opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1690 reviews

De laatste jaren zijn wierookstokjes een ontzettend populair woonaccessoire geworden. Gedacht wordt dat het kan helpen bij het bestrijden van tal van verschillende kwaaltjes. Deze geurige stokjes bieden volgens veel mensen tal van voordelen, zoals verlichting van stress en angst, stemmingsverbeterende eigenschappen, en een aangenaam aroma dat je woonruimte kan vullen. Wierook is ook heel geschikt om aromatherapie te geven als je thuis of op je werk bent, vanwege het kalmerende effect op het lichaam. Vandaag vertellen we je meer over de geweldige effecten van wierrook op je lichaam en geest, lees je mee?

Wat zijn wierookstokjes en hoe werken ze

In veel culturen bestaat een eeuwenoud en mystiek ritueel dat al millennia teruggaat., namelijk het gebruik van wierrook. Het wordt vaak gebruikt om een spirituele, meditatieve gemoedstoestand te bereiken of als middel tot zuivering vóór het gebed - wierook is er namelijk al sinds het begin der tijden!

Wierookstokjes bestaan hoofdzakelijk uit geurig plantaardig materiaal zoals planten, boomschors en kruiden; ze worden meestal aangestoken als je een uitnodigende en rustgevende sfeer wilt scheppen. Ze zijn vaak in vele geuren verkrijgbaar, en sommige kunnen je zelfs helpen bij het in slaap vallen. Van de geurige rook van een wierookstokje wordt gezegd dat het een natuurlijke vorm van aromatherapie is en je kan helpen je geest en lichaam te verlichten.

Er is enige discussie over de doeltreffendheid van wierookstokjes voor verlichting van angst en stress, zeker omdat er weinig wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. Toch zeggen veel mensen dat deze stokjes hen een ontspannen of kalm gevoel geven. Als je op zoek bent naar verlichting van stress of ontspanning, dan is zeker det de moeite waard de mogelijke voordelen van wierook te onderzoeken!

De potentiële voordelen van het gebruik van wierookstokjes

Er zijn verschillende redenen waarom mensen over de hele wereld wierrook branden. Hieronder geven we je een kort overzicht van de vele potentiële voordelen van wierrook. Let wel op: deze genoemde effecten op de gezondheid zijn veelal nog in afwachting van goedkeuring van de Europese Commissie.

  • Verbeter je concentratie en focus. Van etherische oliën van planten zoals rozemarijn, pepermunt en citrus is aangetoond dat ze de mentale cognitie, helderheid en focus verbeteren. 
  • Verminder stress en angst.  Sommige kruiden staan ​​specifiek bekend om hun vermogen om angst te verlichten en stress onder controle te krijgen. In verschillende onderzoeken is bijvoorbeeld het inademen van lavendelolie effectief gebleken bij het verminderen van angst.
  • Verbetert je nachtrust. Lavendel staat ook bekend om zijn kalmerende effecten en wordt geacht de slaap te bevorderen en slapeloosheid te bestrijden. Wierook branden met essentiële lavendelolie terwijl je je klaarmaakt om naar bed te gaan, kan je helpen om sneller in slaap te vallen.
  • Goed voor yoga-beoefenaars. Wierook heeft de reputatie geassocieerd te worden met yoga en meditatie. Aangezien sommige van de essentiële oliën die het meest worden gebruikt om wierookstokjes te ruiken, stress helpen verlichten en de focus vergroten, is het branden van wierook een perfecte aanvulling op een yoga- en meditatieroutine.
  • Stimuleer creativiteit. Het branden van wierook kan helpen de creativiteit en de flow te stimuleren door de geest te zuiveren en te stimuleren. 
  • Zuiver je ruimte. Boeddhistische monniken gebruiken al duizenden jaren wierook om hun atmosfeer te zuiveren. Verbazingwekkend genoeg toonde een onderzoek aan dat het branden van wierook gedurende een uur de bacteriën in de lucht met 94% verminderde.
  • Het simpele plezier van het genieten van een heerlijke geur. Natuurlijk is de simpele handeling van het genieten van een geur op zich al een voordeel. Het inademen van aangename aroma's heeft het vermogen om ons gelukkiger te maken, goede herinneringen op te roepen en onze stemming te stimuleren.

