opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Dit zijn de effecten van sativa cannabis

sativa cannabis

Kom je net kijken in de wereld van cannabis, dan heb je waarschijnlijk géén idee wat al die varianten cannabis in de coffeeshop nou precies van elkaar verschillen. Over het algemeen worden er twee soorten omschreven: Sativa cannabis wordt vaak omschreven als mentaal stimulerend en energiek, terwijl indica juist als ontspannend en rustgevend wordt bestempeld. Vandaag gaan we het hebben over de sativa.  Heb je al een portie liggen? Browse dan snel naar onze headshop om er zo snel mogelijk van te genieten!

Wat is sativa cannabis?

Hoewel Sativa en Indica tot dezelfde cannabisfamilie behoren, vertonen de soorten verschillende groeikenmerken en effecten.  Het verschil tussen de twee wordt vaak vergeleken met ofwel stoned of high zijn. Waar Indica's een lichaamsgeoriënteerd stoned gevoel veroorzaken, zorgt een Sativa volgens gebruikers juist voor een energieke en cognitieve high. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat er daadwerkelijk verschillen zijn tussen de twee, wordt dit onder cannabisgebruikers als overduidelijk bestempeld. En hoewel sativa-soorten onderling ook weer verschillen per gebruiker, zijn er toch een aantal unieke kenmerken aan toe te schrijven. 

Lees ook: Is 5-MeO-DMT nóg specialer dan ‘normale’ DMT?

Creativiteit

De eerste verschillen zitten hem in hoe de twee soorten cannabis in het lichaam werken. Terwijl indica cannabis wordt geassocieerd met lichamelijke highs, worden sativa's geassocieerd een meer high gevoel in het hoofd, wat zich soms kan vertalen in uitbarstingen van creativiteit en het zogenaamde out-of-the-box denken. Deze soorten hebben de neiging om slaperige gevoelens te vermijden, en en creatief en opgewekt gevoel gaat ook niet bepaald gepaard met gevoelens om in slaap te vallen. Deze soorten zijn naar verluidt een geweldig idee wanneer je iets actiefs wilt doen. 

Motivatie

Omdat sativa's bekend staan ​​om hun highs, staan ​​ze ook bekend om hun soms paranoïde opwekkende effecten. Hoewel deze onaangenaam kunnen zijn, houden deze effecten, wanneer gebruikers wat ervaring opdoen en weten hoe ze ermee om moeten gaan, mensen actief en op de been. Je blijft met deze soort cannabis gemotiveerd om te trainen, orde op zaken te stellen en wat werk te verzetten. Kortom: het is de ideale cannabissoort voor mensen die thuis nog wat gedaan willen krijgen in plaats van futloos op de bank hangen na een hit van de bong. 

Lees ook: Zijn paddo’s legaal? En hoe zit het met magic truffels?

Goed voor de mood

Hoewel door gebruikers beweerd wordt dat de meeste cannabissoorten goed zijn voor het verlichten van angst, hebben sativa's de toegevoegde bonus dat ze iemand helpen actief te blijven. Oefening en beweging zijn een goede manier om dergelijke gevoelens op afstand te houden. Dus mocht je een variant willen uitproberen en ben je toe aan een betere mood? Dan is sativa cannabis ongetwijfeld de beste optie tussen de twee. 

Sociale effecten

Iedereen heeft wel eens een vorm van sociale angst gehad. Maar voor sommige mensen eist de angst om met anderen om te gaan of in specifieke sociale situaties terecht te komen, een negatieve invloed op hun geestelijke gezondheid. Cannabis is geen wondermiddel, maar de stimulerende effecten van sativa's kunnen mensen helpen los te komen in sociale situaties, waardoor hun zelfvertrouwen een vrolijke boost krijgt. Dit maakt het weer gemakkelijker om gesprekken met anderen te voeren.

Lees ook: Is dít de sterkste psychedelica ter wereld?

Euforie

Laten we eerlijk wezen: de meeste mensen gebruiken sativa cannabis om een leuke tijd tegemoet te gaan. Als je op zoek bent naar een leuke tijd en bereid bent om dingen te vinden om jezelf bezig te houden, dan is sativa's simpelweg the way to go op gebied van cannabis. Gevoelens van geluk en euforie zijn enkele van de grootste effecten van het gebruik ervan, dus wat dat betreft zit het met deze variant wel goed. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.