opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Magic truffles en stoppen met roken - de ultieme combinatie?

roken stoppen paddo

Als je probeert te stoppen met roken, dan zijn er nogal wat medicijnen en programma's om je daarbij te helpen. Want laten we eerlijk zijn: roken is een van de gevaarlijkste vormen van drugsgebruik (ja, zowel nicotine als alcohol zijn écht drugs...). Niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook voor mensen om je heen. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat roken niet echt een fijne hobby is, maar wat we je wel kunnen vertellen, is dat er misschien een nogal magische oplossing is om te stoppen met roken waar je nog niet van gehoord hebt...

Also read: Je eigen paddo's kweken - de meest magische hobby die er is!

Verandering van mentaliteit

Het lijkt misschien alsof we elke week verschillende gunstige effecten publiceren over paddo's en magic truffels, en ja, daar heb je waarschijnlijk gelijk in. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar dit onderwerp, en naast verschillende gunstige effecten die de schimmels kunnen hebben op je mentale gemoedstoestand, kan het volgens recente studies ook een geweldig hulpmiddel zijn om je  te helpen stoppen met roken. Maar geloof ons niet op ons woord: laat je overtuigen door de onderzoekers van de John Hopkins University of de University of Durham. 

Behalve dat het wordt beschouwd als een van de veiligste medicijnen die er zijn, heeft psilocybine namelijk nogal wat andere magische effecten. Dr. Matthew Johnson, gedragsfarmacoloog aan de Behavioral Pharmacology Research Unit van de Johns Hopkins University, bestudeert al meer dan 20 jaar de correlatie tussen geneesmiddelen, de hersenen en menselijk gedrag. De afgelopen tien jaar lag zijn focus bijna volledig op hallucinogene paddenstoelen. In een zes jaar durende studie werkten Johnson en een team van onderzoekers met deelnemers om te analyseren of gecontroleerde psilocybine-behandelingen hen zouden kunnen helpen stoppen met roken.

Wat er gebeurde? Nou, de resultaten waren behoorlijk opmerkelijk. Alle deelnemers waren verslaafde rokers die gedurende 31 jaar dagelijks 19 sigaretten per dag of meer consumeerden. Ze waren allemaal op verschillende manieren gestopt met roken, maar hadden altijd een terugval. Verrassend genoeg (of niet) was ruim 75% van  de proefpersonen na zes maanden na het gebruik van zorgvuldig gecontroleerde psilocybine volledig gestopt met roken, een ontwenningspercentage dat veel hoger was dan op andere manieren. Na de follow-up van 12 maanden was ongeveer 60% van de deelnemers nog steeds gestopt. Redelijk bijzonder te noemen...

Also read: Zo kies je de juiste paddo growkit

Psychedelische therapie

Johnson en zijn team noemen het psychedelische therapie: deelnemers ontvangen psilocybine-capsules in hoge doses, maar in plaats van een gedragstherapie waarin ze worden uitgenodigd om over hun rookgewoonte te praten, moedigden de onderzoekers hen aan om het te internaliseren, vooral toen het medicijn effect begon te krijgen. Dit leverde "diepe en mystieke ervaringen" op die deze mensen ertoe brachten opnieuw te beoordelen waarom ze rookten, en volgens de auteurs van het onderzoek hadden deelnemers tijdens hun sessies "levendige inzichten over hun eigen identiteit en de redenen voor hun eigen roken".

De onderzoekers legden uit dat dit overigens geen pleidooi is voor het idee van 'heal yourself' of een stimulans is om psychedelische drugs te gebruiken, maar meer dat het een bewijs is dat bepaalde chemicaliën, samen met de juiste therapie, tot bemoedigende resultaten kunnen leiden om verslaving tegen te gaan. "Stoppen met roken is geen simpele biologische reactie op psilocybine, zoals bij andere medicijnen die nicotinereceptoren beïnvloeden," zei Johnson. "In een therapeutische context kan psilocybine leiden tot diepe reflecties op iemands leven en verandering motiveren." 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.