Hoe je wierrook moet gebruiken

Wierook branden heeft veel verschillende vormen en toepassingen en door de jaren heen zijn de methodes en vormen van wierrook sterk veranderd. Het meest populair vandaag de dag is het gebruik van handige stokjes in combinatie met een wierrookhouder. Bij het branden gebruik je een open vlam om een van de kleinste punten op het stokje of kegeltje aan te steken. Geef het voldoende tijd om vlam te vatten en blaas dan snel de vlam uit, zodat alleen een smeulende sintel overblijft, die naarmate hij brandt langzaam aromatische verbindingen zal afgeven.

Je kunt je wierook in elk soort schaaltje doen, maar voor een optimaal resultaat doe je ze in speciaal voor dit doel gemaakte schaaltjes met zand erin in. Eenmaal aangestoken volg je deze veiligheidsmaatregelen: houd sintels en open vlammen altijd uit de buurt van brandbare materialen zoals vloerkleden, kussens enz. en laat ze ook nooit onbeheerd achter. Ben je klaar met je wierrook? Dan kun je hem eventueel met een hard oppervlak 'uitmaken'. Ons advies is echter om de wierrook zelf op te laten branden, mits je er zeker van bent dat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Hoe je de perfecte geur kiest

Verschillende geuren en aroma's (hoe je ze ook omschrijft) kunnen worden gebruikt om specifieke reacties uit te lokken. Bijvoorbeeld; om ontspanning aan te moedigen, slaap te bevorderen, concentratie te bevorderen, creativiteit te stimuleren, motivatie te vergroten en seksueel verlangen te vergroten. Daarnaast zijn er nog een hele reeks religieuze, esthetische en praktische redenen om geuren in te zetten. Een feit is is dat specifieke geuren of ingrediënten voor specifieke doeleinden kunnen worden gebruikt, waarvan we er hierboven al een aantal hebben uitgelicht.

Het kiezen van de meest geschikte geur voor je eigen persoonlijke situatie is dan ook van groot belang als je in de winkel staat of als jij en je partner online wierrook kopen. Ons advies is om de verschillende ingrediënten van tevoren online op te zoek en informatie op te doen over de potentiële gezondheidsvoordelen en effecten op lichaam en geest. Vervolgens is het tijd om diverse geuren uit te proberen en te kijken welk effect de wierrook daadwerkelijk op je heeft. Gelukkig zijn er vandaag de dag ontzettend veel geuren verkrijgbaar!

Waarom je deze eeuwenoude techniek vandaag nog zou moeten uitproberen!

Of het nu is om negatieve energieën uit je huis te verbannen, een betere nachtrust te ontwikkelen of om potentieel korte metten te maken met stress en angst: het gebruik van wierrookstokjes kunnen je helpen ontdekken wat aromatherapie voor jou kan betekenen.

Geuren triggeren belangrijke reacties in je hersenen en kunnen je onmiddellijk herinneren aan voorbije gebeurtenissen, mensen en emoties. Je kunt teruggevoerd worden naar het oude Egypte door exotische specerijen of zelfs naar Japan op een frisse lentedag - alles is mogelijk binnen onze eigen herinneringen en gedachten - en geuren helpen je erbij. Geuren in de vorm van wierrook zijn betaalbare, gemakkelijk te gebruiken producten die voor elke prijsklasse een ongelooflijke keuze bieden uit de hele wereld.

Wierookstokjes kunnen een uitstekende manier zijn om de voordelen van aromatherapie in je eigen huis te ervaren. Van het voor sommige mensen verlichten van stress en angst, het verlichten van pijn of je helpen 's nachts beter te slapen, deze eeuwenoude techniek heeft veel verschillende toepassingen voor allerlei doeleinden. Wierook is betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken; het is aan jou welke geur je het gelukkigst doet voelen!

Tags

  • Alle blogs (488)