opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Vier Internationale Dag der Inheemse Volken met deze inheemse producten!

dag van inheemse volkeren

We hebben wat te vieren vandaag! Op 9 augustus is het wereldwijd namelijk de ‘Internationale dag van de inheemse volkeren’. Tijdens deze dag worden de rechten van de inheemse wereldbevolking beschermt, maar worden ook prestaties en bijdragen van inheemse mensen erkent die zij leveren wereldkwesties zoals milieubescherming te verbeteren. Regelmatige bezoekers van Dutch Smart weten dat een flink deel van onze producten afkomstig zijn van inheemse stammen uit Zuid-Amerikaanse gebieden. Denk hierbij aan kruiden, planten en zelfs boomschors! In dit artikel kijken we naar 5 bijzondere producten die we volledig te danken hebben aan deze inheemse bevolkingsgroepen!

Wil je direct het product bekijken? Klik dan op de afbeelding!

Peyote Cactussen

Peyote, in de wetenschap ook wel bekend als Lophophora williamsii, is een op en top inheemse cactus. Deze Zuid-Amerikaanse cactus bevat de psychedelische verbinding mescaline, een zeer krachtige stof die de gebruiker volop laat hallucineren. Het gebruik van deze cactussen dateert al uit vele duizenden jaren geleden. Zo zouden Mexicaanse indianen ruim 5.700 jaar geleden al de effecten van peyote hebben mogen ervaren! Alhoewel de effecten van mescaline per persoon kunnen variëren, is peyote in staat de gebruiker een zeer psychedelische reis te bezorgen. De toestand die wordt veroorzaakt door mescaline wordt over het algemeen als helderder omschreven dan de effecten van LSD. Denk hierbij aan visuele hallucinaties, maar ook aan veranderingen in gevoel en perceptie van de omgeving. Die indianen wisten wel waar ze hun spirituele reis vandaan moesten halen!

Salvia Divinorum

Het wordt gezien als één van de meest hallucinogene middelen ter wereld. We hebben het hier over Salvia Divinorum, een heilige plant die voornamelijk door de Mazatec-Indianen werden vereerd. Het kauwen op deze bladeren bezorgt de gebruiker bij een lage dosis een dromerige bewustzijnstoestand, maar bij hoge doseringen worden de effecten veel extremer. In deze toestand ervaart men tijd, ruimte en de eigen gedachten niet op de gebruikelijke manier: álles verandert! De psychoactieve plant kan een krachtige spirituele en helende psychedelische ervaring veroorzaken, maar kan tegelijkertijd nachtmerries of angsten oproepen. Het is dan ook verstandig je goed in te lezen voordat je gebruik maakt van salvia: de setting alleen bepaalt bijvoorbeeld al voor een groot deel hoe je de trip ervaart!

Chacruna

We gaan ons langzaamaan afvragen hoe het komt dat zó veel van alle psychedelische middelen op aarde uit Zuid-Amerika komen... Chacruna is er namelijk nog een uit hetzelfde gebied. Deze bladeren, ook wel Psychotria Viridis genoemd, zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de bijzondere effecten van de heilige drank Ayahuasca. Chacruna bevat namelijk een hoge concentratie van het visionaire tryptamine DMT - het krachtigste hallucinogeen ter wereld! Deze bladeren groeien aan een kleine boom die enkel in de warme plekken van het Amazonegebied te vinden zijn. Chacruna betekent in het Quechuan 'om te mixen'. Deze benaming verwijst naar het traditionele gebruik van de bladeren. Sjamanen gebruiken chacruna al duizenden jaren samen met Banisteriopsis Caapi om de magische drank te creëren...

Banisteriopsis Caapi

En daarmee komen we direct aan bij misschien wel de meest bijzondere van deze vijf. Banisteropsis Caapi is namelijk het belangrijkste onderdeel van Ayahuasca. Sterker nog: Banisteriopsis Caapi wordt op zichzelf ook al Ayahuasca genoemd. Deze wijnstok / liaan heeft als belangrijkste functie om de afbraak van DMT in het lichaam tegen te gaan. Dit effect wordt bereikt door de aanwezigheid van zogenaamde MAO-remmers die in B. Caapi aanwezig zijn. Normaal gesproken wordt DMT - wanneer het oraal wordt ingenomen - namelijk vrij simpel en snel door het lichaam afgebroken. Banisteriopsis Caapi zorgt ervoor dat de DMT actief wordt en we door middel van het Ayahuasca-brouwsel een intense, spirituele reis tegemoet kunnen gaan die tot wel 8 uur kan duren. De sjamanistische combinatie van DMT en een MAO-remmer wordt ook in de Westerse wereld steeds populairder!

Calea zacatechichi

Terwijl je met de twee inheemse producten hierboven voornamelijk in een droomachtige psychedelische trip belandt, is Calea zacatechichi écht een droomkruid. Dit kruid is afkomstig van een struik die groeit in Mexico en Midden-Amerika en beschikt over een aantal zeer bijzondere kenmerken. Droomkruid, zoals dit product over het algemeen wordt genoemd, zorgt er namelijk voor dat je tijdens je slaap veel intensere dromen beleeft. Ook zou het de mogelijkheid bieden om gebruikers eenvoudiger lucide te laten dromen. Calea wordt al vele duizenden jaren door inheemse stammen gebruikt vanwege de bijzondere effecten. Zo wordt er bijvoorbeeld geloofd dat Calea sjamanen de mogelijkheid geeft om tijdens hun dromen in contact te komen met de spirituele wereld.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.