opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

De kracht van wierook: kom tot rust en stimuleer je creativiteit

wierook kracht

Gisteren vertelden we je al hoe valeriaan je kan helpen helemaal relaxed de week door te komen, maar we hebben hier op Dutch-Smart nog veel meer voor je in petto om lekker te ontspannen. Vandaag in de spotlights: onze heerlijke wierook! In onze headshop verkopen wij de meest uiteenlopende soorten wierook in tal van verschillende geuren, maar je kunt er ook terecht voor wierookhouders en zogenaamde revitalisors. 

Waar wordt wierook voor gebruikt?

Wierook is een mix van geurende stoffen als harsen, etherische olie, houtsoorten en kruiden, die een lekkere geur verspreiden na het aansteken. Het woord komt van 'wijrook', dat weer met het woord 'wijden' te maken heeft. Al eeuwen voor Christus werd het als reukoffer gebruikt om de goden te behagen. Tijdens het bidden stegen de geur en de woorden van het gebed omhoog. Nog steeds wordt dit geurmiddel in de katholieke kerk vaak gebruikt, maar ook thuis kun je het uiteraard voor allerlei doeleinden gebruiken.

Vroeger kwam wierook uit het Midden-Oosten, maar de wierookstokjes en kegeltjes die we tegenwoordig thuis gebruiken komen uit oosterse landen als India, Tibet en China, waar geurstoffen een grote religieuze, spirituele en geneeskundige waarde hebben. In ons land gebruiken veel mensen wierookgeuren om thuis onder het genot van een goed boek, muziek of een warm bad te ontspannen na een een drukke dag. Zo maak je je geest leeg, kom je helemaal tot rust en ga je positiever denken. 

Ontspannend én stimulerend

Af en toe even helemaal ontspannen is namelijk geweldig voor lichaam en geest en sommige mensen geven aan baat te hebben bij het branden van geurstof om van mentale en lichamelijke klachten af te komen. Een lekkere geur haalt je bovendien uit je routine, stimuleert je verbeelding en kan zo zelfs je creativiteit stimuleren! Een snel kijkje in onze headshop is dus zeker geen overbodige luxe. 

Uiteraard is er voor mensen vaak ook een praktische reden om wierookstoffen aan te steken, namelijk om een onaangename lucht van huisdieren of de geur van sigarettenrook te laten verdwijnen. Witte salie en saliewierook zijn bovendien populair om je huis spiritueel te reinigen van negatieve energieën. Sommige mensen geloven dat salie de energieën van overledenen kan wegleiden naar de andere wereld. Het is wel verstandig om wierookstoffen niet overmatig te gebruiken, omdat dit schadelijk kan zijn voor de luchtwegen.

Wierooksoorten voor verschillende doeleinden

De diverse wierooksoorten staan ieder bekend om hun eigen werking. Sandelhout wordt veel gebruikt in tempels en is geschikt voor wie wil mediteren. Bij meditatie kan je met geuren als sandelhout je focus verbeteren en je concentreren op je ademhaling. Lavendel werkt op zijn beurt kalmerend en is ideaal voor het slapengaan. Maar de opties zijn eindeloos! Wat dacht je bijvoorbeeld van patchoeli, jasmijn, rozemarijn en vanille? Noem het kruid maar op, of het is verwerkt in een heerlijke wierook. Onze Ayurveda wierook is bijvoorbeeld speciaal bedoeld om harmonie en rust te vinden. Welke je prettig vindt is uiteraard heel persoonlijk. Van oudsher wordt wierook in veel culturen gebruikt om je zorgen in rook op te laten gaan en je geluksgevoel te verbeteren. Ben je nieuwsgierig geworden? Probeer het zelf uit!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.