opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1689 reviews

17% GROW KITS + MAGIC TRUFFELS SALE
CODE: GROW24

Zie je iedereen om je heen gebruik maken van een vaporizer, maar heb je zelf eigenlijk nog niet zo'n goed idee van wat zo'n ding nou eigenlijk is? Dan zit je hier goed! Voor veel mensen is de vaporizer de ideale manier om high te worden of om te genieten van tal van verschillende smaken. Maar hoe werkt zo'n apparaat nou eigenlijk, en wat gebeurt er precies met je olie, wax of kruid dat je in je vaporizer stopt? In dit artikel gaan we hier dieper op in. Lees je mee?

Wat is een vaporizer?

Een vaporizer is een apparaat dat gebruikt wordt om, oliën, wax, marihuana of andere kruiden te verhitten tot het verdampt. De werkzame bestanddelen of smaakjes komen vervolgens vrij in een damp, die dan geïnhaleerd kan worden. Dit wordt door velen beschouwd als een gezonder alternatief voor roken, omdat beweerd wordt dat er geen kankerverwekkende stoffen in worden geademd die met het verbranden van plantmateriaal gepaard gaan.

Vaporizers zijn er in veel verschillende vormen en maten, en er zijn verschillende soorten verwarmingselementen die gebruikt kunnen worden. Zo zijn er draagbare vaporizers, maar ook tafel model vaporizers. De laatste jaren is de populariteit rondom vaporizers enorm gestegen. En dat is niet gek: deze apparaatjes zijn volgens gebruikers een geweldig alternatief voor sigaretten, joints en zelfs bongs. Een vaporizer is te vergelijken met een klein oventje. Een vaporizer verbrandt het plantmateriaal niet, maar verwarmt deze tot de gewenste temperatuur. Het plantmateriaal verandert van vorm door de verhoging van de temperatuur: de vaste stof verandert dan in een gas, dat je in kan ademen.

De voordelen van het gebruik van een vaporizer

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een vaporizer, en daarom zijn ze de laatste jaren zo populair geworden. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

- Een vaporizer is voor zover we op dit moment weten een gezonder alternatief voor roken, omdat er geen sprake is van het inademen van de kankerverwekkende stoffen die met het verbranden van plantaardig materiaal gepaard gaan.

- Vaporizers zijn er in veel verschillende vormen en maten, en er zijn verschillende soorten verwarmingselementen die gebruikt kunnen worden. Dit betekent dat er een vaporizer is die aan ieders behoeften en budget voldoet.

- Vaporizers zijn gemakkelijk te gebruiken, en zelfs beginners zullen ze in een mum van tijd doorhebben.

- De actieve ingrediënten of smaken worden vrijgegeven in een damp, die dan geïnhaleerd kan worden. Dit betekent dat je het meeste uit je materiaal haalt, en je hoeft je geen zorgen te maken over verspilling.

- Vaporizers produceren een schone en zachte damp - dit in tegenstelling tot rook. Dit komt omdat er geen verbranding aan te pas komt, en dus ook geen rook.

Verschillende soorten vaporizers

Er zijn twee hoofdtypen verdampers: conductie vaporizers en convectie vaporizers. Daarnaast zijn er ook nog hybride vaporizers. Conductie vaporizers werken door het materiaal in direct contact met het verwarmingselement te verwarmen, terwijl convectie vaporizers werken door de lucht rond het materiaal te verwarmen, wat vervolgens het materiaal verwarmt. Beide soorten hebben hun voor- en nadelen, en het is aan het individu om te beslissen welk type voor hem of haar het beste is. Hybride vaporizers combineren elementen van deze twee soorten vaporizers.

Type 1: Conductie Vaporizers

Een conductie vaporizer is een soort verdamper die werkt door het materiaal in direct contact met het verwarmingselement te verhitten. Dit type vaporizer wordt beschouwd als goedkoper dan andere soorten, en ze zijn over het algemeen gemakkelijker in het gebruik. Een van de nadelen van conductie vaporizers is dat er een risico bestaat op verbranding van je kruid of ander materiaal. Dit betekent een minder zuivere damp én meer verspilling. Daarnaast verhitten conductie vaporizers het materiaal minder gelijkmatig dan convectie vaporizers. Voorbeelden van goede kwaliteit conductie vaporizers zijn de DaVinci IQ en de Storm vaporizer.

