opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Ook in Canada kunnen mensen nu (legaal) paddo’s gebruiken

paddos canada

Voor het eerst in decennia heeft Canada speciale toestemming verleend waardoor sommige mensen psilocybine mogen consumeren, het actieve ingrediënt in paddo's. Het psychedelische middel, waar jullie Dutch-Smarters natuurlijk alles van weten, wordt de laatste tijd steeds vaker onderzocht voor potentiële doeleinden. In Canada zijn ze in ieder geval erg enthousiast over de voorlopige resultaten…

Lees ook: Hebben we binnenkort lichtgevende planten dankzij magische paddenstoelen?

Veelbelovende verbindingen

Psychedelische middelen zijn in de meeste landen ter wereld verboden, waarbij sommige alleen uitzonderingen toestaan ​​voor bepaald religieus gebruik en, in sommige gevallen, voor onderzoeksdoeleinden. De Multidisciplinaire Vereniging voor Psychedelische Studies heeft psilocybine in verband enige tijd geleden in verband gebracht met een aantal potentiële voordelen, en voegt zich daarmee bij het rijtje andere veelbelovende verbindingen zoals ibogaïne, ayahuasca, cannabis en MDMA.

In 2012 publiceerde The New York Times een een artikel dat veel aandacht trok - het besprak het onderzoek naar het gebruik van psilocybine om de gevoelens rond de naderende dood van terminale patiënten te helpen verbeteren. Nu, acht jaar later, heeft de Canadese regering actie ondernomen met betrekking tot dit onderzoek, waarna een kleine groep terminale patiënten speciale toestemming hebben gekregen om psilocybine te consumeren.

Lees ook: Onderzoek wijst uit waarom mensen al eeuwenlang paddo's eten

‘Bepaalde uitzonderingen’

De aankondiging werd gedaan door TheraPsil, een zelfbenoemde 'coalitie van beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, patiënten en pleitbezorgers die zich inzet voor de strijd voor de rechten van Canadezen die te maken hebben met problemen om rond hun levenseinde legale toegang te krijgen tot therapeutische psychedelica. “Hoewel deze drugs in Canada illegaal blijven, bestaan ​​er bepaalde uitzonderingen”. 

De Canadese minister van Volksgezondheid, Patty Hajdu, heeft nu vier Canadezen vrijgesteld van de drugs- en stoffenwet van het land, waardoor ze kunnen deelnemen aan psychedelische therapie. Het is voor het eerst sinds de jaren zeventig dat dergelijke vrijstellingen worden verleend. Alle vier de ontvangers van vrijstelling lijden aan terminale kanker; zij hebben meer dan 100 dagen gewacht op het verkrijgen van de toestemming, maar nu kunnen zij er dus eindelijk aan beginnen. 

Lees ook: Zorgen psychedelica voor nieuwe verbindingen in de hersenen?

Paddo’s microdoseren

Dit is overigens niet voor het eerst dat paddo’s aan populariteit wint in Canada. Vorig jaar kwam ook de zogenaamde Medicinal Mushroom Dispensary in het nieuws, nadat bekend werd dat zij microdoses psilocybine naar mensen in het land verzonden. Een technisch gezien illegale dienst, maar de regering lijkt het oogluikend toe te laten. “We geloven echt in de kracht van psychedelische paddenstoelen en microdosering, en alle ongelooflijke voordelen die het kan opleveren voor Canadezen”, stelt het bedrijf. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.