opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1690 reviews

Voel je je wel eens neerslachtig en moe? Zou je willen dat je meer energie had om de dag door te komen? Je bent niet alleen! Als dat namelijk zo is, dan kun je overwegen guarana in te nemen. Guarana extract is een natuurlijk supplement dat je een energieboost kan geven, je kan helpen je beter te concentreren, en je algemene stemming kan verbeteren. Hier zijn vijf manieren waarop guarana extract je leven ten goede kan veranderen!

Wat is guarana extract en wat zijn de voordelen ervan?

Guarana extract is een natuurlijk supplement dat volgens ontzettend veel gebruikers veel voordelen heeft voor mensen die meer energie willen. Het werd traditioneel gebrouwen tot een drankje dat eeuwenlang door inheemse stammen in Zuid-Amerika gebruikt werd om hen energie te geven vóór de jachtexpedities. Het kan je helpen je alerter en meer geconcentreerd te voelen, en het zou ook je stemming kunnen verbeteren. Bovendien kan guarana extract je helpen afvallen en je eetlust onderdrukken. Als je een geheel natuurlijke manier zoekt om je energieniveau op te krikken, kan guarana extract wellicht de perfecte oplossing voor je zijn.

Je vindt guarana in tal van verschillende soorten varianten hier op Dutch-Smart, zowel als normaal poeder als in extract-vorm, maar ook als ingredient in tal van verschillende energizers, libido-boosters en andere producten. Een kleine zoekbeurt naar guarana op onze website biedt je veel verschillende opties en producten waar guarana deel van uitmaakt, waaronder onze populaire concentratiepil en de energy caps van NXT. Kortom: guarana is helemaal hot en het feit dat het wordt gebruikt in zoveel verschillende producten toont aan dat het ook echt lijkt te werken!

Hoe guarana extract innemen voor de beste resultaten

Als je ervoor kiest guarana te gebruiken voor een positief effect op je lichaam en geest, dan is het belangrijk te weten dat er verschillende vormen van guarana verkocht worden, ook hier op Dutch-Smart. Zo hebben we pure guarana poeder in ons assortiment, dat kan worden gebruikt in bijvoorbeeld heet water, thee of andere warme drankjes, maar verkopen we ook guarana extract. Dit extract is per gram 3x zo sterk als het 'normale' guarana poeder. Met andere woorden: je hebt drie keer zo weinig nodig om dezelfde effecten te kunnen realiseren.

De stimulerende eigenschappen van guarana blijven het beste bewaard in de hele noot, maar ook gebruik van poeder of extract volstaat ruim voldoende. Twee noten per keer is voldoende. De Guarana noot kan worden vermalen met een vijzel of in een koffiemolen, of je koopt gewoon de kant-en-klare poeder hier in onze shop. Je bereid guarana vervolgens op dezelfde manier als koffie, waarbij je het materiaal meerdere keren gebruikt om er alle werkzame stoffen uit te extraheren.

De bijwerkingen van guarana

Guarana is een natuurlijk supplement dat over het algemeen veilig is om in te nemen, maar het kan wel wat bijwerkingen hebben. Sommige mensen ervaren hoofdpijn, misselijkheid, of kriebels als ze guarana innemen. Als je nadelige effecten ondervindt na het innemen van guarana, stop dan met het innemen en raadpleeg een arts of medisch specialist. Daarnaast wordt zwangere vrouwen aangeraden niet te te experimenteren met guarana omdat er niet veel bekend is over de effecten van guarana op ongeboren baby's.

5 manieren hoe guarana extract je leven ten goede kan veranderen

Guarana heeft veel voordelen en het kan op verschillende gebieden gebruikt worden. Er zijn heel wat producten met guarana hier bij Dutch-Smart, dus je vindt vast wel iets dat bij je past. Hier zijn vijf manieren waarop guarana extract je leven kan veranderen:

  • Verhoogt je energieniveau: Nu veel mensen dit populaire stimulerende middel kennen van de Braziliaanse stammen - die het al eeuwen gebruiken om een extra boost te krijgen tijdens lange jachttochten - weet je dat er een kern van waarheid moet zijn!
  • Geeft je meer energie: Net als koffie bevat guarana cafeïne, maar deze komt bij guarana langzamer vrij in de bloedbaan. Dat betekent dat je langer alert blijft, zonder de onaangename kriebels die meestal volgen op het drinken van koffie.
  • Onderdrukt je eetlust: Guarana bevat ook looistoffen die helpen je eetlust te onderdrukken. Daarom ervaren mensen die guaranadrankjes drinken vaak minder honger en minder trek - vooral in zoet voedsel.
  • Geeft je meer focus: En alsof dat nog niet genoeg is, stimuleert guarana zowel je geheugen als je concentratievermogen en helpt het je zelfs om problemen beter op te lossen.
  • Verbetert je seksuele prestaties: De combinatie van cafeïne en theobromine is ook effectief in het stimuleren van libido en potentie.

Guarana om af te vallen

Als je probeert af te vallen, is het eerste wat je nodig hebt een gezond dieet. Dat betekent dat je suiker en bewerkt junkfood zoveel mogelijk moet vermijden. Het tweede wat je nodig hebt is lichaamsbeweging. Maar er zijn nog manieren die kunnen helpen om afvallen gemakkelijker voor je te maken. Sommige mensen gebruiken guarana als een natuurlijk stimulerend middel om hun stofwisseling te verhogen zodat ze gedurende de dag meer calorieën verbranden. Guarana bevat namelijk zoals hierboven vermeld cafeïne, een stof die je stofwisseling gedurende 12 uur met zo'n 3-11% kan verhogen. Deze snellere stofwisseling betekent dat je lichaam meer calorieën verbrandt en helpt je zo om af te vallen.

Hoe je de juiste dosering van guarana extract voor jou vindt

Als het gaat om de juiste dosering van guarana, is het belangrijk de dosering te vinden die voor jou het beste is. Sommige mensen vinden dat een kleine hoeveelheid guarana extract al voldoende is om de voordelen te voelen, terwijl anderen misschien wat meer moeten nemen. Het is altijd een goed idee om met een lagere dosering te beginnen en zo nodig je weg omhoog te werken.

Gebruik je pure guarana poeder, dan is een halve theelepel, ongeveer 2 gram, een geschikte dosis om mee te beginnen. Houd er rekening mee dat wanneer je guarana extract neemt, deze dus 3x sterker is dan normale poeder en je hier dus ook 3x zo weinig van nodig hebt voor dezelfde effecten.

Dus: wil je meer focus en energie? Probeer guarana!

Kortom: guarana is een natuurlijk stimulerend middel dat je kan helpen meer energie en concentratie te krijgen, je eetlust te onderdrukken, je seksuele prestaties te verbeteren en je te helpen gewicht te verliezen. Guarana komt in verschillende vormen, zoals poeder, pillen of drankjes, zodat je er altijd een kunt vinden die aan je behoeften voldoet. Begin met een lagere dosering en werk zo nodig naar boven toe om de juiste dosering voor je te vinden. Good luck!

Tags

  • Alle blogs (488)