opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

5 tips voor een aangename eerste psychedelische ervaring

tips eerste trip paddo

Heb je besloten je eerste psychedelische ervaring tegemoet te gaan? Gefeliciteerd! Hallucinogenen zoals paddo’s, peyote, magic truffels, DMT en zelfs synthetische drugs als LSD of 2C-B kunnen voor levensveranderende situaties zorgen. En hoewel we vrij zeker weten dat het niet je laatste keer zal zijn, is het hierbij wel van belang dat je eerste ervaring ook daadwerkelijk een positieve is. 

“De eerste keer paddo’s”, “De eerste keer LSD” of “De eerste keer truffels” zijn allemaal vaak ingetypte termen op Google. En dat is niet gek: psychedelica wordt steeds populairder, maar net als bij elke soort drugs is een goede voorbereiding het halve werk. In het geval van psychedelica is voorbereiding zelfs vaak nog belangrijker dan wanneer je een avondje gaat drinken met je maten. In dit artikel geven we je 5 tips om je eerste psychedelische trip zo aangenaam mogelijk te maken. 

Tip 1: Respecteer je trip

Deze specifieke stap is niet bepaald schokkend, maar het is belangrijk dat je vanaf het begin beseft dat een psychedelische ervaring een krachtige ervaring is. Als je dit feit eenmaal erkent, dan zul je een stuk minder verrast worden door intense emoties of ervaringen die je hebt terwijl je onder invloed bent van de psychedelica, of het nu een portie magic truffles zijn of een andere variant. Tijdens zo’n psychedelische ervaring dien je je volledig te focussen op het moment. Zet je telefoontjes uit, zorg ervoor dat je niet gebeld kunt worden voor je werk en neem zelfs de volgende dag vrij. Een psychedelische reis kan makkelijk 6 uur duren en doe je niet ‘even tussendoor’. 

Tip 2: Zorg voor het juiste gezelschap

Een psychedelische trip zal stukken beter verlopen als je in het gezelschap bent van mensen die je leuk vindt en vertrouwt. Het is daarom cruciaal dat je  tijdens uw psychedelische trip wegblijft van individuen waar je je niet fijn bij voelt, of die je trip niet serieus nemen. Ook grote menigten kun je het beste vermijden. Daarnaast is het aan te raden om de eerste keer dat je psychedelica gebruikt, een ervaren tripsitter aanwezig hebt. Deze persoon kan je begeleiden wanneer de ervaring te intens of heftig wordt. Dit kan bijvoorbeeld komen door het nemen van een te grote doses, maar ook door gevoelens of onbekende effecten die door de middelen naar boven kunnen komen. 

Tip 3: Wees comfortabel

We hebben al aangegeven hoe belangrijk het is om tijdens een psychedelische ervaring vrij te zijn van afleidingen, en fysiek comfort is een goede  manier om mogelijke afleidingen te beperken. Draag bijvoorbeeld losse, comfortabele kleding, en zorg ervoor dat je eventuele snacks of drankjes bij de hand hebt. Dit maakt het je gemakkelijk om te kunnen ontspannen. Als je van plan bent om buiten te trippen, dan is het meenemen van een deken een goed idee. Zorg er in ieder geval voor dat de plek waar je de trip tegemoet gaat, fijn en comfortabel is. Een lekkere bank met zachte kussens doet wonderen tijdens je trip!

Tip 4: Geef je over aan de ervaring

Als de psychedelica eenmaal beginnen te werken, probeer het gevoel dan niet te controleren of weerstand te bieden aan wat er in je geest en lichaam gebeurt. Elke vorm van weerstand kan je ervaring alleen maar erger maken in het geval je een gevoel minder fijn vindt. Je hebt tenslotte vrijwillig de ticket tot deze psychedelische reis gekocht en nu is het tijd om lekker achterover te leunen en te genieten van de rit! Fasten your seatbelts and enjoy the ride, zou menig tripsitter je vertellen. 

Tip 5: Bereid je voor

We kunnen het niet vaak genoeg vertellen, maar een goede voorbereiding is écht cruciaal wanneer het aankomt op het gebruik van psychedelische middelen. Probeer vooruit te denken en bereid alles voor wat je nodig hebt tijdens je psychedelische trip. Zorg voor een fijne afspeellijst op Spotify, regel lekkere snacks en drankjes, zorg ervoor dat je niet afgeleid kunt worden en most-of-all: zorg ervoor dat je je van tevoren goed inleest over de specifieke psychedelica die je gaat innemen. De effecten van bijvoorbeeld magic truffels zijn weer anders dan die van LSD, peyote, DMT of 2-CB. Kortom: lees je in om verrassingen te voorkomen. En het belangrijkste van allemaal: geniet!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.