opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

3 redenen waarom een vaporizer absoluut de moeite waard is

vaporizer beter dan sigaret

Eén van de grootste redenen waarom vapen de laatste jaren zo populair is geworden, is omdat rokers massaal op zoek zijn gegaan naar een alternatief voor hun sigaretten of sjekkies. En dat is niet gek: het gebruiken van een vaporizer heeft best wat voordelen ten opzichte van laatstgenoemde. Vandaag vertellen we je 3 van de grootste en meest genoemde redenen waarom vapen écht beter is dan roken. Kun jij je vinden in deze punten? We zijn benieuwd!

Lees ook: Je eerste paddo-trip? Dit is waar je op moet letten!

Reden 1: geen vieze rookgeur

Laten we eerlijk wezen, roken is voor veel mensen heel lekker, maar de geur is simpelweg niet om over naar huis te schrijven. Daar zijn zélfs rokers het over eens. De sigarettenrook blijft overal hangen en na een avondje stappen ruikt zelfs je kleding volkomen naar de rook. Niet alleen houdt de geur vast, velen beschouwen de geur van sigaretten zelfs als aanstootgevend en vermijden nauw contact. Als je zelf rookt merk je dat niet zo veel, maar voor niet-rokers is de geur vaak zeer goed merkbaar. 

Een van de redenen waarom sigarettenrook zo erg ruikt, is omdat je naast de tabak zelf ook teer en chemicaliën verbrandt. De eigenschappen van het verbranden van deze stoffen zorgen ervoor dat ze zich aan kleding, haren, muren, en meubels blijven hechten.  Kies je voor een vaporizer, dan heb je daar totaal geen last van. Want in plaats van rook uit te ademen, adem je een damp uit die vrijwel direct in de lucht wordt opgenomen. Daarnaast kun je oliën vinden in elk denkbare smaak, dus de geur bepaal je zelf! Kortom: de damp van een vaporizer ruikt véél beter dan de rook van traditionele sigaretten. 

Lees ook: Zorgen psychedelica voor nieuwe verbindingen in de hersenen?

Reden 2: vapen is goedkoper dan sigaretten

Rokers die dit lezen zullen zich zonder twijfel kunnen vinden in de statement dat roken niet bepaald gunstig is voor de portemonnee. Waar je tientallen jaren geleden nog een pakje peuken kon kopen voor zo’n 2 gulden, leg je nu makkelijk 8 euro neer voor hetzelfde pakje sigaretten. In sommige landen betaal je zelfs bijna 30 euro! Een deel van deze stijging van de kosten kan worden toegeschreven aan regelmatige inflatie of stijgende productieprijzen (tabak) en zelfs distributie (brandstof), maar ook belasting en accijns speelt een grote rol. 

In het kort komt het erop neer dat een sigarettenroker vaak zo’n 250 euro per maand uitgeeft om aan zijn rookbehoeften te voldoen. En dat is best wat! Bij vapen heb je dit niet. Hoewel níet roken of vapen natuurlijk altijd goedkoper is dan het wel doen, is vapen simpelweg goedkoper dan roken wanneer je hetzelfde gebruik hanteert. Dus als je dacht dat zo’n dure vaporizer de moeite niet waard is, dan heb je het mis. Doorgaans bedragen de maandelijkse kosten van vapen zo’n 1/4e van wat je kwijt zou zijn aan peuken. Kortom: een vaporizer is juist een goede investering!

Lees ook: Onderzoek wijst uit waarom mensen al eeuwenlang paddo's eten

Reden 3: vapen is sociaal meer geaccepteerd

De sociale effecten van traditionele sigaretten zijn door de jaren heen steeds negatiever beoordeeld. De geur, de gevolgen voor de gezondheid en zelfs de kosten van de gezondheidszorg zorgen er allemaal voor dat traditionele sigaretten tegenwoordig een slechte naam krijgen. Rokers hebben nou eenmaal meer beperkingen dan niet-rokers. Ook kunnen traditionele sigaretten letterlijk impact hebben op je sociale leven. Wat dacht je er bijvoorbeeld van als je nieuwe date die rookgeur écht niet kan hebben? Tja, dan wordt het toch een nieuwe partner zoeken. 

Roken kan ook van invloed zijn op de vooruitzichten op werk, aangezien meer werkgevers kritischer kijken naar traditionele sigaretten. E-sigaretten en vaporizers hebben veel minder last van dit stigma. Sterker nog: op veel plekken waar binnen niet gerookt mag worden, kun je wel gewoon gebruik maken van je vaporizer. Veel vapers hebben inmiddels ontdekt hoe ze nog steeds kunnen genieten van het ‘roken’ en de nicotine kunnen krijgen waarnaar ze snakken zonder methoden te gebruiken die steeds vaker als opdringerig en onverantwoord worden gezien. Kortom: zo’n vaporizer is best de moeite waard. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.