opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Kun je ook cannabis microdoseren?

cannabis microdoseren

De populariteit rondom microdoseren wordt steeds groter. Wat microdoseren precies inhoudt, dat hebben we hier vaker behandeld. Personen die microdoseren nemen kleine hoeveelheden van een bepaalde stof zoals lsd, paddo’s, truffels of cannabis om de medische voordelen te kunnen oogsten, zonder daarbij ook ‘last’ te krijgen van de psychoactieve effecten. En dat microdoseren succesvol is met LSD en psilocybine, dat is inmiddels duidelijk. Maar hoe zit het eigenlijk met onze favoriete groene bladeren en toppen? Kun je ook cannabis microdoseren? Het antwoord is ja.

Cannabis microdoseren

Voordat je nu direct je joint in tien stukken hakt, is het goed om te weten dat je microdoseren altijd op een zo goed en effectief mogelijke manier dient te doen. "De meeste mensen weten niets van microdosering", zegt Michelle Ross , oprichter van het IMPACT-netwerk, een non-profitorganisatie die empirisch medisch onderzoek gebruikt om nieuwe cannabisgerelateerde behandelingen voor patiënten te vinden. "Ze vullen hun systeem met cannabis of grote hoeveelheden THC, en dat is niet altijd de beste aanpak voor de situatie waar ze zich in bevinden." Hoewel microdosering typisch geassocieerd is met hallucinogenen zoals LSD, geloven veel experts dat de drempel voor de medische voordelen van THC veel lager is dan veel mensen denken.

Een osteopathische arts uit de Verenigde Staten behandelt patiënten al met kleine hoeveelheden cannabis, maar ook hij duidt erop dat het niet altijd even simpel is. “Wanneer je de dosis vergroot, ervaar je soms minder voordelen en bereik je juist het tegenovergestelde van wat je zoekt”, zegt Dustin Sulak. Een kleine hoeveelheid cannabis zou bijvoorbeeld positief kunnen werken tegen angst of stress, maar een te grote hoeveel kan deze effecten juist versterken.

Maar waar is cannabis microdoseren nou eigenlijk goed voor? Een hele hoop, blijkt uit diverse onderzoeken. Patiënten wenden zich volgens Sulak momenteel het meest tot marihuana microdosing voor de behandeling van aandoeningen als depressie, stress, angst en pijn. Ook wordt  vaak een betere nachtrust en focus nagestreefd. Enorm veel wetenschappelijk bewijs is er nog niet, maar kleine studies suggereren dat mínder cannabis soms juist beter werkt dan méér cannabis.

Microdoseren tegen pijn

Ter voorbeeld: In een onderzoek uit 2012 kregen patiënten met vergevorderde kanker die niet reageerden op traditionele opioïde pijnstillers, een THC / CBD-verbinding, in lage, gemiddelde en hoge doses. Patiënten die de laagste dosering cannabinoïden toegediend kregen, vertoonden de grootste pijnvermindering, terwijl degenen die hogere doses kregen, daadwerkelijk meer pijn hadden. Een ander onderzoek wees uit dat het microdoseren van cannabis significante verbeteringen liet zien op PTSS-geassocieerde slapeloosheid, nachtmerries, algemene symptomen en zelfs chronische pijn.

Sulak stelde zelf tevens vast dat microdosering op dagelijkse basis gunstig is en voegt eraan toe: "Ik merk dat een subpsychoactieve dosis cannabis me helpt gezond te blijven, stress te verminderen en scherp en geconcentreerd op het werk te blijven”, vertelt hij hierover. "Ik heb veel chronische gezondheidsproblemen, waaronder neuropathie en fibromyalgie, en cannabis is het enige dat me in staat heeft gesteld om ze te overwinnen", zegt een cannabis-microdoser.

Hoe cannabis microdoseren?

Terwijl we steeds vaker kant-en-klare microdoses zien voor bijvoorbeeld magische truffels, is het microdoseren met cannabis en marihuana niet altijd even eenvoudig. Er is een enorme variatie in de hoeveelheid THC die resulteert in een high gevoel en daarnaast zorgt ook het metabolisme binnen je eigen lichaam voor een verschil in effect. Diverse experts raden echter aan dat microdosers beginnen met 2,5 miligram en dat niveau vervolgens drie dagen handhaaft. Begin laag en bouw het langzaam op. "Het doel is om de dosis te gebruiken die het meest minimale merkbare effect geeft", zegt Sulak. Binnenkort publiceren we hier een complete cannabis microdoseren guide. Stay tuned!

Heb je zelf ervaring met het microdoseren van cannabis en wil je hierover vertellen? Neem dan contact met ons op!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.