opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1689 reviews

Welkom terug bij het tweede deel van onze Salvia Divinorum 101 gids van Dutch-Smart! Nu je bekend bent met de herkomst, geschiedenis en het gebruik van Salvia Divinorum, is het tijd om dieper in te gaan op de botanische aspecten van deze bijzondere plant. In dit artikel bespreken we de kenmerken, groei en verzorging van Salvia Divinorum, zodat je niet alleen meer te weten komt over de achtergrond van de plant, maar ook hoe je er zelf voor kunt zorgen.

Kenmerken van Salvia Divinorum

Salvia Divinorum behoort tot de Lamiaceae (munt) familie en is nauw verwant aan andere salieplanten. De plant staat bekend om zijn grote, groene bladeren en zijn zeldzame bloeiwijze. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van Salvia Divinorum:

  1. Bladeren: De bladeren van Salvia Divinorum zijn groot, ovaalvormig en donkergroen van kleur met opvallende witte nerven. De bladeren kunnen tot 30 cm lang worden en hebben een fijne, zachte textuur.
  2. Stengels: De stengels van Salvia Divinorum zijn vierkant en hol, wat typerend is voor de muntfamilie. Ze zijn meestal groen van kleur, maar kunnen soms een rode of paarse tint hebben, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.
  3. Bloemen: Salvia Divinorum bloeit zelden, maar wanneer het gebeurt, produceert de plant trossen van buisvormige bloemen die wit zijn met een paarse zweem. De bloemen zijn ongeveer 2,5 cm lang en verschijnen op vertakte bloemstelen die uit de bladoksels groeien.
  4. Wortels: Salvia Divinorum heeft een ondiep, vezelig wortelstelsel dat zich net onder het grondoppervlak bevindt. De plant kan zich vegetatief voortplanten via uitlopers, waardoor nieuwe planten ontstaan uit de wortels van de moederplant.

Groeiomstandigheden en verzorging

Salvia Divinorum is een tropische plant die specifieke omstandigheden nodig heeft om goed te gedijen. Het kweken van Salvia Divinorum kan een uitdaging zijn, maar met de juiste zorg en aandacht is het mogelijk om een gezonde, weelderige plant te kweken. Hier zijn enkele tips voor het kweken en verzorgen van Salvia Divinorum:

  1. Licht: Salvia Divinorum heeft behoefte aan helder, indirect licht. In zijn natuurlijke omgeving groeit de plant in de schaduw van grotere bomen, waardoor hij beschermd is tegen direct zonlicht. Bij het kweken van Salvia Divinorum binnenshuis, plaats de plant in de buurt van een raam met gefilterd licht of gebruik een groeilamp.
  2. Temperatuur: Salvia Divinorum gedijt bij temperaturen tussen 15 en 30 graden Celsius. De plant is gevoelig voor kou en kan niet overleven in temperaturen onder de 10 graden Celsius. Zorg ervoor dat je de plant binnenshuis houdt als je in een koud klimaat woont, en plaats hem op een warme, beschutte plek om schade door kou te voorkomen.
  3. Vochtigheid: Hoge luchtvochtigheid is essentieel voor het welzijn van Salvia Divinorum. De plant heeft een vochtigheidsgraad van 50-60% nodig om goed te groeien. Je kunt de luchtvochtigheid rondom de plant verhogen door een luchtbevochtiger te gebruiken, een bak met water naast de plant te plaatsen, of de bladeren regelmatig te besproeien met water.
  4. Water: Salvia Divinorum heeft veel water nodig en de grond moet constant vochtig worden gehouden. Laat de grond echter niet te nat worden, want dit kan leiden tot wortelrot. Zorg ervoor dat de plant in goed doorlatende grond wordt geplant en controleer regelmatig de vochtigheid van de grond om over- of onderbewatering te voorkomen.
  5. Bodem: De ideale bodem voor Salvia Divinorum is een lichte, goed doorlatende mix van veenmos, perliet en compost. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.
  6. Voeding: Voed Salvia Divinorum elke 4-6 weken met een uitgebalanceerde vloeibare meststof, verdund tot de helft van de aanbevolen sterkte. Zorg ervoor dat je de plant niet overbemest, want dit kan leiden tot zwakke groei en een verhoogde gevoeligheid voor ziekten en plagen.

Kweken

Salvia Divinorum planten kunnen worden vermeerderd door middel van stekken. Dit is de meest gebruikelijke en succesvolle methode om nieuwe Salvia Divinorum planten te kweken. Volg deze stappen om je eigen Salvia Divinorum planten uit stekken te kweken:

  1. Kies een gezonde, volwassen Salvia Divinorum plant en snijd een stengel van ongeveer 15-20 cm lang, net onder een knoop. Zorg ervoor dat de stengel ten minste 2-3 bladparen heeft.
  2. Verwijder de onderste bladeren van de stengel en plaats deze in een glas met water of in een pot met vochtige stekgrond. Als je kiest voor water, zorg er dan voor dat de onderste knoop ondergedompeld is.
  3. Plaats de stek op een warme, lichtbeschaduwde plek en houd het medium vochtig. Na 2-4 weken zouden er wortels moeten beginnen te groeien.
  4. Zodra de stek goed geworteld is, kan deze worden overgeplant naar een grotere pot met een geschikte bodemmengeling.

Afsluitend...

In dit tweede deel van onze Salvia Divinorum 101 gids hebben we de botanische aspecten van de plant onder de loep genomen. We hebben de belangrijkste kenmerken van Salvia Divinorum besproken en tips gegeven voor de groei en verzorging van de plant. Bovendien hebben we uitgelegd hoe je Salvia Divinorum kunt vermeerderen door middel van stekken.

Met deze kennis ben je goed voorbereid om zelf een Salvia Divinorum plant te kweken en te verzorgen. Het kweken van je eigen plant kan een lonende en leerzame ervaring zijn, waardoor je nog meer waardering krijgt voor de unieke eigenschappen en geschiedenis van Salvia Divinorum.

In de volgende artikelen van onze Salvia Divinorum 101 gids zullen we ons richten op andere belangrijke aspecten van deze fascinerende plant, zoals de methoden van consumptie, veilig gebruik en de wettelijke status in verschillende landen. Blijf ons volgen om je kennis over Salvia Divinorum verder uit te breiden en om een goed geïnformeerde en verantwoordelijke gebruiker te worden.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Dutch-Smart. We staan klaar om je te helpen en te ondersteunen bij je ontdekkingsreis in de wereld van Salvia Divinorum en andere boeiende entheogene planten.

Tags

  • Alle blogs (488)