opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Dit houd je fysieke, sociale én mentale gezondheid in tip-top shape!

Dit houd je fysieke, sociale én mentale gezondheid in tip-top shape!

Als je als bezoeker van onze website al eens rustig hebt doorgeklikt in onze verschillende categorieën, dan is het je waarschijnlijk wel opgevallen dat ons assortiment ontzettend uiteenlopend is. Van krachtige psychedelica en hallucinogenen tot smartdrugs tot gezondheidssupplementen, libido-kruiden en vaporizers. Eigenlijk vind je hier alles voor lichamelijk en geestelijk plezier. Maar als er één ding is in het leven wat voor allebei deze zaken geweldig is, dan is het seks en intimiteit. 

En let’s face it: de reden dat je dit leest is omdat jij - net als ik - het resultaat bent van liefdevolle blikken, een versnelde hartslag, onhandige eerste aanrakingen, verwarde ledematen én orgasmes. Seks is weliswaar belangrijk voor voortplanting en de evolutie van de mens, maar er zijn inmiddels enorm veel aanwijzingen dat seks zowel op fysiek als sociaal niveau veel meer is dan slechts een middel om baby’s te maken. Vandaag zetten we een aantal van deze voordelen op een rij…

“En ook bij mensen lijkt dit te kloppen: koppels die minder vaak seks hebben, hebben een groter risico dat de relatie stukloopt dan stellen waarbij wel regelmatig het onderste uit de bedprestaties wordt gehaald.”

Seks brengt mensen samen

Heb je ooit iemand ontmoet die 'op papier' bij je past, maar waar de vonk er simpelweg niet mee is? Ons lichaam kan onze geest vertellen met wie we niet willen zijn. Evenzo kan ons lichaam ons sterke signalen geven of we dicht bij iemand willen blijven. Wanneer we elkaar aanraken, kussen en seks hebben, reageert ons lichaam met het vrijkomen van hormonen die verband houden met binding. De belangrijkste hiervan lijken oxytocine en vasopressine te zijn.

Dergelijke releases of ontladingen zijn vooral aanwezig tijdens seksuele opwinding en orgasme. Men denkt dat het vrijkomen van deze chemicaliën liefde en toewijding tussen paren bevordert en de kans vergroot dat ze bij elkaar blijven. Sommige onderzoeken die dit ondersteunen, zijn afkomstig van studies met knaagdieren. Er is bijvoorbeeld gevonden dat vrouwelijke woelmuizen (stevige kleine muis-achtige beestjes) zich binden aan mannelijke woelmuizen wanneer hun copulatie met hen gepaard gaat met een infuus van oxytocine.

Lees ook: Maken wetenschappers binnenkort de perfecte paddo?

En ook bij mensen lijkt dit te kloppen: paren die minder vaak seks hebben, hebben een groter risico dat de relatie stukloopt dan stellen waarbij wel regelmatig het onderste uit de bedprestaties wordt gehaald. Als dat geen reden is om direct wat seksspeeltjes in te slaan, dan weten we het ook niet meer!

Maar oxytocine is niet alleen goed voor stelletjes. Het komt in veel sociale situaties uit de hersenen vrij in de bloedbaan, waaronder bij het geven van borstvoeding, tijdens zingen en bij de meeste activiteiten waarbij mensen plezierig 'samenzijn’. Het lijkt erop dat oxytocine een rol speelt bij veel groepsgeoriënteerde en sociale activiteiten, maar ook dat het zoogdieren voor elkaar laat werken. 

Bonobo's (een soort van de mensapen) lijken bijvoorbeeld ten volle te profiteren van het verband tussen harmonie en seks, waarbij ze vaak conflicten oplossen of elkaar troosten door over hun geslachtsdelen te wrijven, seks te hebben, te masturberen of orale seks te hebben. Dit is niet iets om te proberen tijdens een gespannen bestuursvergadering, maar dergelijke bevindingen duiden op de mogelijke rol van seks bij de verzoening tussen koppels. In andere woorden: wat meer seks hebben kan je relatie ontzettend versterken. 

Lees ook: 4 Noord-Amerikaanse psychedelica die steeds populairder worden

Seks is een prima workout

Seks is een heel fijne vorm van lichaamsbeweging waarbij je flink wat calorieën kan verbranden. Deze online sex calculator kan je bijvoorbeeld precies vertellen hoe goed jij en je partner je best gedaan hebben. Een team van de Universiteit van Montreal vergeleek het calorieverbruik van hardlopen met dat van seks en ontdekte dat we tijdens seks tóch wat minder verbranden. Vrouwen verbrandden gemiddeld 213 calorieën gedurende 30 minuten licht hardlopen, terwijl mannen 276 calorieën verbrandden. Seks eiste daarentegen 101 calorieën van mannen en slechts 69 van vrouwen, met een gemiddelde verbranding van 3,6 calorieën per minuut.

Mensen met een slechte lichamelijke of emotionele gezondheid hebben ook meer kans op seksuele problemen. Hier is causaliteit moeilijk vast te stellen - gezondere mensen zullen geneigd zijn ‘in’ te zijn voor meer seks, maar het is ook waarschijnlijk dat de voordelen van fysieke training en binding die door bevredigende seks worden geboden, leiden tot gezonder, gelukkiger leven.

Het is ook mogelijk dat onze lange, energieke en fysiek veeleisende seksstijl is geëvolueerd om ons te helpen de gezondheid van potentiële partners op de lange termijn te beoordelen. Dus ook al is seks niet de beste workout ter wereld, het zou toch leuk zijn als je zou kunnen rekenen op 70 tot 100 calorieën als jij en je partner wat actie in de slaapkamer hebben. 

Lees ook: Dit is waarom je zo’n ontzettende vreetkick krijgt van cannabis

Seks maakt ons creatief

Sommige theoretici stellen dat kunstvormen zoals literatuur, muziek en schilderkunst voortkomen uit onze drive om mensen bij ons in bed te krijgen. In een samenleving waarin er op zijn minst een keuze is met wie we seks hebben, is concurrentie namelijk groot. Daarom moeten we kenmerken vertonen die ons aantrekkelijk maken voor degenen tot wie we ons aangetrokken voelen.

Bij mensen wordt gedacht dat dit resulteert in competitieve en creatieve vertoningen, evenals uitingen van humor. We zien overal om ons heen bewijs van het succes van deze tactiek: muzikanten, bijvoorbeeld, zijn stereotiep omdat je ze eigenlijk nooit zonder partner ziet. Zelfs Picasso's meest productieve en creatieve periodes vielen meestal samen met de verschijning van een nieuwe lover - stellen historici. 

Kortom: ga ervoor!

Naast fysieke, mentale én sociale profijten is seks natuurlijk gewoon héél erg lekker. Maar nu zelfs de wetenschap bevestigt dat seks eigenlijk gewoon een must is, kunnen we maar één ding zeggen: ga ervoor! Mocht je nog wat hulp in de slaapkamer nodig hebben, dan verwijzen we je graag door naar onze Afrodisiaca - de krachtigste seks boosters die er zijn!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.