opc_loader
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Dry Herb Vaping: deze (legale) kruiden zijn geweldig om te verdampen!

Deze kruiden kun je verdampen
Denk je aan het verdampen van planten en kruiden, dan denk je waarschijnlijk direct aan marihuana. Toch zijn er veel meer kruiden beschikbaar die je kunt verdampen voor het bereiken van verschillende voordelen en effecten. Het is niet voor niets dat aromatherapie één van de oudste methoden om lichamelijke kwaaltjes te verlichten. Tijdens het proces van aromatherapie worden kruiden verwarmt en de dampen ervan geïnhaleerd om de voordelen van het aroma te verkrijgen. En ja, we weten dat je waarschijnlijk niet op zoek was naar een Dry Herb Vaporizer om er lavendel in te stoppen, maar er zijn toch heel wat kruiden die toch de moeite waard zijn om uit te proberen. Onderstaande kruiden zijn allemaal legaal verkrijgbaar en hebben elk haar eigen voordelen en eigenschappen. Let’s see...

Kamille – 190 °C

Kamille wordt al eeuwenlang gebruikt om lichamelijke problemen te verhelpen. Denk hierbij aan hoofdpijn, stress, depressie, spijsverteringsproblemen en ga zo maar door. Toch wordt kamille het meest gebruikt om slapeloosheid te verlichten. Het werkt ontspannend en de slaap wordt bevorderd. De sedatieve effecten worden meestal bereikt tijdens het drinken van kamille-thee, maar het kruid is zeer geschikt om te verdampen. Daarnaast kan het perfect worden gecombineerd met andere stressverlagende kruiden of cannabis.

Damiana – 190 °C

Deze uit Mexico afkomstige plant wordt in de kruidengeneeskunde voornamelijk gebruikt bij het behandelen van flink wat lichamelijke klachten, waaronder urineweg infecties, menstruele krampen en depressies. Het kruid wordt daarnaast veel gebruikt voor zijn kalmerende eigenschappen en zijn vermogen een milde high te veroorzaken die vergeleken kan worden met die van marihuana. Ook niet onbelangrijk: er is aangetoond dat Damiana door de Maya’s werden gebruikt als afrodisiacum voor zowel mannen als vrouwen. Perfect dus als je een boost in de slaapkamer wel kunt gebruiken!

Valeriaan – 190 °C

Valeriaan wordt al eeuwenlang gebruikt als remedie voor slapeloze nachten. Het kruid staat erom bekend dat het slapeloosheid kan verhelpen en je een relaxt gevoel kan geven. Het kruid is wat dat betreft aardig gelijk aan kamille en het mengt daarnaast perfect met andere kruiden zoals citroenbalsem of lavendel. Het therapeutische effect van Valeriaan wordt het beste bereikt door het te verdampen. Precies om die reden is valeriaan dan ook erg geschikt voor de nachtbrakers onder ons.

Lavendel – 150 °C

We noemden hem al in de intro, maar geloof ons: er is een reden dat lavendel één van de meest populaire geuren in de aromatherapie is. De plant werd al gebruikt door de Romeinen en de effecten ervan zijn goed gedocumenteerd. Lavendel is een antisepticum en een antibioticum, het bevordert een goede doorbloeding en werkt als een antidepressivum. Zelfs als de medische eigenschappen je niet interesseren is lavendel vanwege zijn heerlijke geur een must-have om eens toe te voegen aan je verdampingskamer.

Eucalyptus – 130 °C

Eucalyptus is een zeer effectief antibacterieel kruid. Het heeft ook een zeer aangename geur waarvan bekend is dat het zeer nuttig is bij het verlichten van niet alleen verkoudheid en griep, maar ook longontsteking. Daarnaast is ook aangetoond dat het verdampen van Eucalyptus effectief is als pijnstiller bij veel verschillende klachten. Kortom: eucalyptus is een krachtig kruid dat ook nog eens erg lekker ruikt.

Groene thee – 178 °C

Genoeg kalmerende kruiden in dit lijstje, maar als je op zoek bent naar energie dan is groene thee the way to go. Het verdampen van groene thee zorgt er namelijk voor dat de caffeïne binnenin het kruid vrijkomt waardoor je als vaper een flinke energieboost kunt verwachten. De effecten van groene thee zijn vergelijkbaar met het drinken van een kopje koffie, maar het effect kickt tijdens het vapen veel sneller in. Daarnaast is ook de smaak van groene thee geweldig wanneer het wordt gebruikt in een vaporizer.

Hop – 155 °C

Veel mensen vapen onder het genot van een biertje. Maar wist je dat het hop waarvan dat biertje gemaakt is ook een geweldige damp-ervaring biedt? Hop geeft rustgevende, mild euforisch effect. Daarnaast is de smaak kruidig en zoet en is het een favoriet onder veel vapers. Er zijn daarnaast veel verschillende soorten hop verkrijgbaar, dus het is de moeite waard eens op onderzoek uit te gaan welke hop jouw favoriet is. Hop is overigens geweldig om te combineren met wiet vanwege zijn euforische eigenschappen.

Pepermunt – 170 °C

Pepermunt is een favoriet onder mensen die regelmatig kruiden verdampen. Het wordt niet alleen geprezen om zijn kalmerende werking, maar ook om zijn aangename smaak, die de onaangename smaak van andere kruiden kan helpen maskeren. Pepermunt wordt daarom vaak gemengd met kruiden die gezondheidsvoordelen bieden, maar van zichzelf minder goed smaken. Daarnaast werkt het middel verlichtend bij kwaaltjes als spierspasmen, allergieën en misselijkheid.

Basilicum – 140 °C

Als je op zoek bent naar een kruid met een ontspannend effect, dan is basilicum absoluut de moeite waard. De rustgevende aroma geeft je een relaxt gevoel en het kruid wordt daarnaast veel gebruikt bij buikpijnen en maagklachten. Verdamp basilicum niet als je zwanger bent, want gebruik van het kruid kan in sommige gevallen leiden tot voortijdige weeën.

Sint-Janskruid – 150 °C

In de kruidengeneeskunde wordt Sint-Janskruid gebruikt bij de behandeling van mensen met lichte depressies. Het verbetert de stemming en is om precies die reden een populair voedingssupplement. De gunstige effecten van het kruid kunnen perfect door het verdampen ervan worden bereikt. Wel is het verstandig een arts raad te plegen wanneer je medicatie gebruikt, omdat St.-Janskruid in sommige gevallen een negatief effect heeft op de werking van medicijnen.

Combineer kruiden voor een geweldig effect!

Ben je een ervaren óf avontuurlijke vaper? Dan zijn de mogelijkheden om kruiden te combineren om nieuwe smaken te creëren vrijwel zonder limiet. Let bij het mengen van kruiden goed op eventuele tegenstrijdige effecten, zodat de kruiden elkaars effecten niet teniet doen. Vape on!
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.