opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Dit is hoe onze libido-boosters je relatie kunnen redden

libido boosters

We associëren goede relaties vaak met seksualiteit, waarbij we ervan uit gaan dat gelukkige koppels vaker seks hebben dan stellen waar het wat minder goed gaat. Maar heb je er ooit over nagedacht wat het precies is aan seks dat zo’n gunstig effect heeft op een relatie? Meer en betere seks houdt verband met positieve veranderingen voor jezelf én je relatie. Denk hierbij aan een lagere bloeddruk, minder stress, meer intimiteit en zelfs een lager aantal echtscheidingen. 

In onze online sexshop hebben we tal van seks stimulanten die koppels in Nederland helpen hun seksleven in tip-top conditie te houden. Ze werken bijvoorbeeld door het libido te vergroten, door de seks middels een betere doorbloeding lekkerder te maken of om je juist te laten ontspannen waardoor veel mensen er weer meer van kunnen genieten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het populaire Libido Liquid, of de intens werkende Sex-E Happy Caps. De keuze is ontzettend groot, maar als je je nog afvraagt waarom deze middelen je relatie kunnen redden, dan hebben we goed nieuws: vandaag gaan we je er meer over vertellen!

1. Seks zorgt voor een emotionele high

De gelukzalige afterglow is een van de belangrijkste redenen waarom mensen mega-intensieve trainingen doen. En het blijkt dat je na de seks een vergelijkbare high ervaart, dankzij de afgifte van feel-good hormonen. Het werkt zo: Seks maakt dopamine vrij in de hersenen, wat je ambitie en geluksgevoel verhoogt; testosteron, dat je prestaties op het werk verbetert; en endorfine, die je stressniveau verlaagt en pijn minimaliseert. Al deze hormonen samen spelen een complexe rol bij het binden van mensen en zijn essentieel voor het in stand houden van de lijm van een relatie.

Bovendien is uit een studie gepubliceerd in  Personality and Social Psychology Bulletin gebleken dat seks het algehele welzijn bevordert en positieve emoties bevordert, vooral binnen 24 uur na de daad. Dus, naast de onmiddellijke bevrediging, creëert de fysieke ontmoeting met een partner een soort blijvende "kater" die je relatie, humeur en emotionele band kan versterken. Klinkt goed, toch?

2. Seks kan stress verminderen

Heb je last van stress? Dan weet je dat dat geen pretje is. Hier op Dutch-Smart bieden we in onze shop tal van producten aan met rustgevende of kalmerende effecten, maar volgens veel mensen is er weinig zo stressverlichtend als seks. Seks maakt oxytocine vrij in de bloedbaan, wat ontspanning en stressverlichting bevordert. En oxytocine bestrijdt daarnaast ook nog eens cortisol, het belangrijkste stresshormoon. 

In feite hebben onderzoekers ontdekt dat seks vergelijkbaar is met het eten van aangenaam "comfortvoedsel" in zijn vermogen om spanning te verminderen door het beloningssysteem van de hersenen te stimuleren. Bovendien is een orgasme niet nodig om de vruchten te plukken: je lichaam geeft oxytocine af na slechts 20 seconden huid-op-huidcontact, dus elke vorm van fysieke aanraking is gunstig - al is het een intieme knuffelsessie!

3. Seks vergroot je zelfvertrouwen

Het hebben van regelmatige seks kan er voor sommige mensen voor zorgen dat hun zelfvertrouwen naar ongekende hoogtes stijgt. Veel mensen hebben een zekere mate van onzekerheid, of dit nu te maken heeft met ons fysieke lichaam of niet. Gevalideerd worden door iemand waar we van houden en die we vertrouwen, kan helpen om zelfvertrouwen op te bouwen. Als we onze klanten mogen geloven is dit een van de grootste redenen waarom mensen investeren in libido-producten. 

Zelfvertrouwen is namelijk ontzettend belangrijk. Een evaluatie uit 2012 van onderzoek over het onderwerp wees uit dat "problemen met het lichaamsbeeld alle domeinen van seksueel functioneren kunnen beïnvloeden", van verlangen tot opwinding tot bevrediging. 

4. Seks kan je nachtrust een boost geven

Naast het verhogen van oxytocine en het verlagen van cortisol, verbetert seks ook je slaap omdat je een hormoon genaamd prolactine vrijgeeft wanneer je een orgasme krijgt. Deze chemische stof kan leiden tot een diepere slaap en meer tijd in de REM-fase - het deel van de slaapcyclus waarin je hersenen en lichaam nieuwe energie krijgen en je dromen naar voren komen.

Een goede nachtrust is de basis van een gezonde levensstijl, niet in de laatste plaats omdat het je mentale welzijn verhoogt. En een groter mentaal welzijn betekent minder prikkelbaarheid, wat betekent dat je minder ruzie maakt met je partner. Voor een extra liefdesboost kruip je dicht tegen je partner aan voordat je in slaap valt (herriner je de oxytocine nog?). Volgens onderzoek van de Universiteit van Hertforshire rapporteren mensen die slapen terwijl ze elkaar aanraken de hoogste mate van gelukzaligheid in een relatie.

5. Seks zorgt ook ná de daad voor meer intimiteit

"Seks creëert een intimiteitsfeedbacklus", zeggen experts. "Hoe meer intimiteit je hebt in de slaapkamer, hoe meer intimiteit je buiten de slaapkamer zult hebben, en vice versa." Onderzoek ondersteunt dit. Een studie gepubliceerd in Personality and Social Psychology Bulletin ontdekte dat seks affectie voorspelt en affectie, op zijn beurt, seksuele activiteit voorspelt.

"Deze lus is vooral gunstig voor mensen die fysieke aanraking als een van hun belangrijkste liefdestalen hebben. Dit verwijst weer naar een concept over zogenaamde ‘talen van liefde’. Als intieme aanraking is hoe je liefde uitdrukt en liefde ontvangt van onze partners, dan is seks een toegangspoort tot hoe je genegenheid en liefde deelt, aldus diverse seksuologen. 

Wil je direct al onze seks stimulanten en libido boosters bekijken? Klik dan hier!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.