opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Chocola en cannabis? Geweldige combi!

Chocola en cannabis? Geweldige combi!
Chocola en cannabis zijn los van elkaar al heerlijk, combineer de twee en je hebt de beste combinatie ooit! In dit blogartikel vertellen wij je over de effecten van chocola en cannabis. Het zal je nog verbazen hoeveel gelijkenissen de twee hebben!

Twee van de oudste gewassen

Meer dan 5000 jaar geleden werden de cacaobonen geconsumeerd door inheemse volkeren zoals de Azteken, Olmeken en Yucateken. De bonen werden hier gebruikt als basisvoedsel en voor verschillende medicijnen. Het schijnt dat keizer Montezuma, van het Azteekse volk de bonen gebruikte voordat hij de slaapkamer in dook. De cacaobonen hielpen hem met het verbeteren van zijn seksleven.

Cannabis heeft een vergelijkbare geschiedenis. De planten werden namelijk voor zowel medicinale en industriële doeleinden gebruikt. In 2300 voor Christus werd het eerste gebruik van cannabis vermeld in een Chinees boek. In het boek beschrijven ze hoe de planten gebruikt werden om kleren en touw te produceren. Daarnaast werd cannabis toen gebruikt om onder andere reuma- en menstruatieklachten te verminderen.

Chocolade + cannabis = perfectionisme

In cannabis bevinden zich minimaal 113 cannabinoïden. De meeste hiervan zijn THC. Dit zijn de psychoactieve stofjes in de plant. De andere stof heet CBD, de niet-psychoactieve stof. Deze stof wordt gebruikt om zijn medicinale eigenschappen. ‘Wat heeft chocola nu te maken met cannabinoïden’, vraag je jezelf zeker af. Uit onderzoek van een gepubliceerd artikel uit het tijdschrift Nature, in 1996, werd ontdekt dat ook chocola uit een aantal cannabinoïden bestaat. Deze worden ook van nature geproduceerd door het menselijk lichaam.

Er is een theorie ontstaan door onderzoekers: anandamide is een lipid (organisch vetzuur); chocola is rijk aan natuurlijke vetten en bevat waarschijnlijk lipiden. Deze zijn farmacologisch en chemisch gezien vergelijkbaar met anandamide. Door dit ontdekt te hebben, hoopten de onderzoekers de waarheid achter de ‘chocolade cravings’ te ontdekken.

Er zijn testen uitgevoerd om de chemische samenstelling te produceren van drie verschillende monsters cacaopoeder, bij drie verschillende fabrikanten. Zo zijn de drie hoofdbestanddelen in van de poeder geïsoleerd. De bestanddelen ervan waren N-oleoyl ethanolamine, N-linoleoyl ethanolamine en anandamide. N-oleoyl ethanolamine en N-linoleoyl ethanolamine produceren waarschijnlijk dezelfde effecten als een aantal cannabinoïden. Dit gebeurt doordat ze de anandamide gehaltes in het brein te verhogen of door de anandamide te imiteren.

Zoals je leest zijn er dus veel gelijke stofjes in zowel je hersenen, cannabis en chocola.

Chocola versterkt het effect

Een neurotransmitter die beschreven wordt als het ‘geluks molecule’ is een anandamide. Deze stof produceert vergelijkbare effecten zoals THC, inclusief het euforische gevoel. De anandamide en THC hebben beide een vergelijkbare chemische structuur en reageren beide hetzelfde. Ze reageren namelijk op dezelfde receptoren in het ECS (CB1 en CB2). De combinatie van chocola en cannabis versterkt de euforische en opbeurende effecten. Ook de mensen die het als medicijn gebruiken, kunnen versterkte effecten ondervinden.

Pluspunten van de combinatie

De verschillende wietsmaken variëren van bitter tot aan zuur, maar wiet kan ook kruidig of zoet van smaak zijn als je de juiste wiet hebt. Vooral patiënten die krachtige concentraten nemen zullen het er hiermee over eens zijn. Veel patiënten zoeken een gezonde manier om de wietsmaak te verminderen. Chocola is hiervoor de beste oplossing. Niet alleen de smaak zal er beter op worden, ook de therapeutische effecten zullen geboost worden!

Chocola en cannabis kan ook een goed effect hebben op de gebeurtenissen in jouw slaapkamer. Chocola bevat namelijk een afrodisiacum. En deze zijn zeer gunstig in de slaapkamer, ze zijn namelijk lustopwekkend. Dit geldt ook voor cannabis, oftewel: Chocola en cannabis? Een geweldige combinatie!

Veel plezier met het uitproberen van de perfecte combinatie van chocola en cannabis! Heb je nog vragen voor ons? Neem dan gerust contact op met ons!
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.