opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Paddo’s, truffels en cannabis: legaal?

Paddo's legaal

Paddo’s, truffels en cannabis: legaal?

Nederlanders zijn een van de grootste druggebruikers van Europa. Dit komt omdat softdrugs in Nederland legaal is en in andere landen streng verboden is. Voornamelijk met het MDMA- amfetamine gebruik steken wij met kop en schouders boven de andere Europese landen uit. Wij gaan jou nu uitleggen hoe het precies zit met de wetgeving van bepaalde drugs soorten.

Paddo’s en truffels

In Nederland was er een moment dat alle magic paddestoelen volledig legaal waren. De gedroogde paddestoelen waren ook vrij verkrijgbaar bij verschillende smartshops door heel Nederland. In 2002 is er een rechtszaak aangespannen en zijn de gedroogde paddo’s als illegaal bevonden. Bij gedroogde paddo’s hoort namelijk een bewerkingsproces. Het moment dat jij paddo’s aan het plukken bent en deze laat drogen, ben jij illegaal bezig omdat je bezig bent met de bewerking van de drugs psilocybine. Deze stof is verboden in Nederland, maar omdat de paddo’s uit de natuur komen was deze in eerste instantie als legaal bevonden.

In 2008 hebben er enkele incidenten voorgedaan met paddo’s en daarom heeft Nederland besloten dat ze illegaal waren. De magic truffel daarentegen wordt wel als legaal bevonden. Dit is namelijk geen paddestoel, omdat ze onder de grond groeien. Verse truffels en een paddo kweekset mag je wel thuis hebben en gebruik van maken, maar kant en klare paddo’s zijn illegaal. Ga die dus maar zelf kweken met een kweekset!

Cannabis

De regels rondom cannabis zijn al meerdere malen aangepast. Het is tegenwoordig zo dat je in bezit mag zijn van 5 gram cannabis zonder vervolging, het namelijk wel strafbaar! Heb jij 5 tot 30 gram op zak, dan ben jij in overtreding en krijg je een boete van €75,-. Daarnaast wordt jouw drugs in beslag genomen. Heb jij nog meer bij je? Dan krijg je een hogere boete thuisgestuurd! Let goed op met de hoeveelheid die jij met je meedraagt.

Thuis een cannabis plant telen is legaal, maar dan moet je dit zonder technische hulpmiddelen voor elkaar krijgen. Je mag maximaal vijf wietplanten thuis hebben. Komt de politie er toch achter? Dan moet jij helaas gedag tegen jouw geliefde planten zeggen, de politie mag ze namelijk altijd in beslag nemen. Heb jij meer dan vijf planten? Dan wordt er uitgegaan van een beroepsmatige teelt en daarvoor staat een gevangenisstraf en/of een boete van €67.000,-.

Wij hopen je hiermee genoeg geïnformeerd te hebben! Heb je nog vragen rondom de wetgeving van paddo’s, truffels en cannabis? Neem dan gerust contact met ons op!
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.