opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

4 Noord-Amerikaanse psychedelica die steeds populairder worden

noord amerikaanse psychedelica

Hier op Dutch-Smart praten we vaak over de meest fascinerende stoffen, in het bijzonder zogenaamde entheogenen. Deze specifieke stoffen bevatten psychotrope eigenschappen die, wanneer ze worden ingenomen, een veranderde staat van bewustzijn veroorzaken. Aangenomen wordt dat het gebruik ervan nauw verband houdt met de evolutie van de menselijke soort, de opkomst van primitief sjamanisme, het bestaan ​​van religie en nog veel meer aspecten van het leven. Tegenwoordig worden deze stoffen vaak voor recreatieve doeleinden gebruikt, maar deze psychedelica hebben een lange geschiedenis van spiritueel gebruik - vooral in gebieden die we nu kennen als Noord-Amerika. 

Lees ook: Dit is waarom je zo’n ontzettende vreetkick krijgt van cannabis

Toenemende interesse in psychedelica

Door de jaren heen werd het gebruik van deze stoffen een centraal element van tribale ceremonies van spirituele begeleiding en zuivering, hoewel de botsing met het heersende religieuze wereldbeeld in het Westen resulteerde in een daling van het gebruik ervan, evenals het verbod op sommige van deze rituelen. Sinds de jaren vijftig zijn landen over de hele wereld echter steeds meer geïnteresseerd geraakt in het genezings- en integratieproces dat deze stoffen in de menselijke psyche realiseren. 

Een van de plekken op aarde waar psychedelica het beste lijken te gedijen, is het gebied dat nu Mexico heet, maar ook enkele van de omliggende landen. Vandaag gaan we het hebben over enkele van de meest verbazingwekkende en krachtigste planten en entheogenen die op het Amerikaanse continent voorkomen. Geloof ons als we je vertellen dat je niet teleurgesteld zult zijn in wat dit gebied te bieden heeft. En het mooiste van dit allemaal? Je kunt vrijwel al deze planten op Dutch-Smart vinden!

Lees ook: Onderzoek: een jointje na het werk kan helemaal geen kwaad!

Ayahuasca

Beginnend met wat misschien wel de meest intense psychedelische van allemaal: Ayahuasca. Er wordt gezegd dat ayahuasca al meer dan 6000 jaar wordt geconsumeerd door de etnische groepen van de Braziliaanse, Peruaanse, Ecuadoraanse, Venezolaanse en Colombiaanse Amazone. Dit 'Amazone-brouwsel' bevat twee plantensoorten: Psychotria Viridis (chacruna) en Banisteriopsis Caapi (ayahuasca), waarbij de eerste de psychedelische verbinding DMT bevat, terwijl de laatste een zogenaamde MAOi bevat, die de DMT als het ware in het menselijk lichaam activeert wanneer het oraal wordt ingenomen. 

Ayahuasca wordt gebruikt in Zuid-Amerikaanse genezingsrituelen, om lichaam en geest te reinigen en toegang te krijgen tot versterkte staten van bewustzijn, wat resulteert in een langdurige verandering in iemands wereldbeeld. Elementen zoals lachen en huilen komen heel vaak voor bij deze vorm van zuivering, evenals continu braken en diarree. Maar bovenal melden ayahuasca-gebruikers vaak de aanwezigheid van een liefdevolle vrouwelijke figuur die hen begeleidt op deze reis, vaak 'Moeder Aya' genoemd. 

Lees ook: 10 dingen die je moet weten voor je je eerste vaporizer koopt

Peyote

Als je aan Mexico denkt ,dan denk je ongetwijfeld aan woestijnen gevuld met cactussen (en burrito's en nacho’s!). Nou, peyote is een van die cactussen die groeit in de woestijngebieden van Noord-Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten. Sinds de precolumbiaanse tijd wordt de consumptie ervan aangemoedigd door Noord-Amerikaanse etnische groepen zoals de Huichols, Rarámuris, Navajos en Mexica, wat aanleiding gaf tot een boost van inheemse spiritualiteit, gericht op de verbinding met de woestijn en de geesten die er wonen.

