opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

5 bijzondere Amazone-kruiden die je een gelukkiger mens maken

amazone regenwoud kruiden

Het Amazone-regenwoud is zonder twijfel één van de grootste bronnen van natuurlijke kruidenmedicijnen. We vinden er in totaal meer dan 80.000 verschillende plantensoorten en ontzettend veel dieren brengen er maar al te graag hun tijd door. Al vele eeuwen lang genieten Amazone-stammen van de krachtige eigenschappen die in deze planten schuilen, maar vandaag de dag hebben we ook hier in het Westen toegang tot deze bijzondere middelen.

Wil je al onze kruiden bekijken? Klik dan hier.

De krachten van de Amazone

Om je een klein idee te geven van de krachten van het Amazonegebied, nemen we je graag even mee naar de wereld der statistiek! Wist je bijvoorbeeld dat alleen in het Amazonegebied maar liefst 20% vna de zuurstof in de wereld, 20% van het zoet water ter wereld én de grootste verzameling medicinale planten wordt geproduceerd? Daarnaast zou maar liefst 70% van alle planten op aarde met eigenschappen die kanker zouden kunnen bestrijden in de Amazone te vinden zijn. Het is zonder twijfel één van de meest magische plekken op aarde en de kans is groot dat er zo-veel nog niet ontdekt is van wat er schuilt in het beboste gebied. Dit zijn een aantal soorten die we wél al kennen en die hun krachten ruimschoots bewezen hebben:

Yerba Mate

Kan jij ook niet opstaan zonder een bakkie koffie? Nou, in veel plekken rondom het Amazonegebied wordt Yerba Mate tot wel vijf keer zoveel gedronken als koffie! Net als koffie en thee, bevat yerba mate namelijk ook een flinke hoeveelheid cafeïne. Het kruid werd door Argentijnse gauchos (coywboys) gebruikt tijdens lange werkdagen om ze net even wat meer energie te geven. Tegelijkertijd gebruikten andere groepen krijgers en boeren het ook vanwege de energieboostende effecten. Een ander gezondheidsvoordeel van yerba mate is dat het enorm rijk is aan antioxidanten en voedingsstoffen: zelfs meer dan in thee! En laten we eerlijk zijn: niets laat je zo lekker voelen als een lichaam vol energie, toch?

Chuchuhuasi schors

Wil je je immuunsysteem een fijne boost geven? Dan kun je terecht bij de Chuchuhuasi-bomen in de Amazone. De schors van deze gigantische boom wordt door lokale stammen al vele jaren gebruikt omdat ze er heilig geloven in de helende eigenschappen van de boom. Peru is er de naam Chuchuhuasi aan gegeven, omdat dit vrij vertaald naar ‘trillende rug’ - dit refereert naar het traditionele gebruik van de schors om bepaalde lichaamsklachten te behandelen. Hoe ze dit dan deden? Easy! Lokale stammen namen simpelweg een kopje shors-thee die ze drie keer (of vaker) per dag innamen om de effecten te ervaren. Daarnaast zou chuchuhuasi een geweldig afrodisiacum zijn. Je wordt er dus héérlijk opgewonden van!

Mulungu

Door inheemse volkeren wordt Mulungu al vele honderden jaren gebruikt vanwege de verzachtende uitwerking op de luchtwegen, maar het wordt voornamelijk gebruikt als rustgevende thee. Het zou namelijk een geweldig kruid zijn om te gebruiken ten tijden van stress en onrust, omdat wordt geloofd dat mulungu de nachtrust en ontspanning kan bevorderen. Al sinds er medicijngebruik gerapporteerd wordt wordt het kruid door mensen in Brazilië als een natuurlijk kalmeringsmiddel gebruikt, al bestaat er nog niet voldoende wetenschappelijk bewijs om deze krachten te kunnen bevestigen. De inheemse stammen van de Amazone lopen er in ieder geval mee weg!

Psilocybe Cubensis

Over de wonderlijke effecten van paddo's en magic truffels schrijven we hier op Dutch-Smart ontzettend veel. Maar één van de bekendste soorten hebben we te danken aan het Amazone-regenwoud: de psilocybe cubensis. Psilocybe cubensis is een soort psychedelische paddenstoel waarvan de belangrijkste actieve verbindingen psilocybine en psilocine zijn - zoals de meeste in onze shop Psilocybe Cubensis lijkt steeds meer helende effecten te hebben, zowel medisch als spiritueel, psychologisch en emotioneel. Sommige voordelen omvattenbijvoorbeeld groei van hersencellen, toegenomen creativiteit, rust in het lichaam, meer zelfreflectie, verminderde behoefte aan cafeïne en verminderde gevoelens van lamlendigheid.

Ayahuasca

We kunnen dit artikel niet afluisten zonder de meest intense en extreme psychedelica ter wereld: ayahuasca. Het visionaire brouwsel is afkomstig uit de Amazone en kent over het algemeen twee ingrediënten: een DMT-bevattende plant zoals Mimosa Hostilis, Chacruna of Chaliponga, en een MAO-remmende plant zoals Banisteriopsis Caapi - een liaan die ook opzichzelf wel Ayahuasca genoemd wordt. De drank die van deze planten gemaakt wordt, wordt al vele honderden jaren door sjamanen gebruikt voor mentale en spirituele vooruitgang. Ook in het westen genieten steeds meer mensen van de bijzondere krachten van deze Amazonedrank. Wist je dat aan ayahuasca-trip tot wel 8 uur kan duren? Lees hier meer over deze extreem speciale drank.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.