opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

7 leuke feiten over cannabis (die je waarschijnlijk nog niet kende)

cannabis feitjes

Als fervent cannabisgebruiker denk je misschien dat je alles weet over het overheerlijke groene kruid. Je weet waarschijnlijk hoe het werkt, hoe je het kweekt en natuurlijk hoe je het moet consumeren. Maar er zijn een aantal behoorlijk interessante dingen over cannabis die je misschien niet kent. Onderzoekers leren steeds meer over het goedje en de toepassingen lijken soms wel eindeloos. Ben je klaar voor 7 leuke feitjes over cannabis? Lees snel verder!

Cannabis wordt al duizenden jaren gebruikt

Het is een gedocumenteerd feit dat de cannabisplant al duizenden jaren gebruikt wordt. Het oude China gebruikte het voor de zaden, als voedselbron. Ze gebruikten de plant daarnaast ook om olie en touw te maken en al snel werd er textiel van gemaakt. Terwijl de Chinezen handelden met culturen in de buurt, bereikte cannabis en het vele groeiende gebruik ervan -  waaronder medisch gebruik en bijvoorbeeld voor de productie van papier - andere delen van het Midden-Oosten, Afrika, Europa en uiteindelijk Amerika. 

Over de hele wereld werd cannabis gebruikt om papier, kleding, voedsel en olie te maken. De medische toepassingen werden tijdens de jaren 1800 en 1900 officieel bestudeerd door Britse artsen die vele toepassingen aan het licht brachten die recente wetenschappers vandaag hebben bevestigd. De populariteit van cannabisplanten was zo wijdverbreid dat het om al deze redenen en meer een commerciële industrie werd. In feite was de teelt van commerciele cannabis zelfs verplicht in bijvoorbeeld Amerika tot na de Tweede Wereldoorlog. Daarna begon men zich sterk te focussen op het roken van het kruid. 

Mannen en vrouwen reageren anders op cannabis

Cannabis veroorzaakt verschillende reacties bij mannen en vrouwen. Een vrouwelijk en mannelijk stel kan bijvoorbeeld exact hetzelfde jointje of bong roken, waarbij alle andere factoren hetzelfde zijn, en verschillende resultaten ervaren - op zowel korte als lange termijn. Een studie toonde aan dat vrouwen sneller een tolerantie opbouwen tegen cannabis dan mannen. Er zijn ook schommelingen in de individuele reacties van vrouwen op cannabis op basis van veranderingen in hormoonspiegels en menstruatiecycli. Wanneer vrouwen bijvoorbeeld ovuleren, zijn ze gevoeliger voor de THC in cannabis. Zelfs als ze in die tijd van de maand een lage dosis kregen, ontwikkelden vrouwen binnen 10 dagen nog steeds een snelle tolerantie. Dit betekent in feite dat vrouwen mannen zullen overtreffen wat betreft gevoeligheid voor de plant.

Cannabisrook is óveral

Onlangs bestudeerden atmosferische wetenschappers de lucht in Italië en ontdekten dat vrijwel overal wietrook te bespeuren viel. Er zijn specifieke delen van het land, zoals Florence, Napels, Milaan en Rome, waar de rook van cannabis gewoon door de lucht zweeft. De hoeveelheden zijn niet genoeg dat de bevolking en eventuele inademende toeristen er stoned van zullen worden, maar het is nog steeds behoorlijk opvallend dat cannabis in heel Italië in de lucht te vinden is. Wie weet waar het nog meer is. Amsterdam? Gegarandeerd! Overigens is het vinden van drugs in de lucht en bijvoorbeeld het water niet heel vreemd: zelfs cocaïne wordt in sommige luchtconcentraties gevonden!

Duizenden nicknames

Over de hele wereld kent cannabis honderden en waarschijnlijk duizenden verschillende soorten namen. Zelfs marihuana is er één van. Deze werd voor het eerst gebruikt in de Verenigde Staten in het begin van de twintigste eeuw.. De meeste jargon namen voor cannabis datum aan de jazz-tijdperk. Weed of gewoon wiet is een ander veel gebruikte slang naam voor cannabis. In een groot deel van de wereld is cannabis beter bekend als ganja, een term die oorspronkelijk uit India komt. Er wordt bijvoorbeeld gespeculeerd dat het woord “ganja” afkomstig is van het woord “Ganga”, de term in het Sanskriet voor de heilige Gangesrivier die door het noorden van India stroomt. In en rond de Ganges groeit wilde cannabis.Wat de échte afkomst is, is niet helemaal duidelijk - maar dat geldt ook voor ontzettend veel andere straatnamen van het kruid. 

To be or not to be…

Er zijn aanwijzingen dat zelfs William Shakespeare cannabis heeft verbouwd en gerookt. Dat bewijs komt in de vorm van marihuanaresten die zijn opgegraven uit de pijpen die hij in zijn tuin heeft achtergelaten. In zijn tuin werden vier kleitabakspijpen gevonden, waarin sporen van marihuana zaten. Het zou de wereld van literatuur toch aardig op zijn kop zetten als blijkt dat Shakespeare zijn stukken schreef terwijl hij zo stoned als een garnaal aan zijn bureau zat, toch? 

Net zo’n humeur-booster als chocola

Wil je je vriendin gelukkig maken als ze zich een beetje sip voelt? Chocola is het antwoord! Maar wist je dat ook een goedgevulde bong kon helpen? Cannabis bindt zich namelijk in de hersenen aan receptoren die het zogenaamde anandamide bevorderen, wat er eigenlijk op neerkomt dat je je er lekker en gelukkig van zou kunnen voelen. Je zou hiervoor zelfs CBD olie kunnen gebruiken zonder dat je er high van wordt. En mocht je echt geen zakje cannabis bij je dragen, dan kun je natuurlijk altijd gewoon een chocoladereep kopen. 

Medische duizendpoot

Wat de echte krachten zijn van cannabis op gebied van gezondheid, dat zal de wetenschap nog moeten aantonen. Maar voor iedereen met interesse in dergelijke onderzoeken is er al ontzettend veel te lezen. Zo zou cannabis mogelijk ingezet kunnen gaan worden tegen verschillende vormen van pijn, bij het behandelen van kwaaltjes en symptomen die komen kijken bij kanker en dus ook bij mensen die niet lekker in hun vel zitten. Mochten de effecten van cannabis op deze gezondheidsproblemen daadwerkelijk bewezen worden, dan zou je voor het supermedicijn dus gewoon naar de coffeeshop kunnen. Relaxt, toch?

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.