opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1684 reviews

Je eigen paddo's kweken kan een heel leuke ervaring zijn. Niet alleen krijg je de kans om enkele van de krachtigste en meest gezochte hallucinogene middelen op aarde te kweken, maar het is in sommige gevallen ook een uiterst gemakkelijk proces dat weinig werk of speciale kennis vereist. Of je nu zelf aan de slag gaat met sporen en substraten, of dat je kiest voor ready-to-use grow-kits uit ons assortiment, het kweken van je eigen paddo's geeft je de kans om nóg dieper in de oh zo mooie wereld van psychedelica te duiken.

Het hele proces van het kweken van paddo's duurt ongeveer 1,5 maand, dus het is belangrijk om vooruit te plannen als je snel van je eigen paddenstoelen wilt genieten!

Onderzoek eerst de effecten van paddo's en psilocybine

Paddo's of magic mushrooms zijn krachtige en machtige schimmels waar je voorzichtig mee moet omgaan. Het is belangrijk dat je goed weet wat paddo's met je doen voordat je ze gaat kweken en gebruiken. Sommige varianten kunnen intense hallucinaties veroorzaken, terwijl andere subtielere effecten kunnen hebben. Het actieve ingrediënt in vrijwel elke paddo is hetzelfde: psilocybine. De exacte chemische samenstelling kan echter per soort verschillen. Daarom merken sommige mensen verschillen in het effect van verschillende soorten paddo’s. Het is belangrijk je onderzoek te doen en op de hoogte te zijn van de verschillende soorten paddo's en hun effecten voor je besluit ze te gaan kweken. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen of paddo's al dan niet geschikt voor je zijn.

In deze blog lees je alles over paddo's en paddo-growkits en wat je precies kunt verwachten van het groeien van je eigen magische paddenstoelen.

Hoe gebruik je een paddo grow-kit?

Als je aan de slag wilt met het kweken van je eigen paddo's, is ons assortiment eenvoudig te gebruiken paddo kweeksets een prima plek om te beginnen. Alles wat je nodig hebt om te beginnen zit in de kit, en alles wat je vervolgens nodig hebt is wat geduld. Volg gewoon de eenvoudige instructies in de kit, en binnen een paar weken heb je je eigen paddo's om van te genieten! Hieronder vind je een handige how-to video én een uitgeschreven uitleg zodat je geen enkele fout hoeft te maken.

Voor je begint  

  • Was je handen en armen altijd grondig met zeep
  • Trek steriele handschoenen aan om besmetting te voorkomen
  • Draag een gezichtsmasker

STAP 1 - Voorbereiding

  • Open de hoek van het deksel en vul de kweekset met koud kraanwater tot de kit vol is. 
  • Sluit het deksel en laat het water ongeveer 12 uur weken op een koele plaats, zoals in de koelkast.

Wacht 9 - 12 uur tot de volgende stap

STAP 2: Het vullen van de zak

  • Haal na twaalf uur de kit uit de koelkast. Neem het deksel eraf en maak het schoon, maar gooi het niet weg. Laat al het overtollige water uit de kit lopen. 
  • Vul de filterzak met ongeveer 150 ml en leg de kweekset er bovenop. 
  • Spuit water over de binnenkant van de filterzak. Vouw de bovenkant twee keer dicht om het zakje te sluiten en zet de clip erop. 
  • Zet de kweekset op een lichte plaats met indirect zonlicht bij een ideale temperatuur van ongeveer 22 - 25 graden Celsius. Zet de kweekset nooit in direct zonlicht.

Wacht 2 - 4 weken tot de volgende stap

STAP 3 : Verse zuurstof

  • Als je wat kleine paddestoelen ziet verschijnen, ververs je de lucht 1 tot 3 keer per dag door de zak te openen en te sluiten met veel verse lucht erin opgesloten. 

Wacht 1 - 2 weken tot de volgende stap

STAP 4: Tijd om te oogsten!

  • Je kunt de paddenstoelen beginnen te oogsten vlak voordat de sluier onder de paddenstoelhoeden begint te scheuren. Het is belangrijk dat er geen sporen van de paddenstoelen op het substraat vallen terwijl je de volgende stap volgt.
  • Pluk de paddenstoelen met een lichte draaibeweging. Als je ze allemaal geplukt hebt, kun je de kweekset voor een volgende spoeling gebruiken. Gemiddeld levert een kweekset 3 flushes op, je kunt gewoon weer bij stap 1 beginnen!

Kun je paddo's kant-en-klaar kopen?

Een vraag die regelmatig gesteld wordt is 'zijn paddo's legaal'. Het antwoord daarop is als volgt: Paddo's zijn sinds december 2008 verboden in Nederland. De enige manier om in Nederland aan paddo's te komen is door ze zelf te kweken, want verkoop ervan is verboden (in tegenstelling tot de kweeksets ervan). Dit betekent dat je ze niet in een winkel kunt kopen, en dat je ze zelfs niet online kunt bestellen. Wil je toch deze speciale paddenstoelen bemachtigen, dan zul je ze zelf moeten kweken. Naast de kant-en-klare growkits vind je op Dutch-Smart ook alle benodigdheden om zélf aan de slag te gaan met je eigen materialen. Denk hierbij aan sporen, spuiten, ampullen en andere kweekbenodigdheden.

Magic Truffels: het legale (en net zo sterke) alternatief

Zowel paddo’s als magic truffels bevatten de werkzame en psychedelische stof psilocybine. Dit is een natuurlijk voorkomende verbinding die aanwezig is in meer dan 200 soorten paddenstoelen, maar dus ook in ‘truffels’. In het lichaam wordt psilocybine omgezet in psilocine. Dit is de verbinding die uiteindelijk voor de psychedelische effecten in het lichaam zorgt. In sommige aspecten zijn deze effecten te vergelijken met die van LSAMescaline en DMT, maar over het algemeen worden effecten omschreven als visuele en mentale hallucinaties, veranderingen van perceptie, een verstoord gevoel voor tijd en een euforisch gevoel. 

Het grote verschil? Magic truffels zijn legaal, en paddo's niet. Want waar de verkoop van paddo’s in Nederland sinds 2008 verboden is, mogen magic truffels nog wel worden verkocht. De grootste redenen die hiervoor gegeven kunnen worden is dat de overheid óf simpelweg truffels vergeten is te verbieden, óf dat ze rekening hebben gehouden met de intensiteit van een paddo- en truffeltrip. Wil je dus wel trippen, maar heb je geen zin in het kweken van je eigen paddo's? Dan is magic truffels kopen het beste idee!

Tags

  • Alle blogs (486)