opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Nieuw onderzoek toont veelbelovende effecten microdosing aan

lsd microdoseren

Op de blog van Dutch-Smart hebben we het geregeld gehad over het microdoseren van psychedelische stoffen. Zo bieden we hier in onze smartshop handige Psychedelic Microdosing packs aan met daarin microdoses magic truffels. Maar zoals de meeste van jullie psychonauten wel weten, zijn niet alleen paddo’s en truffels populair om te microdoseren. Ook LSD schijnt steeds vaker gebruikt te worden, en nu blijkt uit nieuw onderzoek zelfs dat dit zou kunnen helpen bij een aantal diverse problemen…

Let op: Test altijd je LSD

Voor we verder gaan, willen we je graag waarschuwen over de mogelijke gevaren van synthetische middelen zoals LSD. Voordat je gebruik maakt van dergelijke middelen, is het altijd verstandig om deze te laten testen in een daarvoor bestemd lab, maar je kunt ook kiezen om je LSD zelf te testen middels onze EZ-Test LSD Drugstest. Let wel op dat deze test slechts een indicatie kan geven over de aanwezigheid van LSD in de door jouw gekochte drugs. 

LSD en pijnbestendigheid

Zo, nu we dat achter de rug hebben, terug naar het onderzoek. Wetenschappers van de Universiteit Maastricht in Nederland en de Beckley Foundation in het Verenigd Koninkrijk hebben namelijk gekeken naar de pijnstillende eigenschappepijnstillende eigenschappen van microdosering van LSD (lyserginezuurdiethylamide) in een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie. Zoals vorige week werd gemeld in de Journal of Psychopharmacology, kunnen deze kleine doses LSD volgens dit onderzoek de pijnbestendigheid met wel 20 procent verhogen, een effect dat vergelijkbaar is met sommige pijnstillers. 

"De omvang van het analgetische effect lijkt vergelijkbaar met de analgetische effecten van opioïden in hetzelfde pijnmodel", zei hoofdonderzoeker Jan Ramaekers, hoogleraar Psychofarmacologie en Gedragstoxicologie aan de Universiteit Maastricht, in een verklaring.

5, 10 of 20 microgram

Het Beckley / Maastricht Microdosing Research Program werd opgericht om de effecten van kleine doses LSD (gewoonlijk 'microdoses' genoemd) op mensen te bestuderen, met bijzondere aandacht voor stemming, cognitieve functies en pijnbestrijding. Tijdens de studie, die de eerste was in een reeks onderzoeksprojecten, kregen 24 gezonde vrijwilligers elk een enkele dosis van 5, 10 en 20 microgram LSD, of een placebo. 

Naast andere metingen die tijdens de doseringsdagen werden verzameld, werden de pijntolerantieniveaus bepaald met behulp van een Cold Pressor Test, een valide en laagrisicotest voor het evalueren van individuele pijndrempels waarbij gebruik wordt gemaakt van een tank gevuld met 3° C koud water. Vrijwilligers werd gevraagd hun handen zo lang mogelijk in het koude water te dompelen. 

Effecten tot wel 5 uur

De factoren die getest worden tijdens de Cold Pressor-test zijn onder meer pijntolerantie (bijv de duur dat deelnemers hun hand in de tank kunnen houden) en subjectieve beoordelingen van pijn, onaangenaamheid en stress. De studie gaf consequent aan dat een dosis van 20 microgram LSD de pijnperceptie significant verminderde in vergelijking met de placebo, ook al hadden lagere doses niet hetzelfde effect. Bovendien waren de effecten verrassend langdurig. Deelnemers voelden naar verluidt de pijnverlichtende effecten tot 5 uur nadat ze hun dosis hadden gekregen. 

De algehele pijntolerantie op 20 microgram steeg met 20%, wat betekent dat vrijwilligers aanzienlijk langer ondergedompeld konden blijven in het koude water met een dosis van 20 microgram LSD vergeleken met die op een placebo. Proefpersonen meldden ook een afname van de subjectieve ervaring van pijn en onaangenaamheid. Opvallend was dat de veranderingen in pijntolerantie en subjectieve pijnperceptie, geïnduceerd door de lage dosis LSD onder deze omstandigheden, vergelijkbaar waren met die welke werden waargenomen na toediening van bestaande middelen die tegen deze effecten ingezet worden.

Natuurlijk moet er nog veel meer onderzoek worden gedaan (om nog maar te zwijgen van wetswijzigingen) voordat we ons kunnen inbeelden dat artsen LSD of andere psychedelica voorschrijven voor lichamelijke klachten, maar hoe meer onderzoeken er worden ingezet op gebied van psychedelica, hoe rooskleuriger de toekomst voor deze middelen eruit lijkt te zien.

Verdere resultaten volgen

Tijdens dit eerste microdoseringsonderzoek van Beckley / Maastricht werd ook gekeken naar het potentieel van LSD om de stemming en cognitieve functies te verbeteren. Resultaten op deze fronten worden binnenkort bekendgemaakt.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.