opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Ook leren lucide dromen? Droomkruid is wat je zoekt!

Lucide leren dromen droomkruid

Welke avonturen zou je allemaal beleven als je elke nacht de volledige controle zou hebben over je dromen? Voor de meeste mensen blijft dit een vraag, maar enkele personen zijn gezegend met de kracht om hun dromen te kunnen sturen en te kunnen beïnvloeden. Dit effect wordt ook wel lucide dromen of ‘lucid dreaming’ genoemd. Nu zijn er flink wat handleidingen te vinden over hoe ook jij deze vaardigheid eigen maakt, maar er is één kruid dat mensen op ongekende wijze kan helpen om lucide te leren dromen. We hebben het over Calea Zacatechichi, een kruid met de toepasselijke bijnaam ‘droomkruid’.

Wat is droomkruid?

Calea Zacatechichi, ook wel Calea ternifolia of Calea Z genoemd, is zonder twijfel het meest populaire en bekende droomkruid dat er bestaat. De naam is afkomstig van de Azteken en betekent ‘bitter gris’. Deze bijna magische struik groeit in Mexico en Midden-Amerika en behoort tot de Asteraceaefamilie. Deze ‘Dream Herb’ wordt al duizenden jaren door stammen gebruikt als eetlustopwekker, reinigingsmiddel, kalmerende stof, laxeermiddel en voor de behandeling van diarree, koorts, huiduitslag, gezwollen hoofdhuid en hoofdpijn. Maar afgezien van deze helende effecten gebruiken de meeste mensen dit kruid dus om de duur en helderheid van dromen te versterken. Ook zouden herinneringen over de dromen worden bevorderd.

Droomkruid heeft een lange geschiedenis van gebruik als een visionair kruid. De Chontal-stam en vele anderen gebruiken het voor rituelen en om te communiceren met deze ‘andere gemoedstoestanden’. Als je droomkruid gebruikt terwijl je nog compleet wakker bent, dan helpt het middel je te ontspannen en moe te worden. In droomstaat komen de effecten echter pas echt tot zijn recht. Het is precies deze reden dat Calea Zacatechichi een krachtig hulpmiddel is voor alle bewustzijnavonturiers onder ons.

De effecten van droomkruid

Naast droomkruid is ook ‘herb of the gods’ een veelgebruikte bijnaam van Calea Zacatechichi. En geloof ons: zo’n bijnaam krijg je niet zomaar! Droomkruid kent dan ook veel verschillende soorten effecten. Hieronder zullen we er een aantal opsommen:

Het helpt je in slaap vallen

Een droomkruid is natuurlijk niet compleet als het je niet zou helpen in slaap te vallen. Calea Z is een natuurlijk slaapmiddel dat door veel mensen met slapeloosheid wordt gebruikt om sneller in slaap te vallen. Veel gebruikers die melden geen lucide dromen te kunnen hebben vanwege hun slapeloosheid, zien na het gebruik van dit kruid geregeld verbeteringen op dit vlak.

Frequentere dromen

Terwijl sommige mensen claimen nóóit te dromen, blijkt uit meerdere onderzoeken dat we eigenlijk allemaal wel dromen. Het probleem ligt hem echter bij het onthouden van de nachtelijke avonturen. Na het nuttigen van droomkruid zul je echter merken dat je veel vaker droomt, of in ieder geval veel vaker dromen weet te onthouden. Calea helpt je dromen te onthouden en het versterkt het vermogen om na het wakker worden heldere droomherinneringen op te kunnen roepen.

Intensere dromen

Naast het feit dat je dus vaker zult dromen, zorgt droomkruid er ook voor dat de dromen veel intenser zijn dan je waarschijnlijk gewend bent. Deze effecten worden in veel gevallen al tijdens het inslapen opgemerkt, dus nog voordat je daadwerkelijk begint te dromen. Gebruikers rapporteren kleuren en vormen die in elkaar overvloeien wanneer ze weg beginnen te dommelen.

De dromen zelf zijn echter waar de echte magie zit. Dromen tijdens het gebruik van droomkruid voelen extreem realistisch en levendig aan. Vrijwel iedere gebruiker die droomkruid probeert, rapporteert dit effect. Maar terwijl de ene persoon sterk begint te hallucineren tijdens het dromen, zien andere gebruikers puur ‘meer beeld’ tijdens de slaap. De effecten zijn dan ook per gebruiker verschillend.

Lucide dromen

De kans is groot dat je op dit artikel bent beland omdat je op zoek bent naar een manier om lucide te dromen. We saved the best effect for last! Droomkruid helpt vele duizenden gebruikers over de hele wereld lucide te dromen. Wel is er meer nodig dan enkel wat kruid en een goed bed: vooral de juiste mindset is wat lucide dromen mogelijk maakt. Lucide dromen is een kunst die oefening vereist. Droomkruid zorgt er alleen op zijn beurt weer voor dat je deze vaardigheid véél sneller onder de knie zult krijgen.

Hoe gebruik je droomkruid?

Allereerst moet gezegd worden dat droomkruid op zichzelf al een potent en krachtig kruid is dat veel effect zal hebben op je nachtrust en slaapvermogen. Maar hoe gebruik je het kruid nou eigenlijk? Nou, er zijn een aantal geschikte manieren.

Droomkruid roken

Een van de meest gebruikelijke manieren om het droomkruid te nemen, is door de (vermaen) bladeren in een oprolbare sigaret te roken. Gewoon net zoals je tabak of cannabis zou roken dus, kun je ook de gedroogde bladeren van calea vermalen en roken. Veel gebruikers vinden het roken van droomkruid de gemakkelijkste manier om de werkzame stoffen binnen te krijgen.

Droomkruid thee

Een andere populaire manier om droomkruid te nuttigen is door het zetten van Calea zacatechichi-thee. De thee zal niet de lekkerste zijn die je ooit hebt gedronken, maar het is een perfecte manier om de werkzame stoffen in je systeem te krijgen. Gebruiksaanwijzing: Giet een halve liter heet water over 3 tot 25 gram gedroogde bladeren en laat dit circa 15 minuten trekken. De smaak is vrij bitter, dus breng de thee op smaak met wat suiker of honing. Drink de thee dagelijks voor het slapen gaan.

Slaap lekker, Dutch-Smarters!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.