De stof die peyote zo speciaal maakt, wordt mescaline genoemd. Deze stof geeft deze cactus zijn zuiverende kracht zowel in lichaam als geest. Peyote wordt geconsumeerd in heilige ceremonies die uitsluitend worden geleid door de sjamanen van de genoemde etnische groepen. Momenteel heeft de inheemse gemeenschap Huichol de overhand door uitstapjes te maken naar verschillende steden over de hele wereld om wat zij ‘medicijnen’ noemen te delen. Een bijzonder interessante ceremonie is er een die bestaat uit een lange woestijnwandeling waarin deelnemers op zoek gaan naar 'Abuelo Peyote'. Wanneer ze het vinden, worden deze unieke cactussen midden in de woestijn geconsumeerd.

Lees ook: Paddo’s veroveren de wereld (én worden legaal!)

Paddo’s

Waarschijnlijk de meest populaire psychedelica onder bezoekers van Dutch-Smart: paddo's, ook wel Magic Mushrooms genoemd. Deze bijzondere paddenstoelen worden al millennia lang gebruikt door de etnische groepen in centraal Mexico en Midden-Amerika, vooral door de inheemse Mazateken in het noorden van Oaxaca, het zuiden van Puebla en Veracruz. De schimmels worden in die gebieden gebruikt om contact te maken met geesten en elementalen, met als doel begeleiding en bescherming te krijgen. Zoals je waarschijnlijk weet, zijn psilocybine en psilocine de werkzame stoffen in paddo's en in onze magische truffels. 

In bepaalde gebieden op het Amerikaanse continent worden paddo's Tehuanácatl Nahuatl genoemd, vertaald als 'vlees van de goden'. Deze paddenstoelen hebben lang gediend in de Azteekse wereld als een fundamenteel onderdeel van hun oude wereldbeeld, vieringen en genezingsrituelen die over het algemeen alleen toegankelijk waren voor de adel. Pas in de jaren vijftig arriveerden verschillende Amerikaanse onderzoekers in Mexico, aangetrokken door de verhalen van een mysterieuze inheemse vrouw uit Mazateken, María Sabina genaamd, die dit type paddenstoel gebruikte in een ritueel-ceremonieel format van spirituele genezing. Tegenwoordig is het gebruik van paddo's enorm populair voor recreatieve doeleinden, maar het lijdt geen twijfel dat de mystieke aspecten van paddo's de meest intrigerende zijn. 

Lees ook: Maak kennis met psychedelic thought leader Mike ‘Zappy’ Zapolin

Salvia Divinorum

Weet je nog dat we het hadden over ayahuasca als de meest intense psychedelica die er is? Nou, niet iedereen is het daarmee eens. Een andere kanshebber op die nummer 1 plek van de meest extreme psychedelica, is salvia divinorum, een struik afkomstig uit Oaxaca, Mexico, die de inheemse Mazatekenstammen al eeuwenlang gebruiken voor spirituele en medicinale doeleinden. Salvia divinorum, ook wel salie of sage genoemd, wordt al eeuwen gebruikt door verschillende beschavingen in Amerika, waar het werd gebruikt om te helpen bij fysieke en spirituele kwalen door de visioenen die de sjamanen hebben. 

Salie is een krachtig hallucinogeen van natuurlijke oorsprong en veroorzaakt een wereld van visioenen en ervaringen. Het biedt een vertekening van de werkelijkheid en intensiveert de vijf zintuigen tot extreme niveaus, hoewel de exacte effecten afhankelijk zijn van de dosis. De werkzame stof in salvia divinorum die verantwoordelijk is voor de effecten ervan, is salvinorin-A, een krachtig psychotroop molecuul dat geen alkaloïde is zoals veel andere psychedelica. Salvinorin-A is eerder een terpenoïde, hetzelfde type organische chemische stof waartoe cannabinoïden behoren. Kortom: Salvia divinorum is een extreem psychedelisch middel dat met de nodige voorzichtigheid moet worden gebruikt, maar het kan mogelijk een van de grootste psychedelische ervaringen veroorzaken die je ooit zult hebben. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.