opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Maken wetenschappers binnenkort de perfecte paddo?

bad trip project

Een trip na het nemen van paddo’s of magic truffels kan een van de meest levensveranderende en adembenemende momenten van je leven zijn. Iedereen die ooit zo'n zalige trip heeft meegemaakt, zal het daarmee eens zijn. Maar tegelijkertijd kan het meemaken van een bad trip een van de meest vreselijke, enge of angstaanjagende momenten zijn. Dus wat als we een manier zouden kunnen vinden om bad trips de wereld uit te helpen? Klinkt onmogelijk? Nou, niet volgens een groep wetenschappers in de Noord-Amerikaanse stad Issaquah. 

Lees ook: Maak kennis met psychedelic thought leader Mike ‘Zappy’ Zapolin

Het einde voor bad-trips?

Laten we beginnen met te vermelden dat als je er zeker van wilt zijn dat je nooit een slechte trip op paddo's ervaart, de eerste en belangrijkste optie is om ze helemaal niet te nemen. Maar kom op, we weten allebei dat dat niet gaat gebeuren, toch? Een psychedelische ervaring zoals die met psilocybine-houdende paddo's of truffels kan resulteren, is verreweg een van de meest verbazingwekkende dingen die iemand in zijn leven kan doen. Of zoals Terence McKenna het zelf zei: “Ik denk dat dood gaan zonder een psychedelische ervaring te hebben gehad, hetzelfde is als dood gaan zonder ooit seks te hebben. Het betekent dat je nooit hebt bedacht waar het allemaal over gaat. Het mysterie zit in het lichaam en de manier waarop het lichaam zichzelf in de natuur werkt" - Amen!

Maar er is goed nieuws voor jullie psychedelisch-liefhebbende psychonauten. Onderzoekers van een Amerikaans bedrijf genaamd CaaMTech denken dat ze het molecuul hebben geïdentificeerd dat de mogelijkheid van een positieve psychedelische ervaring beïnvloedt. Dat is namelijk waar hun recente werk over ging: het vinden - of beter gezegd creëren - van de perfecte ‘magische paddenstoel’. Een paddo zonder kans op een slechte trip. Klinkt geweldig, toch? 

Lees ook: Paddo’s veroveren de wereld (én worden legaal!)

Het creëren van de perfecte paddo

Als we het hebben over onderzoek naar psychedelische paddenstoelen, dan staat CaaMTech nog redelijk in de kinderschoenen. Maar we kunnen hun nieuwste ontdekking, die al meer dan een jaar wordt bestudeerd, niet onderschatten. Wat die genieën probeerden te achterhalen, was het bepalen van de eigenschappen van verschillende verbindingen in paddo's, in de hoop bestaande paddo’s te optimaliseren. Ze probeerden erachter te komen welke chemicaliën welke effecten veroorzaakten - voornamelijk om de perfecte paddo voor medisch gebruik te creëren. 

"We denken dat het voorkomen van bad trips het slagingspercentage van patiënten kan verhogen", vertelde Andrew Chadeayne, oprichter en CEO van CaaMTech, aan het online psychedelische tijdschrift DoubleBlind. "We willen een manier vinden om mensen in ieder geval de kans te geven om de kans op een euforische ervaring te vergroten", vervolgde hij. 

Lees ook: 10 dingen die je moet weten voor je je eerste vaporizer koopt

Aeruginascin to the rescue

Probeer het niet eens uit te spreken, maar het is dus een stof genaamd aeruginascin die - volgens de onderzoekers - op de een of andere manier verantwoordelijk is voor hoe een psychedelische trip wordt ervaren. Aeruginascin wordt beschouwd als een van de chemicaliën die met psilocybine samenwerken om die speciale hallucinogene trip te creëren. De wetenschappers denken dat deze stof de potentie heeft om bad trips drastisch te verminderen of misschien zelfs helemaal te elimineren. Iets wat volgens veel mensen als geweldig zal worden beschouwd - hoewel veel psychonauten de waarde van bad trips ook juist heel groot vinden.

De Duitse mycoloog en chemicus Jochen Gartz gelooft ook dat deze specifieke stof de toekomst zou kunnen zijn van het gebruik van psychedelische paddenstoelen. "Aeruginascin is nu een hot topic in deze golf van nieuwe psilocybine-therapie", zei hij. Het was Gartz die de stof ontdekte in de jaren tachtig toen hij mensen onderzocht die paddo's gebruikten. Hij ontdekte dat sommige mensen gevoelens van diepe dysforie en angst meldden, maar het waren vooral gebruikers van de Inocybe Aeruginascens die een uitsluitend positieve ervaring hadden, die specifieke paddenstoel zou uitsluitend deze unieke stof bevatten. 

Klinkt veelbelovend, toch? Heb je op dit moment tóch nog last van een bad-trip, dan zou je misschien een van onze bad-trip stoppers kunnen proberen. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.