merken in de spotlights. We weten het: de kans is klein dat je hier op Dutch-Smart terecht bent gekomen om aan je beauty te werken, maar het zal je nog verbazen hoeveel producten we in ons assortiment hebben waardoor je haren gaan glanzen als die van Beyonce en waardoor je huid nog smoother wordt dan die van Doutzen. In dit artikel 5 items die jou catwalk-ready maken!

Wil je direct het product bekijken? Klik dan op de afbeelding!

Clavo Huasca

In de Peruviaanse kruidengeneeskunde wordt Clavo Huasca voornamelijk gebruikt als krachtig afrodisiacum. Met andere woorden: je wordt er flink opgewonden van. Ook in Europa wordt het steeds vaker gebruikt voor dezelfde redenen. Maar het stimulerende middel heeft nóg een bijzondere werking: het lijkt ook erg goed te zijn voor huid en haar. De voedingsstoffen die aanwezig zijn in de het kruid zouden goed zijn voor het versterken van de haarzakjes. Deze houden de hoofdhuid gehydrateerd en beschermen het tegen de bijwerkingen van schadelijke chemicaliën die worden gebruikt in shampoos en kleurstoffen. Wel opgepast: Clavo huasca bevat eugenol, wat mogelijk irritatie aan de ogen, het ademhalingssysteem, spijsverteringssysteem en de huid kan veroorzaken.

Hydradol - hydraterende crème

Mocht je nog nooit een kijkje hebben genomen in onze CBD Cosmetica rubriek, dan raden we je dat absoluut aan als een gezonde huid is wat je zoekt. Één van die middelen is Hydradol, een geweldige hydraterende crème voor de normale tot droge huid. Zoals de naam al doet vermoeden bevat de crème extracten van de cannabis sativa plant, namelijk CBD. De aanwezigheid van Kaliumascorbaat en ureum zorgt voor een diepe en langdurige hydratatie voor een gezonde huid, terwijl ceramide, L-arginine, en L-Serine synergeren om de huid te voorzien van de belangrijke bouwstenen die nodig zijn voor de structuur en de doordringbaarheid van de huid. Vertrouw jij al op de natuurlijke kracht van CBD?

Tranquility Mix

Een herbal vape blend in een artikel over beauty? Ja, we weten dat vapen en roken absoluut niet goed zijn voor de huid, maar sommige ingrediënten in deze mix zijn helemaal zo gek nog niet. Wat dacht je bijvoorbeeld van goudsbloem? Deze bloem bevat verschillende antioxidanten en zou tevens zorgen voor een betere productie van collageen, wat de huid verstevigt en gezond houdt. Hetzelfde geldt overigens voor de aanwezige frambozenbladeren. Maar waar de Tranquility Mix vaporizer mix écht punten scoort, is dat het je heerlijk relaxed maakt. Want waar je huid, haar en gezondheid altijd profijt van heeft is door het soms even wat rustiger aan te doen.

Gotu kola

Gota Kola vind je onder onze energie kruiden. Dat is niet gek, want dat is ook precies waar het kruid voornamelijk voor wordt gebruikt. Je concentratievermogen neemt toe, vermoeidheid neemt af en in sommige doseringen werkt het zelfs seksueel stimulerend. Vanwege de aanwezige triterpenoïden kan gotu kola helpen om de huid te versterken, de bloedtoevoer naar de huid te verhogen en volgens sommige mensen zelfs huidaandoeningen zoals acne en psoriasis bestrijden, hoewel daar geen wetenschappelijk bewijs voor is. Ben je benieuwd naar het kruid en wil je het eens proberen? De beste resultaten bereik je wanneer je het dagelijks en voor langere tijd gebruikt. Hoe? Je lost simpelweg een halve eetlepel droog kruid op in heet water en drink het als een thee.

Ashwagandha

In een eerdere blog hier op Dutch-Smart vertelden we je al over de bijzondere potentiële effecten van Ashwagandha, een Indiaas kruid dat in de kruidengeneeskunde beter bekend staat onder de naam Withania Somnifera. Het is een traditioneel Indiaas medicijn (Ayurveda) waarvan bekend is dat het wordt geassocieerd met mannelijke viriliteit en vitaliteit, maar het zou ook nog eens ideaal zijn om je baard sneller mee te laten groeien. Ashwagandha kan gunstig zijn voor de baardgroei omdat volgens veel gebruikers het testosteronniveau wordt verhoogt wanneer het regelmatig wordt ingenomen. En ja, hoe meer testosteron je lichaam produceert, hoe sneller je gezichtshaar groeit. Ga jij full Viking-beard, dit jaar?

Tags

  • Alle blogs (488)