opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Zo help je iemand veilig uit een bad-trip

bad trip twee

Iedereen die weleens een bad-trip heeft gehad van psychedelica zoals paddo’s of magic truffels, weet dat het niet bepaald een pretje is. We hebben hier op Dutch-Smart regelmatig aandacht besteed aan wat je het beste kunt doen zodra je in een bad trip belandt, maar vandaag bekijken we deze toestand van een ander perspectief. Hieronder vind je een handig stappenplan voor wat te doen wanneer je als tripsitter (of mede-tripper) iemand bad ziet gaan. 

Stap één: een rustige omgeving

De allereerste stap die je moet nemen wanneer iemand in je omgeving een bad-trip geeft, is om diegene naar een rustige plek zonder afleiding te begeleiden. Denk aan een ruimte zoals een slaapkamer zonder mobiele telefoons, tv of luide muziek. Een ruimte waar ze zich veilig voelen en zichzelf niet per ongeluk kunnen verwonden. Om ze af te leiden van bizarre gedachten (want ja, die kunnen er zijn), praat je rustig met ze over prettige of alledaagse dingen - en herinner ze er regelmatig aan dat ze de effecten van psychedelica ervaren die uiteindelijk zullen afnemen.

Stap twee: geef wat vrijheid

Als de bad trip voortduurt, laat degene die in de bad-trip zit dan vrij handelen, maar let op ze om er zeker van te zijn dat ze niets riskant of schadelijk doen. Als ze dat wel doen (wanneer ze bijvoorbeeld naar buiten willen gaan of een raam willen openen), probeer ze dan in eerste instantie over te halen om te stoppen in plaats van te proberen om ze te stoppen. Fysieke beperking moet zo veel mogelijk worden vermeden, tenzij ze op het punt staan ​​iets heel gevaarlijks te doen. Als ze vreemd maar onschadelijk gedrag vertonen, laat ze dan vooral hun ding doen, zolang ze zich er maar beter door voelen. Doe niets waardoor ze meer paranoïde worden dan ze misschien al zijn (bijvoorbeeld naar ze staren of tegen anderen fluisteren).

Stap drie: laat ze kalmeren

Wanneer de bad-tripper nog steeds van streek is, maar wel 'hanteerbaar' is, herhaal dan stap 1 en 2 waar nodig. In sommige gevallen is het oké is om de persoon wat water te laten drinken of om rokers een sigaret te laten nemen (let in dit geval wel goed op). Sommige mensen gebruiken kalmeringsmiddelen om iemand uit een bad-trip te halen, zoals bijvoorbeeld valeriaan of speciaal ontwikkelde trip-stoppers. Veel gebruikers zweren ook bij suikerachtig voedsel en vitamine C om iemand uit zijn bad-trip te halen.

Stap vier: ontspanningsoefeningen

Als de bad-tripper steeds meer in paniek raakt, vraag diegene dan om ontspanningsoefeningen te doen die ze (of jij) kennen, vooral om hun ademhaling te beheersen. Als ze hyperventileren, kan het in en uit een papieren zak ademen helpen - het is belangrijk dat je ze dit zelf laat doen, maar adviseer ze om te stoppen wanneer de normale ademhaling terugkeert.

Stap vijf: medische hulp

Als de bad-tripper ondanks al deze inspanningen nog steeds niet goed gaat en ook niet beter lijkt te worden, breng ze dan naar een ziekenhuis - vooral als ze zich gevaarlijk gaan gedragen of zich nog steeds gestoord gedragen nadat de trip al had moeten eindigen. In een ziekenhuis kan een bad-tripper sedatie krijgen en worden vrijgelaten wanneer ze zich beter voelen. Gewoonlijk is dit allemaal niet nodig, en iemand in een bad-trip kalmeert en herstelt gewoonlijk binnen een uur of twee. Het is overigens ook een goed idee om een bad-trip met je vrienden te bespreken, zowel voor als na een trip-avond. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.