opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

7 redenen waarom cannabis veiliger is dan alcohol

cannabis veiliger alcohol

Drink je graag een pilsje of een lekker glas whisky op zijn tijd? Dan ben je niet alleen. Sterker nog, we drinken allemaal wel eens een lekker glaasje alcohol. Maar terwijl bier, wijn, whisky en rum gewoon overal te koop is, is dat nog niet het geval voor cannabis. En dat terwijl cannabis eigenlijk de veel veiligere drug van de twee is. En dat dat écht zo is, dat gaan we je vandaag uitleggen met 7 wetenschappelijk onderbouwde redenen! 

Je wordt er niet dik van

Laten we beginnen met een van de meest basale redenen waarom wiet ‘beter’ is dan alcohol: je wordt er simpelweg niet dik van. Alcohol is op zichzelf geen echte caloriebom, maar vooral als je begint met het toevoegen van suikerhoudende drankjes en meerdere glazen per nacht achterover gooit, dan gaat het snel. Wiet bevat daarentegen geen calorieën en veroorzaakt dus geen gewichtstoename. Sterker nog, sommige studies wijzen uit dat cannabis je juist kan helpen bij het verliezen van gewicht!

Je onthoudt vrijwel alles

We weten allemaal dat teveel drinken voor flinke blackouts kan zorgen. Het gebeurt dan ook vaak genoeg dat je zó dronken bent, dat je een groot gedeelte van de avond gewoon kwijt bent. Dit zorgt niet alleen voor perfect chantagemateriaal van je vrienden, maar kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Cannabis kent dit soort effecten eigenlijk niet en je onthoudt na een lekkere joint of een goede hijs uit de bong vrijwel altijd wat er zich heeft afgespeeld die avond. Altijd handig, toch?

Je wordt er niet zo gewelddadig van

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom wiet veiliger wordt geacht dan alcohol. We weten namelijk allemaal dat alcohol bij veel mensen nogal een kwade dronk kan veroorzaken. Er is een overvloed aan bewijzen die aantonen dat overmatig alcoholgebruik verband houdt met geweld, waaronder huiselijk geweld of gewoon een flinke matpartij in de kroeg.  Een onderzoek uit 2014 toonde echter aan dat regelmatig cannabisgebruik binnen relaties juist gekoppeld wordt aan aanzienlijk lagere percentages van huiselijk geweld. 

Geen ontzettende kater

De meeste mensen die flink wat alcohol achterover gooien hebben ook ast van die vreselijke kater de volgende ochtend. Van milde tot ernstige katers, we zijn het er allemaal over eens dat het nogal onaangename ervaringen zijn. Gelukkig is daar cannabis, een heerlijk groen kruid waar je eigenlijk niet echt een kater van kunt krijgen. Perfect dus als je de volgende ochtend gewoon weer moet werken of een familiefeest op het programma hebt staan. 

Minder kans om gewond te raken

We weten allemaal dat alcohol niet echt een goede invloed heeft op de motoriek. Hoewel dit negatieve effect mild genoeg kan zijn om er alleen toe te leiden dat je niet meer in een rechte lijn kunt lopen, zijn er véél meer gevaren die het met zich mee brengt. Onder invloed van alcohol vinden talloze ongelukken plaats, veel minder dan bij cannabis het geval is. Echt slim is het natuurlijk niet om stoned op avontuur te gaan, maar de kans op ongelukken is in ieder geval een stuk kleiner dan wanneer je de hele avond aan de whisky hebt gezeten. 

Je raakt er niet aan verslaafd

Alcoholisme is een serieus probleem en het komt jammer genoeg ontzettend veel voor. Mensen van elk geslacht, leeftijd of sociaaleconomische status raken massaal verslaafd aan alcohol. En zoals bij alle verslavingen, is het een ziekte die niet alleen de alcoholist maar ook hun dierbaren treft. Van cannabis is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat het verslavend is. De meeste experts zijn het er zelfs over eens dat dit niet het geval is en dat het zelfs kan helpen om verslaving tegen te gaan. 

Geen last van mogelijke overdosis

Als we redenen bekijken waarom cannabis veiliger is dan alcohol, dan is dit misschien wel de meest belangrijke. Alcoholvergiftiging is een zeer ernstig probleem dat zelfs kan leiden tot de dood. Daarnaast is het een stuk eenvoudiger dan je misschien zou denken om zo’n dodelijke hoeveelheid alcohol binnen te krijgen. Een dodelijke hoeveelheid cannabis, die is er ook, maar dan zou je zo’n 750 kilogram cannabis op moeten roken. Theoretisch natuurlijk, want er is nog nooit iemand overleden aan de gevolgen van puur wietgebruik. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.