opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1684 reviews

2.8 miljoen levens. Dat is hoeveel er elk jaar eindigen vanwege de aanhoudende obesitas-pandemie die de wereld teistert, aldus het Wereldgezondheidsorganisatie. Daarnaast is volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) de aanwezigheid van obesitas gestegen van 30,5% tussen 1999 en 2000 tot 42,4% tussen 2017 en 2018. Kortom: obesitas en andere gewichtsproblemen zijn groter dan ooit. Nu lijkt er echter hulp te komen vanuit onverwachte hoek: magische paddenstoelen, beter bekend als paddo's

Lees ook: Geef je concentratie een boost met het bijzondere Gotu Kola

Psilocybine en obesitas

Hier op Dutch-Smart verkopen we tal van producten die de eetlust tegengaan en je kunnen helpen bij het verliezen van gewicht. Diverse bronnen zeggen echter dat één manier om zwaarlijvigheid te behandelen psilocybine zou kunnen zijn. Deze actieve stof, die gevonden wordt in paddo’s of magic truffels, zou naar verluidt de serotoninereceptoren activeren, ‘de eigen eetlustremmer van de natuur’. "Deze krachtige chemische stof in de hersenen beteugelt het hunkeren naar en stopt de eetlust”, aldus het blad. 

NeonMind Biosciences is een van de bedrijven die onderzoek doen naar psilocybine en de mogelijke impact ervan op obesitas en gewichtstoename. Ze werken hiervoor samen met dr. C. Laird Birmingham, een professor psychiatrie aan de University of British Columbia en een expert op het gebied van eetstoornissen. "Psilocybine heeft het potentieel om te dienen als een nieuw en ander hulpmiddel om mensen te helpen gewicht te verliezen en hun gewicht te behouden door hun zenuwbanen te veranderen”, vertelt hij. Hij voegt daaraan toe dat psilocybine potentieel effectief zou kunnen zijn om “het gedrag en de cognities te resetten. die levensstress en trauma koppelen aan eetgedrag”. 

"We zijn blij verrast met de voorlopige resultaten van onze preklinische proef", zegt NeonMind President & CEO Robert Tessarolo. “Door een uitgebreid portfolio van octrooiaanvragen is NeonMind uniek gepositioneerd om opwindende ontwikkelingsmogelijkheden voor geneesmiddelen na te streven in de enorm onderbediende markt voor gewichtsbeheersing. Er zijn in het verleden zoveel oplossingen ontwikkeld die teleurstellend zijn; een nieuwe aanpak is hard nodig. We bouwen actief onze capaciteiten uit om de kritieke fasen van de geneesmiddelenontwikkeling uit te voeren die nodig zijn om nieuwe geneesmiddeltoepassingen bij de FDA te ondersteunen”. 

Lees ook: Het bijzondere maca - een natuurlijke libido-booster

Werken aan een betere gezondheid

Terwijl deze onderzoeken in volle gang bezig zijn, is het echter verstandig om zelf ook eens uit te zoeken wat je zou kunnen doen voor een betere gezondheid. Een kijkje in onze healthshop biedt je een ontzettend groot assortiment kruiden, supplementen, fatburners, afterparty-producten en andere middelen die je kunnen helpen je lichaam gezond en vitaal te houden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de bijzondere effecten van CBD? Of misschien wil je wel beginnen met het microdoseren van magic truffels? Het kan hier allemaal