opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Het bijzondere maca - een natuurlijke libido-booster

maca poeder

Al duizenden jaren lang worden natuurlijke afrodisiaca gebruikt om seksueel verlangen bij zowel mannen als vrouwen een flinke boost te geven. En terwijl er tegenwoordig zat farmaceutische medicijnen beschikbaar zijn en specifiek worden verkocht vanwege hun libido-verhogende effecten, geven veel mensen toch de voorkeur aan natuurlijke alternatieven. Het is nou eenmaal belangrijk om het vuur levend te houden in de slaapkamer, maar dat gaat helaas voor velen onder ons niet vanzelf. Gelukkig is er genoeg om eten, drinken of roken om er in no-time weer als een Duracel-konijntje tegenaan te gaan. Één van die middelen is maca, ook wel Lepidium meyenii of Peruaanse ginseng genoemd. In dit artikel nemen we een kijkje naar wat deze bijzondere plant voor je seksleven kan betekenen en waarom dit middel de laatste tijd zo extreem populair is op social media.

First things first: wat is maca?

Om te beginnen willen we je graag duidelijk maken dat de effecten die worden besproken in dit artikel, nog niet door de Europese Commissie worden erkend als daadwerkelijk bewezen, omdat veel onderzoeken momenteel nog aan de gang zijn. De maca-plant wordt ook wel Peruaanse ginseng genoemd vanwege de gerapporteerde energie-verhogende effecten. De plant groeit tevens al ruim 3.000 jaar in het Andesgebergte van Peru. Het is een kruisbloemige groente die verwant is aan broccoli, bloemkool en boerenkool. Erg verbazingwekkend is het dan ook niet dat de plant een veelgebruikt ingrediënt is in de Peruaanse keuken. Het smaakt goed, zit bomvol vitaminen en het heeft veel nuttige toepassingen tussen de lakens. Veel nieuwe studies melden namelijk dat macapoeder een potent afrodisiacum is voor zowel mannen als vrouwen door het balanceren van geslachtshormonen in het lichaam. De werking ervan kan volgens veel gebruikers weer zorgen voor het verhogen van energie, kracht, uithoudingsvermogen en libido.

Koning in de slaapkamer

Het bekendste gerapporteerde voordeel van maca-wortel is het vermogen om het libido te verhogen. Een oudere studie uit 2002 toonde aan dat mannen die 1,5 of 3 gram maca per dag slikten, een verhoogd libido hadden in vergelijking met degenen die een placebo kregen. Een ander onderzoek uit 2010 naar het verband tussen maca en seksueel functioneren vond enig bewijs om te suggereren dat maca het libido kon verbeteren, maar de auteurs waarschuwden dat meer onderzoek nodig is. En weer een andere studie uit 2015 wees uit dat maca-wortel kan helpen bij een daling van het libido bij postmenopauzale vrouwen die een antidepressivum gebruikten.

Maar het blijft niet bij een vergroting van het libido. Macawortel zou namelijk ook tal van voordelen hebben bij mannen die lijden aan erectiestoornissen. In een kleine studie in 2009 werd gekeken naar het effect van het consumeren van 2,4 g maca-wortel per dag gedurende 12 weken op basis van de perceptie van de deelnemers over hun algemeen en seksueel welzijn. Wat bleek? De deelnemers aan de studie - stuk voor stuk mannen met een milde vorm van erectiele disfunctie, hadden een enorme toename in seksueel welzijn in vergelijking met de mannen die een placebo tot zich namen. De deelnemers rapporteerden meer én sterkere erecties dan de mannen die geen maca tot zich hadden genomen.

