opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

10 dingen die je moet weten voor je je eerste vaporizer koopt

vaporizer kopen welke

Ben je nieuw in de wereld van e-sigaretten en vaporizers? Heb je jezelf afgevraagd wat een vaporizer nou eigenlijk is, of zie je steeds meer vrienden met zo’n apparaat lopen en ben je tóch wel benieuwd geraakt? Dan is het een goed idee om je eens te verdiepen in de wondere wereld van vaporizers. Vandaag vertellen we je alles waar je op moet letten bij het kiezen en kopen van een vaporizer. Want zoals je snel zult ontdekken, zijn er nogal wat verschillen tussen de vele soorten verkrijgbare apparaten. 

1. Er is voor elk budget een vaporizer

Een goede manier om te beginnen met het zoeken naar een nieuwe verdamper is door te beslissen hoeveel je bereid bent te investeren. Voordelige modellen heb je al voor een paar tientjes, terwijl de topmodellen al gauw enkele honderden euro’s kunnen kosten. Als je net komt kijken in de wereld van vapen, dan is er niets mis met het investeren in goedkope vaporizers - je weet tenslotte niet zeker of het wel echt iets voor je is, dus een goede manier om dit te ontdekken is door niet meteen overboord te gaan met je uitgaven. Daarnaast worden vaporizers steeds moderner

2. Verschillende merken hebben verschillende reputaties

Allereerst is het belangrijk om een betrouwbare aanbieder van vaporizers te vinden. Gelukkig voor jou is je dat al gelukt, want hier op Dutch-Smart werken we met garanties en ben je altijd verzekerd van de beste service. Nadat je je keuze heeft beperkt tot een bepaalde prijsklasse, onderzoek je de reputatie van individuele modellen. De beste manier om dit te doen is door online beoordelingen te lezen van deze specifieke modellen. Ook YouTube is tegenwoordig een geweldige bron van productrecensies. 

3. De verwarmingstijden zijn niet altijd gelijk

Geen enkele vaporizer kan worden aangezet en onmiddellijk worden gebruikt, simpelweg omdat het altijd even duurt voor ze opgewarmd zijn. Toch doet de ene vaporizer dit sneller dan de andere. Over het algemeen wordt hierbij gekeken naar twee varianten: convectie vaporizers en conductie vaporizers. Eén van de grootste voordelen van conductie vaporizers is dat conductieovens over het algemeen ontzettend sterk zijn en binnen enkele seconden damp produceren. Convectie vaporizers doen er op hun beurt juist weer wat langer over om op te warmen. 

4. Verschillende vaporizers hebben verschillende doeleinden

Wil je kruiden verdampen? Oliën? Concentraat? Was? Er zijn een heleboel opties! En elke vaporizer is ontworpen om een ​​bepaald soort middel aan te kunnen. Je wilt bijvoorbeeld niet de fout maken om een ​​olievaporizer te kopen als je eigenlijk liever cannabis in je vaporizer stopt. Kortom: let bij de koop goed op welk soort vaporizer je voor je hebt. Gaat het om een kruidenverdamper, of kan er bijvoorbeeld alleen olie in? 

5. Bepaal je wensen voor draagbaarheid

Uiteindelijk hangt de draagbaarheid van je vaporizer af van je levensstijl. Hoewel draagbare modellen erg handig zijn, hebben ze meestal een langere voorbereidingstijd nodig. Draagbare vaporizers zijn ideaal voor op reis of voor woon-werkverkeer, terwijl desktopvaporizers of tafel vaporizers het beste zijn voor, jawel, thuis. Sommige soorten hebben bijvoorbeeld zelfs een stopcontact nodig. Als je nieuw bent met vapen, zoek dan een stijl en ontwerp die gemakkelijk te gebruiken zijn.Afhankelijk van je behendigheid kan een bepaald type bijvoorbeeld moeilijker te hanteren zijn, daarom moet je de productbeschrijvingen en instructies zorgvuldig lezen voordat je een vaporizer kiest.

6. Denk ook aan het verwarmingstype

We hadden het hierboven al over conductie en convectie vaporizers. Vaporizers worden dus verwarmd met behulp van deze twee veelgebruikte methoden: conductie- en convectieverdamperopties. In een convectiemodel wordt het kruidenmengsel of olie verwarmd door verwarmde lucht. Deze methode zorgt voor een gelijkmatige verwarming en zorgt voor een adequate temperatuurregeling. Conductie vaporizers gebruiken daarentegen verwarmingselementen die het kruidenmengsel direct verwarmen. Hoewel de laatste een hoger risico op verbranding opleveren, zijn ze ook minder duur en kleiner van formaat. De beste vaporizer is er dus een die bij jouw wensen past. 

7. Niet elke vaporizer heeft een temperatuurregelaar

Sommige verdampers hebben geïntegreerde temperatuurregelaars die het risico op verbranding verminderen. De twee belangrijkste soorten temperatuurregelaars zijn digitale displays of kleuren indicatoren. Sommige modellen met temperatuurregeling met digitale displays zijn ook weer niet zo nauwkeurig als andere vaporizers op de markt. Daarom is het altijd verstandig een aantal recensies door te lezen voor je uiteindelijk een vaporizer op de kop tikt. 

8. Onderheid is een must

Hoewel veel nieuwe modellen redelijk onderhoudsvrij zijn, blijft een vaporizer een elektronisch apparaat, dus er zal altijd wat onderhoud nodig zijn om hem in tip-top shape te houden. Welke vape je ook koopt, lees de instructies zorgvuldig en voer regelmatig het aanbevolen onderhoud uit. Op die manier kun je jarenlang van je nieuwe vaporizer genieten zoals de fabrikant het ooit bedoeld heeft. 

9. Je kunt helaas niet overal vapen

Alleen omdat je een vape hebt, wil dat nog niet zeggen dat je hem overal kunt gebruiken. Het is namelijk belangrijk op te merken dat vapes niet overal kunnen worden gebruikt. Bars, cafés, vliegtuigen, etc. hebben allemaal hun eigen regels die je moet volgen. En hoewel de regels voor vaporizers op veel plekken wat soepeler zijn dan voor bijvoorbeeld sigaretten en sigaren, is de kans alsnog groot dat je binnen op veel plekken niet met je vaporizer aan de slag kunt gaan,. Volg de regels en geniet dus van je damp waar het kan én mag. 

10. Zoek een vaporizer die bij je past

En last but not least, het kiezen van een vaporizer is geheel afhankelijk van je eigen stijl, maar heeft ook te maken met je persoonlijke doelen. Je reden om aan de slag te gaan heeft alles te maken met wat voor soort vaporizer je moet kopen. Probeer je gewoon te stoppen met het roken van normale sigaretten? Dan wordt vaak een ‘eenvoudige’ e-sigaret aangeraden voor een gemakkelijke dosis nicotine. Als uitgaan met je vrienden en urenlang omgeven door een dikke dampwolk meer jouw ding is, dan kun je weer het beste kiezen voor een kwalitatieve convectie vaporizer. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.