opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Man injecteert paddo’s in bloedbaan met vreselijke gevolgen

paddo injectie

Hoewel niet iedereen een professionele paddenstoelen-expert zoals Paul Stamets kan zijn, zijn er bepaalde dingen die je simpelweg gewoon nooit zou moeten doen met  paddo's. En dan hebben we het nog niet eens over dingen die je tijdens een trip kunt doen. Er zijn namelijk berichten binnengekomen dat een man die paddo's in zijn bloedbaan in zichzelf injecteerde, het slachtoffer is geworden van orgaanfalen toen de schimmels zich in het lichaam begonnen te ontwikkelen. Ai…

“Nog verontrustender waren de resultaten van de bloedtest: de magic mushrooms, die goed groeien op donkere plekken, begonnen ook echt in de bloedbaan te groeien.”

Home-made therapie

Het incident wordt besproken in het  Journal of the Academy of Consultation-Liaison Psychiatry. De 30-jarige man wilde minder medicijnen gebruiken voor zijn bipolaire stoornis en depressie, en begon daarom met zijn eigen onderzoek naar de effecten van microdosering van LSD en psilocybine, een natuurlijk voorkomend psychedelisch middel dat wordt geproduceerd door meer dan 200 soorten paddenstoelen (dat hoeven we jullie waarschijnlijk niet te vertellen). De man vond wat studies over paddo's en psilocybine en dacht dat het een goed idee zou zijn om de paddo's in zijn dagelijks leven op te nemen. Afijn, dat doen wel meer mensen. Steeds meer wetenschappelijke onderzoekers denken dat er misschien een verband bestaat tussen de twee, maar thuisbehandelingen worden nog steeds niet geadviseerd. 

Normaal gesproken, zoals de meesten van jullie weten, moeten de paddenstoelen in hun geheel worden gegeten of, indien nodig, worden opgelost in poeder in thee, die vervolgens kan worden gedronken. Dese man had echter andere plannen. Hij kookte de paddo’s, filterde het water en injecteerde de resterende substantie. Ja, echt. Het drinken van paddo-thee is een methode die wordt gebruikt door sommige recreatieve gebruikers van de drug. De man nam echter de ongebruikelijke stap om het voor injectie voor te bereiden door het door katoen te trekken, voordat hij het brouwsel in zijn aderen injecteerde.

Lees ook: Mike Tyson gooit 5 gram paddo’s achterover tijdens podcast

Geen goed idee

We kunnen gerust zeggen dat dat niet het beste idee was. Een paar dagen later werd hij erg moe, begon bloed te braken, kreeg hij koorts en diarree. Zijn familie trof hem in erbarmelijke toestand aan en bracht de man naar het ziekenhuis, waar doktoren geen gesprek meer met de man konden beginnen. Tests toonden aan dat lever en nieren niet goed werkten en dat de eerste fase van orgaanfalen optrad.

Nog verontrustender waren de resultaten van de bloedtest: de magic mushrooms, die goed groeien op donkere plekken, begonnen ook echt in de bloedbaan te groeien. De man moest worden beademd en zijn bloed werd grondig gefilterd. Hij kreeg twee antibiotica en een antischimmelbehandeling die ook na ontslag uit het ziekenhuis doorgaat.

Lees ook: Alles wat je moet weten over paddo’s en paddo grow-kits

"Het is onduidelijk of actieve intravasculaire infectie met een psychoactieve schimmel zoals Psilocybe cubensis kan leiden tot aanhoudende psychoactieve effecten, zoals gezien bij inname van dezelfde soort, die verder zouden kunnen bijdragen aan veranderingen in perceptie en cognitie", schreef het team in het rapport en voegde eraan toe dat deze case de noodzaak benadrukt om het publiek voor te lichten over de gevaren van het gebruik van middelen op een manier die niet is voorgeschreven.

Kortom: geniet gerust van paddo’s, maar doe het veilig… 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.