opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

San Pedro cactus kweken

san pedro cactus kweken

San Pedro cactus kweken

De San Pedro cactus is een reusachtige cactus met een hele speciale werking. Je kunt de San Pedro cactus zelf kweken voor in je tuin of voor je kas. Wil jij erachter komen hoe je de San Pedro cactus moet kweken en welke speciale werkingen hij heeft? Lees dan vooral door!

De San Pedro cactus behoort tot de Echinopsis familie. Je kunt de cactus vinden in het Andesgebergte en hij groeit op 3000 meter hoogte. Je kunt de San Pedro ook tegenkomen in Peru, Argentinië, Chili en Bolivia. Hij wordt tegenwoordig overal ter wereld gekweekt. De cactus groeit snel en kan een diameter van 6 tot 15 centimeter bereiken. Op de cactus tref je witte knoppen of areolen aan. Deze staan op gelijkmatige afstand op de stam. San Pedro is een van de grotere soorten cactussen en hij kan 3 tot 6 meter groot worden.

Wat kan de San Pedro?

Je weet nu wat voor een soort de San Pedro is. Nu gaan we het hebben over de andere bijzondere kenmerken van de cactus en waarom mensen de San Pedro cactus kweken. Deze plant wordt namelijk al meer dan 3000 jaar bij religieuze diensten in Amerika gebruikt. Deze werden vooral in Peru uitgevoerd. Er zijn zelfs nog overblijfselen van beeldhouwwerken van de San Pedro gevonden! De oorspronkelijke stammen sneden de cactus in plakjes om ze vervolgens te koken. De cactussoep werd vervolgens afgekoeld om vervolgens op te drinken. Dit werd waarschijnlijk in combinatie met andere psychoactieve planten gedaan voor een groter effect.

De San Pedro staat bekend om de psychoactieve effecten. Deze komen van de alkaloïden die in de cactus aangemaakt worden. Mescaline is een van de alkaloïden die in de San Pedro zit en is staat goed bekend om de hallucinerende effecten die vergelijkbaar zijn met LSD.

Dit zijn de effecten van mescaline:

- Vertekend tijdsbesef
- Visuele hallucinaties (zowel met open als gesloten ogen)
- Vertekend zelfbewustzijn
- Verandert denkvermogen

Kweken maar!

De San Pedro cactus kweken is gemakkelijk thuis te doen. Je kunt hem misschien gaan kweken voor de speciale effecten of gewoon omdat je van cactussen houdt. Voor het ontkiemen van de plant moet je een aantal benodigdheden in huis halen, namelijk: een perliet, de San Pedro zaden, potgrond, een plastic bak, fijn zand en kiezels.

Stap 1

Pak de plastic bak en prik hier meerdere gaten in. Deze gaten maak je om te voorkomen dat je cactus verdrinkt. De cactus kan niet in een te vochtige grond groeien. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de wortels gaan rotten en dan kan je jouw cactus wel gedag zeggen.

Stap 2

Pak de kiezelstenen en verdeel deze in twee gelijke hoopjes. Een van deze hoopjes verdeel je over de plastic bak om de eerste laag te maken in de bak. De tweede laag bestaat uit een mix van perliet, zand, de potgrond en de overgebleven kiezels. Je kunt deze mix voor 1 uur in de oven plaatsen op 80°C. Als je dit doet, weet je zeker dat er geen vervelende micro-organismen bij je cactus zaden zitten.

Stap 3

Voeg een beetje water aan de aardemix toe. De aarde moet namelijk verzadigd worden. Als je er teveel water bij hebt gegooid, geen probleem! Voeg wat extra potgrond toe en het is opgelost. Als je een beetje water hebt toegevoegd, kan je alles bovenop de kiezels in de plastic bak gooien.

Stap 4

Nu is het tijd voor de San Pedro zaden! Pak een paar zaden en verspreid ze over de bak. Als je dit hebt gedaan, kan je met een stokje of een ander voorwerp de zaden een paar millimeter in de aardemix drukken.

Verzorging

De cactus leeft het liefst in temperaturen van 20 tot 30 graden. De beste plek is in de vensterbank bij de verwarming of een andere warmtebron. Let wel goed op de vochtigheid van de aarde, jouw San Pedro kiem mag natuurlijk niet uitdrogen. Als kiem zijnde moet de aarde altijd vochtig zijn, dit kan je het beste doen door de grond regelmatig te benevelen. Als de kiem uit is gegroeid tot cactus hoeft dit echter niet meer. De cactus moet het dan doen met een drogere omgeving.

De eerste 18 uur kan de cactus het beste in kunstlicht geplaatst worden. Na ongeveer twee maanden kan je jouw cactus in indirect zonlicht plaatsen. Na ongeveer een jaar kan hij het directe zonlicht verdragen.

Succes met jouw San Pedro cactus kweken! Heb je toch nog wat extra vragen? Neem dan contact met ons op en wij doen ons best om jou zo goed mogelijk te helpen!
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.