Type 2: Convectie vaporizers

Een convectie verdamper is een soort verdamper die werkt door de lucht rond het materiaal te verwarmen, waardoor het materiaal vervolgens zelf verwarmd wordt. Dit type vaporizer wordt als duurder beschouwd dan andere soorten, maar hij heeft veel voordelen. Een van de voordelen van een convectie vaporizer is dat hij het materiaal gelijkmatiger verwarmt dan een conductie vaporizer. Dit betekent dat er minder risico is op verbranding van je kruid of ander materiaal, en dat je een zuiverder damp krijgt. Bovendien produceren convectie vaporizers over het algemeen een hogere kwaliteit damp dan conductie vaporizers. Het (enige) nadeel van een convectie vaporizer is dat ze over het algemeen duurder zijn dan andere soorten vaporizers. Voorbeelden van goede kwaliteit convectie vaporizers zijn de Boundless Tera en de Airvape Legacy.

Type 3: Hybride vaporizers

Een hybride vaporizer is een soort vaporizer die de beste elementen van zowel conductie- als convectie-vaporizers combineert. Dit betekent dat hij efficiënter is dan een conductie vaporizer, en dat hij een hogere kwaliteit damp produceert dan een convectie vaporizer. Lucht stroomt in een hybride vaporizer door het materiaal om je kruid gelijkmatig te verhitten, en tegelijk komt een verhittingselement in direct contact met het kruid zodat je snel aan de slag kunt. De combinatie van de twee verwarmingselementen zorgt voor grotere dampwolken en minder risico op verbranding als bij conductie vaporizers. Goede voorbeelden van een hoge kwaliteit hybride vaporizer zijn de populaire Crafty+ vaporizer en de Mighty vaporizer

Tips om het meeste uit je vaporizer te halen

Er zijn een paar tips die je kunnen helpen het meeste uit je vaporizer te halen

- Zorg ervoor dat je je kruid of materiaal fijnmaalt. Dit zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig(er) verdeeld wordt en dat je een zuiverder damp krijgt.

- Houd de damp niet te lang in - dit kan je keel irriteren en je doen hoesten. Neem idealiter kleine hijsjes en geniet van de smaak en de effecten van de damp.

- Experimenteer met verschillende temperaturen om de temperatuur te vinden die voor jouw materiaal het beste is. Verschillende temperaturen geven je soms verschillende smaken en effecten.

- Zorg ervoor dat je vaporizer schoon is. Dit zorgt voor een zuiverder damp en een betere smaak. Het schoonmaken van je vaporizer is over het algemeen eenvoudig en kan met een borsteltje of wat alcohol.

- Bewaar je vaporizer op een koele, droge plaats. Overmatige hitte of vochtigheid kan je vaporizer beschadigen.

- Wees voorzichtig bij het gebruik van batterijen - let er altijd op dat ze er goed in zitten en laad ze niet te veel op. Batterijen kunnen gevaarlijk zijn als ze niet juist gebruikt worden.

De nadelen van een vaporizer

Hoewel vaporizers veel voordelen hebben, hebben ze ook een paar nadelen. Een van de belangrijkste nadelen is dat ze - hoewel er voor elk budget wel een vaporizer is - toch best duur kunnen zijn. Een ander nadeel is dat ze enig onderhoud vergen, zoals het schoonmaken van het apparaat en het vervangen van het kruid of ander materiaal. Bovendien kunnen vaporizers gevaarlijk zijn als ze niet goed gebruikt worden.

Het grootste nadeel is echter dat de gezondheidseffecten van vaporizers nog niet veel zijn onderzocht. Er is nog veel onzekerheid over de gezondheidseffecten van vaporizers. Hoewel ze gezonder kunnen zijn dan roken, is er nog niet genoeg informatie om dat met zekerheid te zeggen. Sommige studies hebben aangetoond dat (sommige) vaporizers schadelijke chemicaliën kunnen afgeven, waaronder metalen als lood en nikkel. Het is daarom aan te raden alleen vaporizers te kopen van betrouwbare aanbieders en merken.

Ontdek de wereld van vaporizers zelf

Ondanks deze nadelen worden vaporizers steeds populairder en het lijkt erop dat hun populariteit in de toekomst alleen maar zal blijven toenemen. Naarmate meer en meer mensen de voordelen van vaping ontdekken, zal het aantal verschillende soorten en stijlen vaporizers blijven toenemen. Dus wat je behoeften ook zijn, er is vast en zeker een vaporizer die perfect voor je is. Bekijk hier al onze vaporizers.

Tags

  • Alle blogs (488)