opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Onderzoek: een jointje na het werk kan helemaal geen kwaad!

cannabis na het werk

Creatievelingen gebruiken cannabis al ontzettend lang om hun mood en zelfs hun werk te verbeteren. Maar wat nou als je elke dag van 9 tot 5 administratief werk zit te doen? Of wanneer je marketingmedewerker, klusjesman of bakker bent? De toenemende legalisatie van cannabis over de hele wereld heeft ervoor gezorgd dat ook op dit soort vragen steeds meer antwoorden komen, en dat is dan ook precies het antwoord dat we je vandaag gaan geven!

Lees ook: 10 dingen die je moet weten voor je je eerste vaporizer koopt

Cannabis gebruiken? Wel ná het werk!

Een recente studie heeft namelijk uitgewezen dat het gebruik van cannabis ná de werkdag, de productiviteit en prestaties de volgende werkdag niet negatief beïnvloedde. In het onderzoek werd onderzocht hoe het gebruik van cannabis op verschillende tijdstippen van de dag van invloed was op het vermogen van mensen om opdrachten te voltooien en aan hun functievereisten te voldoen, evenals op hun gedrag ten opzichte van collega's en hun houding ten opzichte van hun werk.

Wat bleek? Wanneer cannabis ná de werkdag werd genuttigd, dan had dit dus totaal geen invloed op de prestaties op de werkplek. Een iets meer voorspelbare uitkomst was overigens dat wanneer mensen cannabis vóór of tijdens hun werk rookten of aten, dit de prestaties wel degelijk negatief beïnvloedde. 

In dit laatste geval beïnvloedde de softdrug het vermogen om taken uit te voeren, maar beïnvloedde het ook de concentratie en verminderde het het vermogen om problemen op te lossen. Het had tevens een negatief effect op het 'burgerschapsgedrag' van mensen - hoe waarschijnlijk het was dat ze collega's zouden helpen of in een team zouden werken. En het verhoogde daarnaast ook nog eens de neiging van mensen tot contraproductief gedrag, zoals dagdromen tijdens het werk en buitensporig veel tijd nemen om een ​​taak uit te voeren. Kortom: als je al aan de cannabis gaat, doe het dan ná je werk, maar dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen…

Lees ook: Paddo’s veroveren de wereld (én worden legaal!)

Cannabis vs. alcohol

Er is wel een kanttekening aan het onderzoek. De studie geeft namelijk niet veel details over hoeveel cannabis de deelnemers consumeerden - alleen dat ze het voor, tijdens of na het werk gebruikten. Wat dat betreft zegt deze studie dus niet veel over hoeveel cannabis nou echt teveel is voor of tijdens het werk, maar laten we hoe dan ook maar adviseren om géén cannabis te gebruiken in deze periode - en lekker te wachten tot de werkdag voorbij is. Niettemin daagt de studie wel stereotypen uit van cannabisgebruikers als lui en ongemotiveerd, omdat dit dus niet per se zo is. 

Ook zijn er momenteel veel meer onderzoeken en studies gedaan naar de effecten van alcohol op de arbeidsprestaties. Het laat zien hoe drinken na het werk en vooral zwaar drinken het werk op veel manieren negatief beïnvloedt. Deze omvatten verminderde productiviteit, meer verzuim, ongepast gedrag en slechtere relaties met collega's. Dit in tegenstelling tot cannabis dus, waar gebruik na de werkdag helemaal niet zulke slechte effecten heeft. 

In tegenstelling tot alcohol lijken er in deze studie geen resterende negatieve effecten te zijn op de coördinatie op de dag na het gebruik van cannabis. Maar een andere studie van eerder dit jaar wees uit dat chronisch, zwaar cannabisgebruik werd geassocieerd met slechtere rijprestaties bij niet-dronken bestuurders. Dit komt omdat het medicijn de motorische vaardigheden kan aantasten die nodig zijn voor veilig rijden op de lange termijn. 

Lees ook: Maak kennis met psychedelic thought leader Mike ‘Zappy’ Zapolin

Drugstest

Daarnaast is cannabisgebruik ook niet echt handig wanneer je werkgever regelmatig drugstests uitvoert. Want hoewel marihuana al na een paar uur uit je bloed en speeksel is, kan het tot wel 90 dagen duren voor het niet meer in je urine of haar te vinden is. Kortom: geniet van cannabis, maar doe het wel verstandig!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.