opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

De verschillende bijwerkingen van Salvia Divinorum

salvia trip

Eén de meest wonderbaarlijke producten die we hier in onze online smartshop verkopen is Salvia Divinorum. Dit Mexicaanse kruid vindt zijn oorsprong in Mexico en daar wordt het zelfs gezien als een heilig middel. Wat Salvia Divinorum, ook wel gewoon Salvia genoemd, zo bijzonder maakt? Dat zijn de psychedelische en hallucinerende effecten die het kruid veroorzaakt. Het zijn precies deze effecten die het kruid uitermate geschikt maakte voor spirituele rituelen en ceremonies. 

Wil je salvia ook uitproberen? Dan raden we - zoals bij alle psychedelica - aan je goed in te lezen en voor te bereiden. Sterker nog: de heftige effecten van salvia zijn soms simpelweg bizar te noemen en vereisen dus aardig wat kennis. Goed dus om te weten welke bijwerkingen er op kunnen treden, en dat is precies wat we vandaag gaan bespreken!

Lees ook: Voor de eerste keer salvia gebruiken? Dit is waar je op moet letten

Waarom Salvia gebruiken?

Je vraagt je wellicht af waarom je nou eigenlijk salvia zou gebruiken. De verschillende filmpjes op Dumpert of Youtube laten niet altijd de meest fijne trips zien, en de kans op een bad-trip is zeker aanwezig. Dus waarom zou je je er aan wagen? Nou, dat zit hem in de wél gewenste effecten. In Salvia (of sage / salie) zit salvinorine A: dit stofje is psychoactief en zorgt er dan ook voor dat je ervan gaat hallucineren, maar zorgt voor nog een hele hoop andere effecten. Deze zijn allemaal in te delen in de zogenaamde Salvia Experience Classification Scale, maar daar vertellen we meer over in onze Salvia Wiki

Effecten die gebruikers melden zijn erg uiteenlopend, maar levendige hallucinaties, een high gevoel, buiten het lichaam treden en soms zelfs in het lichaam van een ander treden, terug in de tijd reizen, de omgeving als tweedimensionaal zien en de ruimte op een verstoorde manier ervaren, stuk voor stuk geen ongebruikelijke effecten. En zo’n bizarre trip? Tja, die kunnen sommige psychonauten gewoon niet weerstaan. Het is dus wel verstandig om te weten dat je complete realiteit tijdens het gebruik van salvia kan veranderen - anders kan het namelijk best angstaanjagend zijn. 

Lees ook: Snel een jointje rollen? Kies voor onze handige cones!

Bijwerkingen van Salvia Divinorum

Ben je van plan Salvia te roken of op een andere manier te nuttigen, wees er dan zeker van dat je van alle mogelijke effecten goed op de hoogte bent. Sowieso is het goed om te weten dat Salvia absoluut geen drug is voor feestjes of festivals zoals alcohol, cannabis of verschillende energizers dat bijvoorbeeld wel zou kunnen zijn. De sterk bewustzijnsveranderende effecten van Salvia zorgt er namelijk voor dat de omgeving om je heen sterk verandert. Interactie met andere mensen of objecten kunnen als eng ervaren worden, en aangezien een kat in het nauw rare sprongen maakt, is het dus beter om een veilige omgeving te kiezen voor het gebruik ervan. 

Om dezelfde redenen is een salvia trip met weinig invloeden van buitenaf misschien wel de beste keuze. Kies er dus bijvoorbeeld voor om thuis in je slaapkamer met het licht uit te trippen. Televisie kijken of schreeuwende vrienden om je heen? Dat wordt sterk afgeraden. Zowel geluid als beeld en gevoelens kunnen je trip sterk beïnvloeden, en omdat salvia divinorum perceptie en gedrag kan veranderen, mag het voor iedereens veiligheid eigenlijk nooit in een openbare omgeving worden gebruikt. Soms bewegen mensen in de droomachtige staat alsof ze aan het slaapwandelen zijn.  In het kort zijn dit de bijwerkingen

 • Visuele vervormingen
 • Verandering van stemming
 • Alles tweedimensionaal zien
 • Buiten het lichaam treden
 • Oude herrineringen herbeleven
 • Algemeen gevoel van ongemak
 • Verlies van contact met realiteit
 • Het ontmoeten van wezens
 • De ruimte en tijd op een hele andere manier ervaren
 • Het gevoel te hebben terug te reizen in de tijd
 • Een stoned gevoel
 • Levendige hallucinaties

Lees ook: Trippen met Salvia divinorum

Salvia combineren met andere drugs

Wanneer het op het gebruik van drugs aankomt, is het combineren van verschillende middelen vrijwel nooit een goed idee. Tegelijkertijd is de kans groot dat je dit advies als doorgewinterde tripper snel wegwuift - en dat weten we natuurlijk maar al te goed. Toch raden we aan salvia nooit te combineren met andere soorten drugs, maar als je dit wel doet: begin altijd met een uiterst kleine dosis om de risico’s te verminderen. Hoewel salvia relatief veilig lijkt te zijn in combinatie met veel soorten medicijnen, zullen er ongetwijfeld enkele medicijnen tussen zitten waar je het niet mee moet mengen. 

Is Salvia veilig te gebruiken?

Het grote voordeel van een salvia divinorum trip is dat er maar weinig negatieve bijwerkingen zijn - afgezien van het krijgen van een bad-trip. Natuurlijk kun je tijdens je trip geen belangrijke handelingen uitvoeren waar nuchterheid bij nodig is, zoals rijden of werken. Maar er is vooralsnog geen bewijs voor verslaving, tolerantie en ontwenningsverschijnselen. Je kunt qua fysieke gevolgen de plant dus met een gerust hart tot je nemen en zonder zorgen genieten van je trip. Een overdosis salvia is bijvoorbeeld ook nog nooit gerapporteerd. We adviseren we om salvia gewoon thuis in een veilige omgeving te gebruiken met mensen bij wie je je op je gemak voelt. Altijd handig is een tripsitter: iemand die nuchter blijft en je kan helpen mocht je toch angst- of paniekgevoelens krijgen.

Lees ook: Is dit psychedelische middel het geheim voor een betere mood?

Koop Salvia Divinorum bij Dutch-Smart

Je kunt Salvia Divinorum in Nederland verkrijgen als salvia bladeren of salvia extracten. In onze webshop vind je ze allebei. 5 gram Salvia Divinorum heb je bijvoorbeeld al voor nog geen vijf euro. De extracten zijn een stuk geconcentreerder en dus sterker, en we raden dan ook aan om eerst een keer de bladeren uit te proberen voordat je overstap maakt naar extracten - al is het grote voordeel van een extract dat je precies weet hoeveel je doseert. De trip als gevolg van extract inname duren overigens wel een stuk korter, gemiddeld zo’n tien minuten. 

Meer weten over salvia divinorum? Belijk dan onze Salvia Divinorum Wiki

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.