opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Paddo’s veroveren de wereld (én worden legaal!)

mushrooms magic cool

Echte psychonauten weten natuurlijk al lang dat er langzaamaan een heuse psychedelische revolutie aan zit te komen (of zelfs al aan de gang is). Nadat in verschillende Amerikaanse staten cannabis al werd gelegaliseerd, lijkt het land nu óók op ons voor te gaan lopen op gebied van tal van andere psychedelica. Ann Arbor, een stad in Michigan, heeft deze week namelijk unaniem gestemd om een breed scala aan psychedelische middelen te decriminaliseren , waaronder psilocybine-paddenstoelen, mescaline en ayahuasca.

Lees ook: Zijn paddo’s legaal? En hoe zit het met magic truffels?

Psychologisch en fysiek welzijn

"De burgemeester en de gemeenteraad verklaren hierbij dat het beleid van de stad Ann Arbor is dat het onderzoek en de arrestatie van personen voor het planten, cultiveren, kopen, vervoeren, distribueren, beoefenen of bezitten van entheogene planten of plantenstoffen die op de Federal Schedule 1-lijst staan, de laagste prioriteit van de wetshandhaving zal zijn voor de stad Ann Arbor”, zegt de resolutie die maandag is aangenomen. De resolutie is van toepassing op "planten, schimmels en natuurlijke materialen die psychologisch en fysiek welzijn kunnen bevorderen”. 

“We hadden gisteravond een beller die zei dat het gebruik van paddenstoelen zijn leven heeft veranderd. Het was het enige dat hem hielp, heel ontroerend”

Een groot deel van de resolutie is ingekaderd voor het onderzoeken van de effecten van sommige psychedelische middelen om stoornissen te behandelen zoals 'middelenmisbruik, verslaving , recidive, trauma, posttraumatische stresssymptomen, chronische depressie, angst bij het levenseinde, verdriet, clusterhoofdpijn, en andere slopende aandoeningen”, aldus het beleid.  Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijk bewijs om dergelijke stellingen te maken en deze effecten te bevestigen.

Lees ook: Is 5-MeO-DMT nóg specialer dan ‘normale’ DMT?

‘Leven veranderd’

In een interview met een Amerikaanse nieuwszender vertelt gemeenteraadslid Jeff Hayner over zijn geloof in het therapeutische effect van sommige van deze psychedelica. “We hadden gisteravond een beller die zei dat het gebruik van paddenstoelen zijn leven heeft veranderd. Het was het enige dat hem hielp, heel ontroerend”. Talrijke onderzoeken vinden momenteel plaats om het mogelijke potentieel van bepaalde psychedelische middelen aan te tonen, waaronder die van paddo's.

Zachary Ackerman, gemeenteraadslid van Ann Arbor, wees er tijdens de bijeenkomst van maandagavond op dat de toekomst rooskleurig is voor psychedelisch onderzoek. "Dit is een serieus onderwerp met potentieel serieuze voordelen", zei Ackerman. "Om enig perspectief te geven: Johns Hopkins, een vooraanstaande medische onderzoeksuniversiteit, heeft zojuist een onderzoekscentrum ter waarde van 17 miljoen dollar opgericht dat zich uitsluitend toelegt op het onderzoeken van de voordelen van deze stoffen, omdat Johns Hopkins en hun donoren het enorme potentieel van deze middelen zien”. 

Lees ook: Dit zijn de effecten van sativa cannabis

Decriminalize Nature

Decriminalize Nature Ann Arbor, de groep die heeft geholpen de resolutie in te luiden via de Ann Arbor City Council, haalt ook  de Amerikaanse vrijheid en persoonlijke vrijheid aan in haar pleidooi voor de decriminalisering van psychedelische planten. "Mensen en Amerikaanse burgers hebben een onvervreemdbaar natuurlijk recht om planten van hun keuze te gebruiken", legt de groep uit op haar website. Ann Arbor volgt het voorbeeld van andere Amerikaanse steden die psilocybine-paddenstoelen hebben gelegaliseerd, waaronder Denver en Oakland en Santa Cruz in Californië.

Oregon Public Broadcasting meldt daarnaast dat inwoners van Oregon in november zullen stemmen over een initiatief om het gebruik van psilocybine in de staat mogelijk te maken. Het zou Oregon de eerste staat in Amerika maken die enig gebruik van het middel legaliseert. Soms is het nog best een vooruitstrevend land, dat Amerika!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.