Natuurlijke energiebooster

Oké, korte resumé: we hebben een vergroot libido, een kloppend stuk staal in de boxershort… dat moet toch alles zijn?! Nee, niet bepaald. Er is namelijk nog een manier waarop maca in de slaapkamer zou kunnen helpen, en dat is vanwege de stimulatie van energie en uithoudingsvermogen. Uit een studie in 2009 bleek dat het gebruik van maca-extract gedurende 14 dagen de prestaties van mannelijke fietsers verbeterde in een race van 40 kilometer. Want het is wel leuk om zin te hebben én een jongeheer te hebben die er klaar voor staat, maar dan is het ook wel fijn om er een poos van te kunnen genieten, toch? De steekproefomvang was echter nogal klein, dus de onderzoekers vonden zelf dat er meer studies nodig zijn om de resultaten te bevestigen.

Een groot voordeel (en onderdeel van het mysterie) van macawortel is dat het erop lijkt dat het geen invloed heeft op de oestrogeen- of testosteronspiegel. Met andere woorden: macawortel zorgt er waarschijnlijk niet voor dat je gewicht aankomt, je extra haargroei ervaart of dat je menstruatiecyclus verandert. Ook worden er geen stemmingswisselingen of slaapproblemen gerapporteerd, zoals wel vaak het geval is bij het gebruik van andere kruiden of medicijnen die gebruikt worden bij seksuele problemen. Ook bevat de wortel zogenaamde flavonoïden waarvan gedacht wordt dat ze stemming verbeteren en angst verminderen.

Een heuse zwangerschaps-krachtpatser

Mocht je maca puur willen gebruiken voor meer nachtelijk plezier, dan weet je wat je te doen staat. Maar voor degenen die deze seksuele escapades ook daadwerkelijk gebruiken om zwanger te worden is er nog meer goed nieuws. Er is namelijk enige reden om te geloven dat maca-wortel het aantal en de beweeglijkheid van zaadcellen bij mannen zou kunnen vergroten.

Allerlei omgevingsfactoren kunnen de kansen om zwanger te worden verminderen, zoals blootstelling aan pesticiden, zware metalen en zelfs stress, die de hoeveelheid gezond sperma die een man kan produceren kan verminderen. Dit is dan ook de reden dat veel mensen op zoek zijn naar middelen om deze factoren tegen te gaan. Een onderzoek bij dieren toonde verhoogde eiproductie en verbeterde kwaliteit van het embryo bij vrouwelijke muizen. Of dit ook bij mensen het geval is, dat zal nog moeten blijken.

Macawortel toevoegen aan je voeding

Macapoeder heeft een moutige, nootachtige, lichtzoete smaak die goed samengaat met chocolade en vanille, dus het is een geweldige toevoeging aan smoothies of eiwitshakes. Sommige gebruikers voegen zelfs wat maca toe aan hun koffie om de dag vol energie te beginnen. En vergis je niet: hoe goed dit middel ook is voor de slaapkamer, maca is ook nog eens erg gezond. Een halve theelepel van zo’n 2,5 gram is goed voor 10% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid ijzer en vitamine C en 15% van je behoefte aan koper. Ook is het een goede bron van ijzer en kalium en bevat het een behoorlijke hoeveelheid B-vitaminen.

En terwijl het dus mogelijk is macawortel gekookt te nuttigen, kiezen veel mensen voor het gebruik van maca-poeder. Deze poeder wordt vervaardigd door het stampen en malen van de wortel. Maca kan dan ook in diverse vormen worden gekocht: als poeder, als een bloem of als een gecapsuleerd supplement. Ook hebben we een krachtiger maca-extract in ons assortiment. Wil je het middel voornamelijk als afrodisiacum gebruiken? Neem dan dagelijks tussen 1500 en 3000 mg in verdeelde doses voor de beste effecten. Wil je écht een flinke boost ervaren? Dan ligt de dosis gewoonlijk rond de 1500 mg per dag in verdeelde doses, bijvoorbeeld drie keer 500 mg.

Tip: Voeg Maca eens toe aan een je smoothie! Dit voegt niet alleen een enorme hoeveelheid gezonde voedingsstoffen aan je smoothie toe, maar zorgt ook nog eens voor een heerlijke smaak.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.