opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden (van ma t/m vrij)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen bij een afhaalpunt bij u in de buurt!

De voordelen van soms even compleet tot rust komen (en hoe je dit doet)

De voordelen van soms even compleet tot rust komen (en hoe je dit doet)

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je probeert je to-do lijst af te werken en je kunt je maar niet concentreren. Je geest gaat als een razende tekeer en je hebt het gevoel dat je op het punt staat je grip te verliezen. Ontspannen is zo belangrijk, niet alleen voor je geestelijke gezondheid, maar ook voor je lichamelijke gezondheid. Als we gestrest zijn gaat ons lichaam in de vecht- of vluchtmodus en dat kan ernstige gevolgen hebben voor ons lichamelijk welzijn.

Daarom hebben we een lijst samengesteld van enkele van de beste ontspanningstechnieken die er zijn. Van yoga tot meditatie tot aromatherapie, er is voor elk wat wils. En als je op zoek bent naar iets natuurlijkers, dan hebben we een aantal geweldige kruiden die je kunnen helpen ontspannen. Dus haal diep adem, laat die stress los, en lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van tot rust komen.

De voordelen van ontspannen

Er zijn talloze redenen waarom ontspannen zo belangrijk is. Ten eerste helpt het het stressniveau te verlagen. Dit is belangrijk omdat chronische stress kan leiden tot een hele reeks gezondheidsproblemen, waaronder hoge bloeddruk, hartziekten en angststoornissen. Ontspannen helpt ook de slaapkwaliteit te verbeteren en vermindert pijnniveaus. Het kan zelfs je immuunsysteem stimuleren!

Naast al deze lichamelijke voordelen doet ontspannen ook wonderen voor je geestelijke gezondheid. Het kan je stemming verbeteren, je productiviteit verhogen en je angst verminderen. Dus, als je je overweldigd voelt, aarzel dan niet om een pauze in te lassen en te ontspannen - je lichaam en geest zullen je er dankbaar voor zijn. 

Hoe te ontspannen: Een gids voor de beste ontspanningstechnieken

Er zijn veel verschillende manieren om te ontspannen. Wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor de andere, dus het is belangrijk om uit te zoeken wat voor jou het beste werkt. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, zijn hier enkele van de populairste ontspanningstechnieken: 

Kruidenremedies

Al eeuwenlang wenden mensen zich tot kruiden om hen te helpen ontspannen en tot rust te komen. Tegenwoordig zijn er meer keuzes dan ooit als het gaat om kruidenmiddelen. Of je nu op zoek bent naar een kalmerend kopje thee of een kalmerende tinctuur, er is een kruid dat je kan helpen ontspannen. Hier zijn slechts enkele van de populairste ontspanningskruiden:

Passiebloem

Passiebloem (Passiflora incarnata) is een klimplant die inheems is in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De liaan produceert tere, witte bloemen met een paars of blauw hart. Passiebloem wordt traditioneel gebruikt bij angst, slapeloosheid en nervositeit. Men denkt dat het kruid werkt door de niveaus van gamma aminoboterzuur (GABA) in de hersenen te verhogen. GABA is een neurotransmitter die gevoelens van angst en stress helpt reguleren. 

Blauwe lotus

Blauwe lotus (Nymphaea caerulea) is een waterlelie die oorspronkelijk uit Egypte komt. De bloemen van de blauwe lotus worden traditioneel gebruikt om ontspanning en kalmte te bevorderen. Men denkt dat het kruid werkt door de niveaus van serotonine in de hersenen te verhogen. Serotonine is een neurotransmitter die in verband wordt gebracht met gevoelens van geluk en welzijn. 

Valeriaan

Valeriaan (Valeriana officinalis) is een bloeiende plant die afkomstig is uit Europa en Azië. De wortels van de plant worden traditioneel gebruikt om slapeloosheid en angst te behandelen. Valeriaan zou werken door de niveaus van gamma aminoboterzuur (GABA) in de hersenen te verhogen. GABA is een neurotransmitter die gevoelens van angst en stress helpt reguleren. 

Yoga

Yoga voor het eerst uitproberen kan een beetje ontmoedigend zijn - er zijn zoveel verschillende soorten en stijlen, en het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Je hoeft je echter niet overweldigd te voelen. De beste manier om de juiste soort yoga voor jou te vinden is door te experimenteren en te verkennen. Er zijn veel verschillende soorten yoga, elk met zijn eigen voordelen. Als je op zoek bent naar een training, probeer dan Ashtanga of Bikram yoga. Wil je je richten op ontspanning, probeer dan Hatha of Kundalini yoga. En zoek je iets ertussenin, probeer dan Vinyasa of Power yoga. Wat je doelen ook zijn, er is een type yoga dat perfect voor je is.

Meditatie

Als je een manier zoekt om te ontspannen en je geest leeg te maken, is meditatie een geweldige optie. Het kan zittend of lopend gedaan worden, en er zijn genoeg middelen beschikbaar om je te helpen om te beginnen. Als je eenmaal de basis hebt geleerd, kun je gaan experimenteren met verschillende technieken om te vinden wat voor jou het beste werkt. Er zijn veel verschillende manieren om te mediteren, dus wees niet bang om verschillende dingen uit te proberen totdat je vindt wat voor jou het beste werkt. En onthoud dat er geen verkeerde manier van mediteren is, dus laat je gewoon gaan en geniet van de ervaring.

Aromatherapie

Aromatherapie is een leuke en gemakkelijke manier om te genieten van de voordelen van essentiële oliën. Voeg gewoon een paar druppels olie toe aan je diffuser, en geniet van de heerlijke aroma's. Lavendelolie is een van de populairste essentiële oliën voor ontspanning vanwege de kalmerende eigenschappen. Als je je gestrest of angstig voelt, inhaleer dan gewoon het aroma van lavendelolie, en voel je zorgen wegsmelten. Je kunt ook een paar druppels lavendelolie in je badkuip doen, en genieten van een ontspannend bad. Aromatherapie is een geweldige manier om tot rust te komen na een lange dag.

Conclusie

Ontspannen is zo belangrijk voor zowel ons geestelijk als lichamelijk welzijn. Als je je gestrest voelt, probeer dan enkele van de hierboven genoemde ontspanningstechnieken uit tot je er een vindt die voor jou het beste werkt. Vertrouw ons - je zult blij zijn dat je het gedaan hebt!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.