opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Deze effecten zorgen voor de enorme populariteit van kratom

kratom effecten gebruikers

Ben je recentelijk benieuwd geraakt naar kratom? Je bent niet alleen! Steeds meer mensen raken wereldwijd in de ban van dit verkwikkende én rustgevende middel. Hier op Dutch-Smart zien we dan ook steeds meer interesse in het kruid, maar een vraag die we regelmatig gesteld krijgen is wat het nou precies voor mensen kan betekenen. In dit artikel gaan we daar wat dieper op in!

Lees ook: De verschillen en overeenkomsten tussen paddo’s en LSD

Wat is kratom?

First things first: wat is kratom? Kratom is een tropische boom die voorkomt in Zuidoost-Aziatische landen zoals Thailand en Maleisië. In deze landen wordt de plant al vele honderden jaren gebruikt binnen de traditionele geneeskunde als pijnstiller, maar ook als stimulerend middel en als behandeling voor tal van acute aandoeningen. 

Het kruid kan in veel verschillende manieren worden ingenomen. Zo kun je op de bladeren kauwen, maar kun je ook een vloeibaar extract of kratom-poeder aan je eten of drinken toevoegen. Hier op Dutch-Smart verkopen wij voornamelijk de populaire kratom-poeders. Eén van de meest indrukwekkende (en verwarrende) effecten van kratom, is dat het zowel kalmerend als stimulerend kan werken, afhankelijk van hoeveel poeder wordt ingenomen - of op hoeveel bladeren wordt gekauwd. 

Lees ook: Onderzoek: steeds meer hoogopgeleiden kiezen voor psychedelica

Stimulerende effecten

Neem je een kleine doses Kratom, dan kun je verkwikkende effecten verwachten vergelijkbaar met die van een sterke kop koffie of cafeïnehoudende thee. De meeste mensen beschrijven deze toename van energie als energiek zonder hartkloppingen of rusteloosheid. Veel gebruikersrapporten beschrijven een diepere focus, een helderdere geest, meer mentale energie en een gebalanceerd gevoel van kracht en levendigheid. Kortom: alles wat je nodig hebt om een lange werkdag tegemoet te gaan. 

Lees ook: 5 manieren om die enorme vreetkick na het blowen te voorkomen

Betere stemming

Een bijkomend effect van Kratom is dat het je een diep gevoel van voldoening en welzijn kan geven. Bijna alle gebruikers van Kraton zeggen dat dit kruid je humeur en cognitieve toestand kan verbeteren. In grotere hoeveelheden kan Kratom-poeder een extreem euforische emotionele toestand veroorzaken. Volgens gebruikers is dit perfect voor mensen die in een klein dipje zitten, maar ook voor personen die wat meer drive zoeken om bijvoorbeeld aan de slag te gaan met hun onderneming of hobby’s. Optimisme binnen handbereik, dus!

Lees ook: 7 leuke feiten over cannabis (die je waarschijnlijk nog niet kende)

Meer concentratie

Een ander effect waar kratom om bekend staat, is dat het volgens veel gebruikers het concentratievermogen ontzettend kan vergroten. Mentale energie is een absolute must om de dag vol goede moed door te komen. Kratom wordt daarom gezien als een zogenaamde nootropic, ook wel smart drug genoemd. De intense focusbooster zorgt ervoor dat je non-stop kunt werken. Ideaal voor studenten die moeten blokken voor hun examen, maar we kunnen tal van andere toepassingen bedenken. 

Lees ook: Dit is hoe psychedelica korte metten maken met je ego

Rustgevend

Heb je het idee dat je nooit even een je rustmomentje kunt pakken? Nou, met kratom gaat dat helemaal goed komen. Wanneer je kratom namelijk in grotere doses inneemt, verschijnen er flink kalmerende effecten. Het zou de mogelijkheid hebben de zenuwen te kalmeren terwijl het je ook nog eens een positievere stemming geeft. Kortom: een geweldig kruid om zowel je fysieke als mentale rust te bevorderen. 

Lees ook: Vape-liefhebber? Zo ziet de toekomst van verdampen eruit!

Acute problemen

In veel landen wordt kratom gebruikt bij tal van acute problemen en aandoeningen - hoewel de effecten hiervan in Nederland en Europa nooit officieel zijn bevestigd. Mensen die lijden aan een breed scala aan aandoeningen kiezen vaak voor kratom om deze te kunnen behandelen. 

Lees ook: Zou cannabis het coronavirus kunnen helpen voorkomen en bestrijden?

Lekkerder slapen

Kratom is ongetwijfeld een van de beste natuurlijke remedies om de slaapkwaliteit te verbeteren. Het vermogen hebben om de te stimulerende delen van onze hersenen af ​​te sluiten is geweldig en dat is dan ook precies waarom je van kratom zo goed zou kunnen slapen. Veel gebruikers rapporteren daarnaast dat je er zelfs meer van gaat dromen, al hebben we daar ook andere bijzondere kruiden voor.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.