opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Deze bijzondere bijen maken psychedelische honing!

honing psychedelisch hallucinogeen

In de webshop van Dutch-Smart vind je tal van psychedelische producten. Van tripcapsules en LSA-zaden tot Ayahuascakruiden en Yopo-zaadjes. Een product die we echter (nog) niet in ons assortiment hebben, is de psychedelische honing van een aantal bijzondere Himalayaanse bijen… Ehh. Wat? Ja, het bestaat echt: de honing van de Apis dorsata laboriosa-bij is namelijk hallucinogeen en psychedelisch. Dáár gaan we je natuurlijk meer over vertellen!

Psychedelische honing?!

Mocht je nog een speciale ‘high’ zoeken, dan hoef je binnenkort misschien geen paddenstoelen of planten te plukken, maar kun je gewoon wat bijen honing voor je laten maken. Althans, als je in Nepal of China woont. Deze honing, die ook wel ‘Mad Honey’ genoemd wordt, is het product van de Himalayaanse klifbij. Dit is de grootste bij ter wereld: ze worden iets groter dan 3 cm lang en het is de enige hooglandbij die toegang heeft tot Rhododendron-bloemen - bloemen met speciale ingrediënten die perfect zijn om psychedelische honing mee te maken. De klifbijen bouwen op zo’n 2500 meter hoogte gigantische nesten op overhangende rotsen - soms bevatten ze tot wel 60 kilogram honing per stuk!

Het zit namelijk zo: sommige Rhododendron-soorten bevatten zogenaamde ‘grayanotoxins’. Dit stofje maakt de bloem enorm giftig voor mensen, maar in de hooglanden van de Himalaya, die bestaan ​​uit Yunnan (China), Bhutan, Nepal en India, woont de zeldzame klifbij precies naast de Rhododendrons. De bloemen worden door deze bijen gebruikt om nectar te maken. Het resultaat? Honing met extreem krachtige eigenschappen. Mad honey is namelijk verantwoordelijk voor een aantal bijzondere effecten. Sterker nog: Deze bijzondere honing wordt zo gewaardeerd door de lokale bevolking in Nepal en China dat ze bereidwillig hun leven riskeren om deze honing te oogsten en te verkopen. 

Recreatieve drug

De honing wordt in deze regionen gebruikt als recreatieve drug, maar ook als een medicijn.  deze specifieke honing wordt gedacht dat hij buitengewoon effectief is in de behandeling van diabetes en slechte seksuele prestaties tot aan hypertensie, maar alleen wanneer deze in zeer kleine doses wordt ingenomen. Bij inname in hoge doses kan deze hallucinogene honing zeer giftig en in sommige gevallen zelfs dodelijk worden.

Wanneer de ‘juiste’ dosis wordt ingenomen, zal de gebruiker een bedwelmend, ontspannend gevoel ervaren. Tegelijkertijd werkt het hallucinogeen en zou het een bepaalde invloed hebben op onze audiovisuele receptoren. Toch is er een ‘maar’. Wanneer de honing namelijk in hoge doses wordt geconsumeerd, dan bestaat er een kans dat de gebruiker een zogenaamde Rhododendron-vergiftiging oploopt. Het gevolg: spierverzwakking, hartritmestoornissen en misselijkheid. 

Medicinale voordelen

Mad Honey  wordt geproduceerd in diverse delen van de wereld, met name dus in Nepal en de Zwarte Zee-regio van Turkije. In Nepal wordt dit type honing door de Gurung-stam gebruikt voor zowel de waargenomen hallucinogene eigenschappen als veronderstelde medicinale voordelen. In Turkije wordt mad honey, die bekend staat als deli bal, ook gebruikt als een recreatieve drug en traditionele geneeskunde.

Meer te weten komen over deze psychedelische honing? Bekijk dan onderstaande video. Liever kant en klaar een psychedelisch product uit onze webshop kopen? Bekijk dan hier onze verschillende psychedelica. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.