opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Cannabis vapen: dit zijn de voor- en nadelen

cannabis vapen voordelen nadelen

Rook je al jointjes zo lang als je het kan herrineren, maar wil je nu tóch de stap maken naar het vapen van cannabis? Je bent niet alleen. Ontzettend veel Nederlanders zijn inmiddels in de ban van hun vape-pen of vaporizer. En dat is niet gek: er zitten namelijk nogal wat voordelen aan het vapen van wiet ipv het roken ervan. Vandaag zetten we de voor- en nadelen voor je op een rij. 

Lees ook: Kunnen paddo’s je relatie redden? Deze therapeut denkt van wel!

Het vapen van cannabis

Als het gaat om verdampers voor droge kruiden (of vaporizer kruiden), zijn er twee verschillende verwarmingsmethoden, maar beide maken gebruik van de kop om de te inhaleren marihuana te verdampen. Bij geleidingsverwarming wordt gebruik gemaakt van verwarmde platen in de kamer. Deze verwarmde plaatsen verwarmen de marihuana tot de temperatuur die nodig is om de verbindingen te verdampen.

Convectieverwarming lijkt veel op die van een convectie oven en maakt gebruik van verwarmde lucht die door de kamer en het kruid circuleert. Dit is een veel effectievere methode en verwarmt het product gelijkmatiger. Vaporizers op basis van convectieverwarming zijn vaak wat duurder, maar zorgen wel voor een fijnere damp. 

De voordelen van cannabis vapen

Volgens veel berichten zou vapen veel gezonder zijn dan roken. In hoeverre dat ook echt zo is, zal nog wetenschappelijk onderzocht moeten worden. Toch staat vast dat bij het roken van cannabis maar liefst 4.000 verschillende chemicaliën vrijkomen, stoffen die niet bepaald goed zijn voor de longen. Toch zijn er meer voordelen te noemen. 

Verwarmen in plaats van verbranden

De vaporizer verwarmt in plaats daarvan het kruid zonder het te verbranden om de damp vrij te laten komen. Deze damp bevat slechts 200 chemicaliën of minder. Vapen is daarnaast waarschijnlijk ook veiliger voor de lunch omdat er geen verbranding plaatsvindt en er minder irriterende stoffen in de lucht vrijkomen.

Een lekkerdere smaak

Maar welke vorm van verdampen je ook gebruikt, damp zorgt áltijd voor puurdere cannabis dan wanneer je wiet zou roken. Wanneer je een jointje rookt, wordt de cannabis verbrandt. Hierdoor worden erg veel cannabinoïden niet geactiveerd, wat betekent dat je een minder pure cannabis-high krijgt dan wanneer je het verdampt. Je ervaart bij het roken ook minder van de smaak die marihuana produceert, omdat ook de terpenen worden verbrand.

Controle over de temperatuur

De meeste wietvaporizers hebben instelbare warmte-instellingen die je tijdens je sessie controle geven over de temperatuur. Het kost wat vallen en opstaan ​​om de beste temperatuur te vinden voor het verdampen van wiet, maar het kan een scala aan effecten produceren, van zacht en opbeurend tot een intensere euforische ervaring. Meer controle is een luxe, maar wel een hele fijne. 

Vapen is discreter dan roken

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van het verdampen van marihuana is dat het niet zoveel geur produceert, vooral bij lagere temperaturen. Bovendien ruikt damp veel minder dan rook, dus het is een slimme optie als je subtiel of ongezien van je cannabis vaporizer wilt genieten. 

Lees ook: Nieuw onderzoek vergelijkt psilocybine met populaire antidepressiva

De nadelen van cannabis vapen

Jij als cannabiskenner weet waarschijnlijk als geen ander hoe je een jointje moet rollen. Wil je nu een vaporizer kopen, dan zul je uit minden gaan vinden hoe zo’n apparaat werkt. Daarnaast moet je het apparaat schoon houden én opladen. Kortom: met voordelen komen ook wat nadelen, mocht je ze zo zien. 

Cannabis moet eerst de grinder in

De meeste vaporizers werken niet geweldig wanneer de cannabis niet goed gemaald is. De oplossing: een goede grinder, vooral als je een draagbare vaporizer gebruikt die op conductieverwarming werkt (wat de overgrote meerderheid doet). Het grinden van cannabis vergroot het oppervlak en zorgt ervoor dat alle cannabinoïden en terpenen efficiënter uit de plant kunnen worden gehaald.

De vaporizer moet worden opgeladen

Je hebt weliswaar geen aansteker nodig, maar je vaporizer moet wél worden opgeladen. Heb je geen stopcontact in de buurt en is je vaporizer leeg, dan heb je wellicht een uitdaging. Het goede nieuws is dat wanneer deze volledig is opgeladen, de meeste draagbare vapes flink wat sessies kunnen bieden voordat ze opnieuw moeten worden opgeladen.

Vaporizers kunnen prijzig zijn

Hoewel we hier op Dutch-Smart vaporizers aanbieden in alle prijsklassen, is een vaporizer altijd duurder dan een pakje vloei. Kies je echt voor een high-end vaporizer, dan kun je daar zo enkele honderden euro’s voor neerleggen. Daar krijg je wel een top-apparaat voor terug - maar het is niet voor iedereen weggelegd. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.