opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Wiet roken vs. wiet vapen - dit zijn de verschillen

wiet roken cannabis vapen

Veel bezoekers van Dutch-Smart zijn geen vreemde van recreatief drugsgebruik. Een pilletje (of xtc-vervanger) hier, een paddootje daar... het kan allemaal. Het type drugs dat echter waarschijnlijk het meest wordt gebruikt, is cannabis. Het heerlijke kruid kan op tal van verschillende manieren worden genuttigd. De bekendste manieren zijn natuurlijk roken via een jointje, bong of waterpijp, of het eten in bijvoorbeeld een spacecake of spacebrownie. De laatste jaren is er echter nóg een manier bijgekomen die sterk aan populariteit wint: het vapen van cannabis. Deze manier is volgens velen effectiever én discreter, maar daar blijft het niet bij...

Waarom cannabis vapen?

Decennialang onderzoek heeft aangetoond dat stoffen die in rook worden gevonden, uiterst schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Denk hierbij aan de afgifte van toxines, irriterende stoffen, teer en verschillende kankerverwekkende stoffen. Het is bijvoorbeeld ruimschoots bewezen dat teer de longen, luchtwegen en mond beschadigt. Kortom: zo’n jointje opsteken is lekker, maar echt gezond is het niet - integendeel. Vapen is het moderne alternatief van wiet ‘roken’. Tijdens het vapen of dampen verwarm je het kruid tot specifieke temperaturen net onder het verbrandingspunt in een vaporizer of e-sigaret zodat de dampen kunnen worden geïnhaleerd. Benieuwd geraakt naar waarom dit beter is? Lees dan snel verder…

1. Minder blootstelling aan schadelijke stoffen

Marihuanadamp bevat aanzienlijk minder teer, kankerverwekkende stoffen en andere giftige bijproducten dan marihuanarook. Het verbranden van plantaardig materiaal creëert een veelvoud aan verbindingen die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Wanneer deze stoffen worden verdampt in plaats van verbrandt, zal de blootstelling aan deze verbindingen aanzienlijk lager liggen. Is het vapen van cannabis dan 100% veilig? Nee, dat zeker niet. Door je marihuana te verdampen, zul je nog steeds worden blootgesteld aan een kleine fractie van de giftige bijproducten waaraan je zou zijn blootgesteld als je zou roken. Hoe groot die blootstelling precies is, dat is momenteel nog onduidelijk, maar nieuw onderzoek moet daar hopelijk op korte termijn duidelijkheid over scheppen. 

2. Wiet vapen is goedkoper dan wiet roken

Ja, een jointje heb je al voor een paar euro, maar het aanschaffen van zo’n ‘dure’ vaporizer is op de lange termijn veel beter voor de portemonnee. Waarom? Nou, om een aantal redenen. Om te beginnen bevat cannabisdamp een 80% hogere concentratie cannabinoïden dan cannabisrook. Met andere woorden: voor dezelfde hijs is het effect stukken groter. Reden twee: Door een verdamper te gebruiken, gaat de damp rechtstreeks vanuit de kruidenkamer naar je mond zonder de kans te hebben om in de lucht te verspreiden. Wanneer je bijvoorbeeld een jointje rookt, dan zullen sommige cannabinoiden vanwege de rook simpelweg in de lucht verdwijnen. In het kort zorgt een verdamper er dus gewoon voor dat je minder cannabis verbruikt om dezelfde ‘high’ te verkrijgen. 

3. Het verdampen van cannabis geeft een meer uitgesproken smaak

Wanneer je ervoor kiest om cannabis te verdampen, dan zul je in de meeste gevallen een veel uitgesprokenere smaak ervaren dan wanneer je het zou roken. Je proeft de individuele terpenen en cannabinoïde profielen van elke soort cannabis een stuk duidelijker, terwijl het roken ervan de smaak en subtiele nuances tussen de soorten al snel kan vernietigen. Omdat er minder giftige bijproducten loskomen dan wanneer je marihuana zou verbranden, is de smaak veel zuiverder en ‘schoner’. Bovendien heb je de smaak tot op zeker hoogte zelf in te hand middels de temperatuurinstellingen van je verdamper, waardoor je cannabis vape-ervaring tot in de puntjes kan worden verfijnd.

Betekent dit allemaal dan dat het verdampen van cannabis beter is dan cannabis roken? Nee, dat zeker niet. De ervaring van het gebruik van cannabis is geheel onderhevig aan je eigen voorkeuren. De ene zal de vape-smaak van het groene goedje bijvoorbeeld niet kunnen waarderen, terwijl de ander nooit meer een jointje vast zal pakken. Welke keus je maakt is dan ook geheel aan jou. Ben je een echte stoner en blijf je gewoon lekker aan de joints en bongs? Bekijk dan eens onze headshop voor tal van cannabis-producten zoals bongs, pijpjes, grinders en cones. Toch dat marihuana vapen eens uitproberen? Dan heten we je van harte welkom in onze vaporshop - waar we je de beste vaporizers presenteren. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.