opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Maak kennis met psychedelic thought leader Mike ‘Zappy’ Zapolin

zappy

Ben je een liefhebber van psychedelica, dan is de kans zeer groot dat je binnen de kortste keren hoort of leest over Mike ‘Zappy’ Zapolin, één van de snelst populair wordende ‘thought leaders’ op gebied van het therapeutische gebruik van psychedelische verbindingen zoals LSD, psilocybine, ketamine en DMT. Kende je deze psychedelica-grootheid nog niet? Nou, dan gaat daar vandaag verandering in komen!

“Ik had een spirituele midlifecrisis rond 2011, waar ik alles had gedaan wat de maatschappij me had opgedragen te doen, maar ik was niet helemaal tevreden...”

Van Wall Street tot psychedelische ‘healing’

Na flink wat jaren op Wall Street te hebben gewerkt, bracht de inmiddels 53-jarige Zapolin, flink wat geld in het laatje door de inkoop van domeinnamen als Beer.com en Music.com toen het internet nét begon op te komen. Inmiddels brengt hij zijn dagen door met het helpen van klanten hun spirituele zelf te vinden. Maar dat was niet altijd zo. De beste man wist vroeger zélf niet eens wat hij met zichzelf aan moest. 

"Ik had een spirituele midlifecrisis rond 2011, waar ik alles had gedaan wat de maatschappij me had opgedragen te doen, maar ik was niet helemaal tevreden", vertelt Zapolin - die geen medische achtergrond heeft - tegen Page Six. "Ik had deze fijne psychedelische ervaringen gehad toen ik jonger was en ik realiseerde me op dat moment dat ik in mijn eigen hoofd moest gaan voor antwoorden en genezing."

Lees ook: Dit zijn de effecten van sativa cannabis

Ayahuasca en Michelle Rodriguez

De beste man besloot een aantal van zijn connecties in te zetten en gebruik te maken van vrienden en familie om een film te maken over een reis naar Peru om daar een ayahuasca-ceremonie op te zetten. Hij werkte hiervoor ook nog eens samen met Deepak Chopra en Fast and Furious-ster Michelle Rodriguez. "Ik ging naar haar huis in Venice, Californië, en ik begon met haar te praten en haar te vertellen wat we aan het doen waren, en ze zei: 'Ik doe mee!'", Herinnert Zappy zich. "En ze gaf me haar paspoort, en ik dacht: 'Holy crap, dit gaat echt gebeuren!'"

De reis naar Peru - die niet alleen ayahuasca omvatte, maar ook een ervaring met de mescalinehoudende San Pedro-cactus op de top van een berg - werd later uitgebracht als de film "The Reality of Truth". In de film doorzoekt Rodriguez haar gevoelens in de nasleep van de dood van haar "Fast & Furious" co-ster Paul Walker. "Mijn ayahuasca-trip maakte me verdrietig dat hij me hier achterliet", zegt ze in de film. 'Het was geen verdriet dat hij weg is. Het was meer jaloezie dat hij er eerst was”. 

Lees ook: Is 5-MeO-DMT nóg specialer dan ‘normale’ DMT?

Lamar Odom’s pad naar herstel

Naast Rodriguez heeft Zapolin ook psychedelische ervaringen met basketballer Lamar Odom. Hij nodigde Odom na een verzoek van de vriend van de sporter uit. De veelbesproken speler - hij had de nodige ervaring met drugsmisbruik - vloog over naar Florida voor een heuse ketaminekuur. "Ik ben er zeker van dat hij een beetje zenuwachtig was, maar hij wist ook dat hij al het andere had geprobeerd en nog steeds angst- en verslavingsproblemen had", zegt Zappy. 

"Toen Lamar uit zijn eerste ketamine-behandeling kwam, zei hij:" Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld”, vertelt Zapolin. “Nadat hij zich op zijn gemak en gestabiliseerd voelde, zei ik: 'Je moet naar Mexico komen en een ibogaïne-behandeling bij mij doen. Omdat je een Afrikaans-Amerikaanse man bent, is er een Afrikaanse wortel waarvan bekend is dat hij verslaving verbreekt”, stelde hij hem voor. “En hij is zo'n coole, open man dat hij dacht: 'Oké, laten we het doen. Ik ben er klaar voor.'" Vier maanden later speelde hij weer in een toernooi in Dubai, maakte hij weer contact met zijn ex-vrouw en kinderen én bracht hij ook zijn vader mee New York voor een ketamine-behandeling. 

Lees ook: Zijn paddo’s legaal? En hoe zit het met magic truffels?

The Mind Army

Momenteel is Zappy vooral bezig met een organisatie die hij 'The Mind Army' noemt. Zij proberen de wetgeving rond Zapolin's voorkeursverbindingen voor mentaal welzijn te hervormen, bijvoorbeeld via een Change.org-petitie die een uitvoerend bevel van president Trump probeert te bewerkstelligen. Hiermee hoopt hij geestverruimende verbindingen zoals psilocybine, ayahuasca, iboga, peyote en LSD legaal te maken. Of dat er met de conservatieve president in zit, dat moet nog maar blijken. 

"We moeten in onze eigen gedachten kunnen gaan voor antwoorden en genezing, met alle mogelijke middelen", zegt Zapolin over zijn hervormingsinspanningen. "Niemand zou in 2020 moeten kunnen zeggen: 'Hé, alcohol is goed, tabak is goed, maar psilocybine-paddenstoelen zijn slecht. Die mag je niet gebruiken om jezelf te helpen”. En daar zijn we het bij Dutch-Smart natuurlijk hélemaal mee eens. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.