opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Guarana en vetverbranding - dit is hoe het zit!

guarana poeder vetverlies

Kan je soms wel wat extra energie gebruiken? Zoek dan niet verder, want het extreem potente energiekruid Guarana is wellicht wat je zoekt. Guarana, ook wel bekend als Paulinnia cupana, is een bekend ingrediënt van energiepillen en -drankjes. Het bestaat uit ongeveer 4,2% cafeïne en diverse andere bestanddelen zoals guaranine, theobromine and theofylline. In dit artikel nemen we je mee naar de Amazone, waar de klimplant haar oorsprong kent.

Guarana Antartica

Guarana komt voornamelijk voor in Venezuela en Brazilië en het wordt al vele jaren gebruikt om energie op te wekken. De nootachtige zaden van de plant zijn een geweldige bron van diverse gezondheidsvoordelen, wat één van de redenen is dat het middel in tal van commerciële producten is verwerkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Braziliaanse frisdrank Guarana Antartica, een drank die qua verkoopcijfers alleen wordt verslagen door Coca Cola? Dat alleen al maakt guarana één van de meest populaire bronnen van cafeïne in heel Zuid-Amerika. Het kruid levert je dus een flinke boost energie en het zou ook nog eens geweldig werken voor vetverbranding. Een wondermiddel? Misschien wel... De stimulerende effecten van guarana worden namelijk regelmatig onderzocht, hoewel het echte wetenschappelijke bewijs nog op zich laat wachten. Guarana zou - naast de effecten die we hieronder zullen toelichten - bijvoorbeeld ook gunstig zijn voor de beweging van de darmen.

Energie, alertheid en een beter geheugen

Er zijn veel effecten wanneer je Guarana consumeert en de meeste ervan zijn alleen maar positief. Het meest krachtige effect van guarana is de energieboost die je ervan krijgt. Meerdere klinische studies hebben aangetoond dat Guarana de alertheid verbetert, maar ook het geheugen versterkt. De chemische structuur van paulinnia cupana is bijna hetzelfde als die van cafeïne, maar dan sterker. Het verschil is echter dat guarana langzaam in het lichaam wordt afgegeven, wat je een langdurige bron van energie geeft. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld koffie, waarbij je eerder een snelle kick van energie krijgt en een milde crash als gevolg.

In veel gevallen kan guarana ook de gemoedstoestand van een persoon verbeteren. Een van de meer populaire klinische studies die op Guarana werd uitgevoerd, toonde sterke positieve effecten na een dosering van slechts 75 mg. Daarnaast is aangetoond dat het cognitieve en fysieke capaciteiten verbetert. Toegegeven, die laatstgenoemde tests zijn gedaan op ratten, maar dezelfde effecten liggen ook bij mensen in het verwachtingspatroon, zeggen wetenschappers.

Guarana als vetverbrander

Een ander voordeel waar guarana veel voor wordt gebruikt is gewichtsverlies. Oude stammen gebruikten guarana om thee te maken die de honger zou onderdrukken, met gewichtsverlies als gevolg. Een 45-weken durend onderzoek toonde aan dat personen die 75 mg guarana per dag consumeerden, gemiddeld 4,5 kilogram gewicht in die periode verloren. Deze vetverbrandende effecten zijn een grote redenen waarom guarana in tal van energiedrankjes en supplementen wordt toegevoegd om gewichtsverlies te ondersteunen en honger effectief te bestrijden.

Gebruik van guarana

Er zijn verschillende manieren om guarana te nuttigen. Zo kan het middel bijvoorbeeld als guarana poeder worden opgelost. Gebruik daarvoor heet water, warme melk of een ander warm drankje. De stimulerende eigenschappen van guarana blijven optimaal bewaard in de hele noot. Twee noten per keer is voldoende. De guarana-noot kan worden vermalen met een vijzel of in een koffiemolen. Bereid Guarana op dezelfde manier als koffie. Gebruik  het materiaal meerdere keren om alle werkzame stoffen eruit te extraheren. Een andere manier is uiteraard een reeds guarana-bevattend product te kopen, maar de effecten worden het beste bereikt wanneer het in zijn meest pure vorm wordt genuttigd. Er zijn ook krachtigere guarana extracten, guarana capsules en guarana drops verkrijgbaar.

 
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.